Odgovori 701 post
Moj dnevnik ...
  • maša*

Re: Moj dnevnik - Olivera ...

od maša* » pre 8 godine

Хвала :-) То би онда била УХ вечера, типа торта од чега год желимо...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 8 godine

Može da bude i pečenje, i pica, i pivo, i bilo kakav obilan obrok, ko šta voli... slatkiši su čak najmanje poželjni.

Izvini, Olivera, upravo sam upala da vidim šta si novo pisala, pa usput odgovaram i Maši... već sam pomislila da se ti ponovo udaješ, pa te toliko dugo nema u sopstvenom dnevniku. :16:

Zbog nečeg ti nije legla ta "ekskurzija", ali možeš ti i ubuduće da šaraš, samo da ne budu baš toliko bombastični VK ako ti ne prijaju... samo nemoj onako malo da jedeš kao pre, kad te molim!
  • maša*

od maša* » pre 8 godine

Хвала ти Дуда :-)
    Нисам дуго пратила правила па су за мене, (та већ добро научена и схваћена) помало изгледа и застарила.
    Као што је за нас новина да се по новим правилима кајмак, рецимо, толерише као масноћа а не као протеинска намирница... тако изгледа и ВК као новија идеја. Мени сасвим има логике.
    Јер, ако у торту, као примјер који сам навела) иду и јаја и мљечни производи у изобиљу, и воће и масноће... нема разлога да се и други протеини (печење, њам њам) не једу за вечеру. Још боље од торти, бар је чистија намирница, чист протеин, ништа бијели шећер :-) Супер звучи. Упратила сам и да Нарциса воли за вечеру сирницу (ах сирница, љубав моја и радост моја) :-)
    Стварно је овај ВК оброк, односно УХ вечера тако добро темпиран, уочи витамиснког дана... стварно, да човјек послије тако слалсне клопе нема образа
    да ропће због витамиснког дана. :sladoled: :10:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 8 godine

Nastala je zabuna... VK se ne odnosi na UN dijetu, nego na takozvano cikcakovanje (plansko unošenje različitog broja kalorija u bilo kom drugom režimu ishrane). U UN dijeti i dalje je to UH dan i slatkiš za večeru. :)

Olivera, sad zapetljah kod tebe maksimalno. :020:
    Poslednja izmena od dudank u 02 Jul 2016, 17:19, izmenjeno 1 put ukupno.
  • maša*

od maša* » pre 8 godine

ОК. сад је све потпуно јасно :-)
    Мало смо се удаљили од теме дневника, али неће да штети :-)
  • oliveras
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od oliveras » pre 8 godine

Divno Olivera!!! :013: Ovih "20kg lost" baš izgleda sjajno! :)
    I vidi se da si presrećna, baš zračiš pozitivnom energijom! Posle izgubljenih 20kg normalno je da ne ide brzinom kao na početku, ali bitno je da ide! Samo napred! :pivo:
    Hvala Helen, samo nek ide ma koliko sporo i da je... :mahalo:
    ...
    Izvini, Olivera, upravo sam upala da vidim šta si novo pisala, pa usput odgovaram i Maši... već sam pomislila da se ti ponovo udaješ, pa te toliko dugo nema u sopstvenom dnevniku. :16:

Zbog nečeg ti nije legla ta "ekskurzija", ali možeš ti i ubuduće da šaraš, samo da ne budu baš toliko bombastični VK ako ti ne prijaju... samo nemoj onako malo da jedeš kao pre, kad te molim!
    Hahahaa, bas si me nasmejala, zamisli da se tek ja udajem koliko bi me nemalo :16:
    Sala, nemam stvarno sto da pisem, a i bas su me iznervirala ta 2 kg. koja su setala gore-dole, ali nikako ispod 78,5....

maša* dudank ti je lepo objasnila i slobodno pisi :mahalo:
    Slika
    12.07.2013-04.2015 pocetak 97.7 kg. kraj 80 kg.
    UN 29.11.2015-27.02.2016 pocetak 86.6 kg. kraj 79.5 kg.
    07.05.2016 pocetak 78.5 kg.
  • Milan_Dj
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

od Milan_Dj » pre 8 godine

Bravo Olivera :14:
    Smanjenje konfekcijskih brojeva najbolje govore o uspehu. Ja jedva cekam u soping. Propustio sam neke sjajne popuste, ali bice ih opet...

