Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 15 godine

Dvopek zato što, za razliku od hleba, nema ni trun šećera (praktično sav izgori, imaš tu razliku vidljivu u svim tablicama) pa ne izaziva efekat da te mami da ga pojedeš više nego što treba. :) A i više ga volim. 8)

Nije mi teško da sračunam kalorije jer ga pečem sama, imam ovde lep lokalni hlebić s lanenim semenom, jedna sveža kriška dođe nepunih 20 grama (malo manje od 50 kcal), tako da ne merim na težinu nego brojim kriške, samo što umesto dva parčeta hleba pojedem dva parčeta dvopeka, znači - unesem isti broj kalorija, a lepše me zasiti. Iskreno bih preporučila svakom ko je hipersenzitivan na šećer (kao ja), obično se previđa taj bitan detalj. Pogotovu integralni hleb moram da prepečem, kombinacija celo zrno + šećer po pravilu mi izazove češu. Ima negde u mom dnevniku, žalila sam se proletos kako ne smem da jedem integralni hleb... a onda sam otkrila da se efekat gubi kad ga prepečeš, tako da sad čak i ja mogu da uživam u njemu. :D Žao mi samo što se nisam ranije setila.
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 15 godine

I ja jedem dvopek, nisam ulazila u detalje, ali znam da se uvek preporucivao za dijete, i sto jes, jes, volim...vise nego hleb.
    Mislim da ne treba bas toliko da pazimo, za jedno parce hleba u cetiri dana...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nenić, ako voliš lep dvopek i umeš da staneš na dva parčeta, mnogo je lepo kad uzmeš hleb s lanom ili nekim zrncima, pa ga pospeš nekom lepom mešavinom začina, može i seckanim belim lukcem, čak i neka kap limuna... pa ga tako prepečeš u rerni. Dijetalno a ukusno kao najlepša grickalica. :)
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 15 godine

od Misha79 » pre 15 godine

Joj Dudić, pa još malo bosiljka i origana...mmmmmmmmm... :009:
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!

WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

dudank napisao:Nenić, ako voliš lep dvopek i umeš da staneš na dva parčeta, mnogo je lepo kad uzmeš hleb s lanom ili nekim zrncima, pa ga pospeš nekom lepom mešavinom začina, može i seckanim belim lukcem, čak i neka kap limuna... pa ga tako prepečeš u rerni. Dijetalno a ukusno kao najlepša grickalica. :)

Jeste! Ali zato sam dogurala do 106 .. ko ce da stane kad je preukusno :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mislila sam i ja do večeras da znam da stanem :placljivko: , upravo sedim i razmišljam da li da budem iskrena kao i dosad i napišem ovde kako sam od svog jelovnika danas napravila je*ovnik... Izvinjavam se zbog veličine, ali ovo hoću svi da vide jer sam se koliko danas busala "strpljivošću". :x

Elem, večeras mi se prvi put desilo da totalno izgubim kontrolu... nije bitna kilaža, bitno je to što sam mogla da se kladim da meni to ne može da se desi... a desilo se... obrstila sam iz frižidera svinjske grickalice (groktalice), tj. čvarke, i zalila ih pivom (0,5), ali ne zato što sam danas htela da pustim sebi na volju, nego zato što me je uhvatila kriza i nisam mogla da se otmem. Dosad sam imala tonu planiranih brljeva, znači nije stvar u unetih ne znam ni ja koliko kalorija više, ispraviće se to, nego što sam se osetila nemoćnom pred hranom.

Šta da kažem... udrite. :nasilan:
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

Mislim da je to problem svih nas ovde .. da smo bili mrljavi na jelu ne bi se sad muchili :)

Evo i ja jedem u 4 ujutro, ali se trudim da jedem ono sto ne goji, a zdravo je (za razliku od suvog voca, semenki, koje je takodje zdravo, ali kalorichno) .. elem, zamutila sam Ella sir i ren, sipala kasicicu maslinovog ulja i malko posolila (Ella je sasvim neslan) i jedem kasikom...

