Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • mvera
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od mvera » pre 15 godine

Cao, duso!
    Postoji jedna lepa izreka:,,Pred zoru je mrak najgusci''. Moze da se primeni na sve pa i na dijetu. Pred cilj sve postaje mnogo teze, kao da treba da udjemo u neku stranu zemlju, pa nas hvata trema i same sebe sabotiramo. Na srecu, potrebna je tek neka pozitivna sitnica da se vratimo na pravi put. Ako nista ne pomogne, stavi onu sliku u providnoj bluzi na frizider, pa da te podseti kad naidje kriza.
    Uzivaj u novoj liniji, nista nije vredno da se ugrozi toliki trud. Samo hrabro, Dudo, bice minica za NG, ja verujem u tebe. :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 15 godine

Hvala, Verka, od srca na bodrenju! :009: Održaću ja to po svaku cenu, jer ako krenem da budem popustljiva prema sebi, vidi se sa one slike kako može da se završi. Ali mislim da si baš ubola pravi izraz, da me je uhvatila "trema". :) Umesto da se radujem što sad posle niza meseci mogu da jedem normalno... ja krenula da brljam od čiste panike. :oops:
  • mvera
    Amater
    Amater

od mvera » pre 15 godine

Nije bilo tesko, pisala sam i o sebi, ne samo o tebi.
    Kod mene nije samo linija, nego i pokretljivost, jacina. Vidis kako je lose vreme, a ja jos nisam krenula da koristim Diklofenak, a ranije sam vec bila na inekcijama.
    Ujutru pre gimnastike prosto moram da nateram sebe da pocnem, a posle nje, ide sve lepo.
    Mogu samo da zamislim kako je tebi, kad imas i posao i gomilu obaveza. Nije ni cudo sto ponovo bezis u hranu.
    Sto pre pronadji sta te stvarno uznemirava, da ne bi stradala linija...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma ja čak manje jedem ako imam problem, inače bih imala 200 kila kad bih bežala u hranu, bar sam na tome zahvalna. Moje ždranje je navika (nekada) monstruozno brzog metabolizma, nažalost. Želudac se priseća srećnih dana... ali pokazaću ja njemu srećne dane. :nasilan:

A posao da ubi - ubi... ni svetka ni petka, kako ustanem, tako za kompjuter pa kuc-kuc do pola noći. Ali posle Vera ima šta da čita... ;)
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

Ujutru pre gimnastike prosto moram da nateram sebe da pocnem, a posle nje, ide sve lepo.

E taj momenat naterivanja jos da savladam ...
  • colovic
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od colovic » pre 15 godine

BeogradjankaONLINE napisao:

E taj momenat naterivanja jos da savladam ...

Beo pa ti si carica majke mi :16: :16: i meni u zadnje vreme fali taj momenat
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nije mi dan baš krenuo sjajno, izgleda da se razbolelo mlađe dete. :( Ne liči na grip, temperatura je veoma mala i deluje mi kao standardna infekcija grla, što sam otprilike i očekivala jer od pre mesec dana nosi protezu i non-stop gurka prste u usta da je ponosno opipa (zbog nečega se silno ponosi protezom). Od deset mirišljavih čajeva pitao me je da li imamo kamilicu (nemamo kamilicu), onda nisam mogla da ga nateram da zasladi čaj jer je smršao 4 kila pa se i time ponosi... o, sačuvaj me bože. Našli smo se na kupini i žutom šećeru. Pri tom ima osam i po godina, šta reći.

Uzgred, setila sam se da sam posle onog "prodrmavanja" nastavila da mršavim sa 1400 kcal dnevno, pa sam sinoć dodala večeri 200... hehe, danas me vaga "častila" sa kilo više u odnosu na juče, da li da je šutnem? :D Pokaza zlobnica 51 okruglo, a juče je bilo 49,9, taman sam se polako vraćala na tiker.

Danas će se spremati male đakonije... sutra je dan za babe (jedna dolazi sigurno, za drugu ne znam), eto dokle se razvukao rođendan.

Jelovnik:

D: limun
    R: čorbica od kelja, jogurt
    U: isto, parče pogače
    V: šnicla, salata, mleko, dvopek

Ukupno oko 1400.

Eh, da, kelj. Juče sam ustanovila da je dijetalna čorbica od kelja ukusnija od one koju pravim inače. Obično ubacim zapršku, vino, kojekakve začine... a juče samo beli luk propržen na kašiki ulja. Jedino mi fali što ne mogu da ubacim pavlaku... mada bih i mogla malo ove niskomasne, umesto jogurta. (Posle čega će mi vaga verovatno pokazati šest kila više, haha.)
    Poslednja izmena od dudank u 09 Dec 2009, 21:09, izmenjeno 1 put ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Zasto ne bi mogla niskomasnu pavlaku... Ako nije cesta praksa to te sigurno nece 'upropastiti'... :D
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

To je bilo na račun vage, šta god ja pojela, ona je rešena da pokaže više. :D Ali nije ni vaga kriva nego pms, danas sam se lupila po čelu kad je krenuo da me žiga stomak. :)
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

Dakle, Ivkova slava :)

Zao mi zbog deteta, nadam se da nije grip, mada kazu da sad nalece novi talas i da ce bas skolska deca da budu na udaru. Strepim i za ovog mog ..

