Mislim da je to problem svih nas ovde .. da smo bili mrljavi na jelu ne bi se sad muchili

Evo i ja jedem u 4 ujutro, ali se trudim da jedem ono sto ne goji, a zdravo je (za razliku od suvog voca, semenki, koje je takodje zdravo, ali kalorichno) .. elem, zamutila sam Ella sir i ren, sipala kasicicu maslinovog ulja i malko posolila (Ella je sasvim neslan) i jedem kasikom...
Ne bezim od nemoci pred hranom i znam da se to nikada nece promeniti (imam dovoljno godina i iskustva sa hranom da bih zivela u iluziji i obmanjivala sebe

)
Cilj mi je da nadjem hranu koju mogu da jedem do besvesti, da bude ukusno, a malo kaloricno .. i da zasiti na duze staze (za razliku od salate koja samo protrchi) Chudi me da niko nije osmislio takvu hranu, a umeju da smishljaju bigmekove ... recimo, kilo leba da se pojede, a da vredi 50 cal i da ima 0 uh, 0 skroba, 0 masti .. tako, na tu foru .. ne mora hleb, moze i pomfrit, meso, kolachi .. vec zamishljam kako jedem tortu koja ima 50 cal

Naravno, da bi torta bila ukusna morala bi da se pravi od pravih namirnica, a ne od biljnog slaga, margarina .. znachi, najpre bi trebalo da se u toku proizvodnje oslobode glavne namirnice od stetnih sastojaka ... (eno kako su uspeli da oberu mleko i upakuju nam ga .. zasto nema obranog butera.. na neku foru, ne znam ni ja na koju, jbg, sto malo ne eksperimentishu)
Dobro, sad imamo obran sir, imamo ulje bez holesterola .. josh kad bi bilo i ulje bez kalorija ..
60% populacije u razvijenim zemljama je debelo .. to je, kazu, bolest u ekspanziji.. i umesto da rade na razvijanju hrane koja ce biti prihvatljiva i bucovima .. nama je jedini spas dijeta, odnosno
odricanje od hrane ... a zdrav chovek ima apetit, mislim, to je normalno .. zdrav covek i treba da jede koliko hoce i moze, a ne da meri na grame i da jede bezukusne splachine .. i zato smatram da bi trebalo da namirnice oslobode od svih (znanih) komponenti koje utichu na porast tezine, lipida, ovog-onog .. neka nakaleme krompir koji ce imati 0 % skroba, neka gaje kokoske koje ce nositi jaja sa 0 % holesterola, bla, bla .. Isak Asimov mi nije ravan ..

(za neupucene - cuveni americki pisac /ruskog porekla/ naucne fantastike)
PS. Ren je dobar za pluca (za pushache) i za sinuse