Ne bezim od nemoci pred hranom i znam da se to nikada nece promeniti (imam dovoljno godina i iskustva sa hranom da bih zivela u iluziji i obmanjivala sebe :) )

Cilj mi je da nadjem hranu koju mogu da jedem do besvesti, da bude ukusno, a malo kaloricno .. i da zasiti na duze staze (za razliku od salate koja samo protrchi) Chudi me da niko nije osmislio takvu hranu, a umeju da smishljaju bigmekove ... recimo, kilo leba da se pojede, a da vredi 50 cal i da ima 0 uh, 0 skroba, 0 masti .. tako, na tu foru .. ne mora hleb, moze i pomfrit, meso, kolachi .. vec zamishljam kako jedem tortu koja ima 50 cal :) Naravno, da bi torta bila ukusna morala bi da se pravi od pravih namirnica, a ne od biljnog slaga, margarina .. znachi, najpre bi trebalo da se u toku proizvodnje oslobode glavne namirnice od stetnih sastojaka ... (eno kako su uspeli da oberu mleko i upakuju nam ga .. zasto nema obranog butera.. na neku foru, ne znam ni ja na koju, jbg, sto malo ne eksperimentishu)

Dobro, sad imamo obran sir, imamo ulje bez holesterola .. josh kad bi bilo i ulje bez kalorija ..

60% populacije u razvijenim zemljama je debelo .. to je, kazu, bolest u ekspanziji.. i umesto da rade na razvijanju hrane koja ce biti prihvatljiva i bucovima .. nama je jedini spas dijeta, odnosno odricanje od hrane ... a zdrav chovek ima apetit, mislim, to je normalno .. zdrav covek i treba da jede koliko hoce i moze, a ne da meri na grame i da jede bezukusne splachine .. i zato smatram da bi trebalo da namirnice oslobode od svih (znanih) komponenti koje utichu na porast tezine, lipida, ovog-onog .. neka nakaleme krompir koji ce imati 0 % skroba, neka gaje kokoske koje ce nositi jaja sa 0 % holesterola, bla, bla .. Isak Asimov mi nije ravan .. :D (za neupucene - cuveni americki pisac /ruskog porekla/ naucne fantastike)

PS. Ren je dobar za pluca (za pushache) i za sinuse :)
  • Doramar
    Početnik
    Početnik

od Doramar » pre 15 godine

lepo izlaganje :D
    istina, draga, da bi bas i mogli da razvijaju takvu hranu, ali to ne znaci da bi to nama mnogo pomoglo.
    kako se toliki ljudi ne ugoje a jedu istu tu hranu koju smo i mi jeli ?
    nije kljuc u namirnicama bez kalorija vec u nama, treba da nadjemo razlog zbog kojeg smo se ugojile, znam da ovde mnogi navode hormone, i sigurna sam da i to igra veliku ulogu, ali vrlo cesto smo samo neku rupu zatrpavale hranom, po meni je to sustina.
    druga stvar, ljudskom telu je potrebno kretanje da bi bilo u top stanju.
    svako nekretanje i odsustvo sporta se odrazava negativno i na kilograme i na generalno stanje organizma.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Beo, Asimov je malo dete za tebe... :16: Ulepšala si mi dan. :D Zamišljam sebe kako ulazim u SF restoran i naručujem 7 pica i 6 krigli piva bez kalorija.

Ali je Dora nažalost u pravu... Apetit jeste odlika zdravog čoveka, ali odjednom je sve više sedećih poslova... a mi ne možemo da promenimo svoje gene na dugme i da odjednom jedemo kao tičice. :bas_tuzan: Naše pradede i čukundede i čukunbabe su rmbačile od jutra do sutra i nije im bio nikakav problem da to potroše, e sad nama ostade u amanet krkanje, a ne mrdamo zadnjice... Kako i da ih mrdnemo kad se od nas očekuje da 28 sati dnevno sedimo za radnim stolom. :cry:

Ne znam šta je ovo bilo meni noćas, potpuno se slažem s tim da nije normalno i ne treba ceo život da provedemo uz kuhinjsku vagicu mereći sve na grame, ali ipak bih volela da imam vlast nad time kad ću da merim na grame a kad da jedem opušteno. Zabrinulo me je to što nikad, nikad nisam jela bez kontrole, dakle uvek isključivo zato što je bilo ukusno i što mi je prijalo, samo ono što ja odlučim i odaberem, a ako u kući nema ničeg što volim, radije ću uzeti parče suvog hleba koliko da mi ne cvrči želudac, nikad nisam tamanila hranu neurotično. Tj. jesam dvaput u životu, ali oba puta sam silom prilika provela ceo dan na užasnoj hladnoći i bez hrane, i pamtim kakav je taj osećaj nekontrolisanog jedenja. E, sinoć je bilo neurotično i u velikoj meri nekontrolisano. Možda jeste bilo neko šetanje šećera, juče mi se zaista preko dana jelo nešto slatko (a kad se meni jede slatko, to znači da mi je šećer otprilike na nuli), ali šetanje šećera nije opravdanje... mogla sam da svesno i promišljeno uzmem voće ili neki slatkiš koji smem, a ne da brstim prvo što mi padne pod ruku. :x

Ne pišem nikakav jelovnik dok ne ispitam svoje psihofizičke snage. Inače sam još grozno naduvena, ipak je krenula ona moja čudna alergija od koje sva oteknem, pijem bronal i ločem vodu, i ne stajem na vagu. (Lažem, stala sam, manje nego juče, ali i dalje mnogo više nego u sredu. U sredu sam bila na vrednosti tikera.)