Ja sam nosila i protezu i cvikere - i jako mi je smetalo, proteza je i bolela .. bash chudno to tvoje dete :)

Kelj retko pravim, uvek kao varivo uz obavezan beli luk :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Dobro je, spala je temperatura. Da je grip, ne bi išlo do 37 sa nešto pa naniže. Nek iskulira malo od škole, neće mu ništa faliti.

Nosila sam i ja protezu, i to običnu pa fiksnu, ali ne sećam se da sam bila baš toliko ponosna... :cry: Hm, jesam bila malo ponosna kad su mi rekli koliko košta fiksna :) , al' ja sam je dobila za dž jer sam bila zamorac na Stomatološkom. (Otud moji eksperimenti s dijetom. Jednom zamorac - zauvek zamorac. :D )

A Ivko i babe... psujem ih ceo dan jer se ovde spremaju gala jela koja ja neću smeti da taknem, na šporetu je neki gulaš-červiš, a u šporetu but. :( Ako danas ne pokleknem, neću skoro.
  • Ruzica
    Amater
    Amater

od Ruzica » pre 15 godine

mvera napisao:Cao, duso!
    Postoji jedna lepa izreka:,,Pred zoru je mrak najgusci''. Moze da se primeni na sve pa i na dijetu. Pred cilj sve postaje mnogo teze, kao da treba da udjemo u neku stranu zemlju, pa nas hvata trema i same sebe sabotiramo. Na srecu, potrebna je tek neka pozitivna sitnica da se vratimo na pravi put. Ako nista ne pomogne, stavi onu sliku u providnoj bluzi na frizider, pa da te podseti kad naidje kriza.
    Uzivaj u novoj liniji, nista nije vredno da se ugrozi toliki trud. Samo hrabro, Dudo, bice minica za NG, ja verujem u tebe. :009:

Lepo receno Vera :D
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

A Ivko i babe... psujem ih ceo dan jer se ovde spremaju gala jela koja ja neću smeti da taknem, na šporetu je neki gulaš-červiš, a u šporetu but. :( Ako danas ne pokleknem, neću skoro.

Cekaj, bre, pre neki dan si stukla 3000 cal a danas neces ni da probas?! :D

Negde sam izgubila fabulu! A zasto ne bi jela kad si ti svoj cilj postigla? Pa ne spremaju se takva jela svaki dan, sutra opet malo pritegnesh ..
  • Doramar
    Početnik
    Početnik

od Doramar » pre 15 godine

neeee, pa nema prezderavanja, bolje uzmi 1 komadic tog buta i kasiku-dve gulasa umesto te pogace, pa si i probala a i nisi brljala. a ta pogaca ne znam ni sta ce ti, cisti UH.

bg, taj momenat naterivanja i jeste razlog zbog kojeg gro ljudi ide na grupna vezbanja.
    imas svoj termin, treba da ides redovno nekoliko puta, a onda se telo navikne i samo trazi.
    ja imam tu *srecu* sto imam skoliozu i cim napravim pauzu od par sedmica sa yogom, pocinje da me boli zadnji deo ledja. tako da - nema odustajanja za mene, bar ne na dugo.

a ti, kao pobornik zdravog zivota, mogla bi bar eksperimentalno da odes jednom na yogu, mislim da ce ti se svideti vise nego sto mozes da pretpostavis.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Evo mene da prijavim da juče nisam brljkala. :mahac:

Beo - ova nedelja je vađenje fleka od prošle, jesam malo dodala na težini, neznatno, ali ne dam da krene naviše. Čim se vratim na ovo na tikeru, nastavljam "red brlja - red dijete" do daljeg. :D I da, hm, verovatno bih mogla danas da pregrešim. Od mesa i salate ništa mi neće biti.

Dora - pogača je bila "proteinska", tj. više sira i žumanaca nego brašna (na foru projare), i još me je gledala pakosno ceo dan :evil: , priznajem da je nisam planirala, ali nije to bio tako loš izbor. :) Parčići su bili malo veći od kutije šibica, čisto radi iluzije da sam stvarno pojela dva. Ali što se tiče prežderavanja, e, tu priznajem da imam problem... hajd' da ga nazovem "problem kapaciteta". Sad nešto gledam, pa ja ne pamtim da sam se u životu prejela. A mogu da pojedem MNOGO, mislim, šta reći kad su me kao malu na slavama gledali zabrinuto kad spucam kilo pečenja... a bila sam minijatura od deteta. Neko jede i svestan je da se prežderao... a kod mene nema te svesti, tj. moj želudac nema tu svest, nikad ne oseća višak. Zato ne mogu baš da odredim gde je granica prežderavanja, kod mene je slučaj da sam bukvalno morala da tamanim tone hrane ako hoću da ličim na nešto i da održim tu prosečnu težinu od 47 kila; čim zanemarim jelo, spadala sam na 45, čak 44, grozno. Ovo nije borba sa psihom nego borba sa želucem koji i dalje traži ono na šta je navikao... jednostavno diktira svoje količine, zato od samog početka stalno pišem da mi je problem količina, ne vrsta hrane. Moje obroke tipa "bareno povrće" treba čitati kao "pola kila povrća i litar čorbe", i sve to lepo funkcioniše dok je u tanjiru karfiol i slično, ali kad se u tanjiru nađe nešto konkretno...

O, sad sam se izjadala kao što nisam odavno.

Danas idem bez UH i ne brojim kalorije:

D: limun
    ispravka: R: salata, 3 odreska mesa, sir
    U: neskafa s mlekom
    V: šnicla, pavlaka, salata
    Poslednja izmena od dudank u 11 Dec 2009, 01:08, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori 9033 postova