Mislim da sam danas ovde udavila...
  • Doramar
    Početnik
    Početnik

pa dudo, nema tu nista nenormalno kad se desi jednom u par meseci.
    ti si jako dugo dijetarila, i u nekom trenutku se otkace te kocnice koje smo trenirale sve ovo vreme, i eto ti nekontrolisanog jela.
    ja verujem sto se vise budes vracala u normalu sa jelom i imala raznovrsniji jelovnik, da ce tih kriza biti sve manje i manje.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ne znam šta da mislim, ovo mi je otprilike bilo treći put u životu da tako otkačim. :005: Ne mislim na količinu, jedem ja neuporedivo više kad dam sebi zeleno svetlo, nego na totalni gubitak samokontrole, ovo nije bilo ni samopopuštanje u stilu "Ma uzmi, neće ništa da ti fali", nego baš kao narkos. Neću, a jedem. Šta da kažem, hvala na utešnim rečima. :) Šta bi - bi, danas sam (dosad, što više nije nikakva garancija :16: ) disciplinovana i vadim fleke. Povrće sam extra izbacila zbog naduvenosti, ne prija mi ništa kabasto, ali biće makar neka salatica za večeru.

D: limun, tri zalogaja sira (proba 3 vrste s pijace, ne zna se koji je gori, kupio mm)
    R: 1 dvopek (20 g), 100 ml jogurta
    U1: isto
    U2: isto
    V: upisaću
  • Doramar
    Početnik
    Početnik

nije strasno ako se desi tako ponekad, dokle god si vec sutra svoja i umes da se vratis na pravi put.
    mi ljudi smo jako slaba bica, i ponekad nas kontrolise nase telo vise nego sto bi to zeleli.
    ps - nemoj vise da saljes muza na pijacu :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ovo ovde "slabo ljudsko biće" totalno je ubrljalo ovu nedelju :zid: , plan je bio 2 planirana brlja i 5 dijetalnih dana, a svelo se na 4 brlja i 3 pristojna dana... Prošle nedelje prosek unesenih kalorija bio je nešto oko 1900 i ostala sam u gram na istoj težini, ove nedelje je sigurno bilo preko 2500 dnevno :cry: i trenutno 1,4 kg više, delimično zbog punog stomaka (imala sam goste do pola pet ujutru i na kraju sam bila toliko iznemogla da sam morala da se okrepim pivom i sa malo dijetalnog đuveča :( - inače mi je pre toga dan bio besprekoran) tako da realno verovatno nisam nešto mnogo nabacila, ali ubi me što sam popustila s karakterom... Sutra me čeka još jedan rođendan (srećom, izlazi se samo na piće, ne i na večeru), ali van toga nadam se da ću uspeti da se vratim u kolosek. Rezime, dakle, ovaj:

1200
    planiran brlj, preko 3000
    1400
    planiran brlj, preko 3000
    1300
    totalni brlj (neplaniran), po slobodnoj proceni oko 2300
    delimični brlj... oko 2000

Težina "uspešno" povećana za 1,4 kg. :placljivko:

Danas (nadam se) jelovnik izgleda ovako:

D: limun
    R: čorbica od barenog povrća (boranija, rendana cvekla, crni i beli luk, kocka za supu), jogurt
    U: isto + dvopek
    V: juneća šnicla, salata, mleko (možda dvopek)
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

A to kad planirano brljas - zasto ne ostanes u okviru tebi potrebnih kalorija .. 1700 ili koliko vec?

pa onda da sharash .. 1200/1700 .. 1200/1700

Breee, 3000, pa to je za rudare :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Za rudare, za rudare, i ja kažem. :zid: Ma OK bi bilo da mi jedan-dva dana u nedelji budu rudarski brljevi kad bih mogla ostalih pet ili šest da se obuzdam, e to sad treba da se naučim.

U stvari 3000 kcal nije mnogo u tanjiru, tj. kad se podeli na dva obroka, ako je malo jača hrana. E, to je najtužnije.
Odgovori 9033 postova