Nastavi pametno :wink:
  • oliveras
    Amater
    Amater

Hvala Milan_Dj konfekciski broevi bas su dobar pokazatelj, iako kad ja merim obime, nema neka bas velika razlika... :( ocigledno neznam tacno da merim :010:

Bice jos popusta za soping , a i jos neki minus sugurno pa kupis :mahalo: :wink:
    Slika
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 8 godine

Bravo Olivera! Koje će biti zadovoljstvo nositi tu svečanu haljinu koja ti lepo stoji (ja sam za 18-ti rođendan moje dece bila osuđena na komplet - to je bilo jedino što je koliko-toliko pokrivalo kile :(, a sad mogu da nosim haljinice ... odlično znam koje je to zadovoljstvo kad možeš da obučeš ono što ti se sviđa, a ne samo ono što možeš da nađeš u svom broju.
    Usput budi rečeno, i ja ovih dana jedem laganiju hranu, više voća i povrća ... od proteina mlečne proizvode i jaja ... nekako mi se baš ne jede meso na ovim vrućinama ... verovatno je to sasvim normalno (bar je meni čitavog života letnji jelovnik laganiji, što ne znači uvek manje obilan ... desi se da pojedem kilo lubenice, krastavaca, brdo paradajza ...).
    Što se merenja obima tiče ... i ja sam totalno neuka :neznalica: (a što se stomaka tiče, definitivno obim zavisi od toga da li si prethodno pojeo kilo lubenice :) )
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 8 godine

Odlično, drago mi je! :) :skakutalo:
    Sad samo ne zaboravi ono što smo pričale pre izvesnog vremena, da šaraš sa kalorijama i da ne bude premalo....
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • oliveras
    Amater
    Amater

Iskreno leonida ja sam presretna , za haljinu i za to kako mi stoi, zadovoljna (sad ima tu jos da bi bilo super, ali meni je i ovo dobro, pristojno izgledam), nisam se nadala da cu uopste naci nesto takvo za mene (uvjek su bili i kod mene kompleti ili suknja i kosulica u izboru)...

Meni je lubenica najveci problem, neznam koliko mi je dosta....mogla bi ceo dan da jedem samo to.... :oops:

Hvala Debeliccka, saracu sa kalorijama, i vodicu racuna da nije ispod 1200 K :hi-fi:

e sada da pisem jelovnik bar od danas...

dorucak
    oves,lan,jogurt probiotik
    rucak
    nesto kao sataras (paprika, plav i crven patlidzan), sir, pileci batak, hleb
    neplanirana vecera
    makijato sa mlekom, dvije tanke kriške pice :020: (nije mi trebala bas pica za veceru, ali otisli na kafu u picerii, zadrzali se, doslo mi je vreme za veceru, i jedino to sam mogla da uzmem...necu se meriti sutra :( )
    Slika
  • Kufi
    Amater
    Amater

od Kufi » pre 8 godine

Meni je lubenica najveci problem, neznam koliko mi je dosta....mogla bi ceo dan da jedem samo to.... :oops:
    Lubenica ti ima 30 kalorija na 100 grama. Mozes je krpiti dok se ne.....da ne kazem sta. :D
    Nema sveca bez Velike Petke, ni pištolja bez duge devetke.
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 8 godine

Problem lubenice je visok glikemijski indeks (Olivera to najbolje zna) ... kalorijski je zanemariva, ali ipak je ne smemo baš neograničeno unositi ... a da prija po ovim vrućinama ... baš prija!
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • oliveras
    Amater
    Amater

Problem lubenice je visok glikemijski indeks (Olivera to najbolje zna) ... ... a da prija po ovim vrućinama ... baš prija!
    Bas zbog toga i nesmem, mene brine secer, voda nije problem Kufi :wink:
    A da prija i te kako, hladna :09: :placljivko:
    Slika
  • Sax
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

od Sax » pre 8 godine

Koliko vidim ovde su pripreme uveliko u toku, a i haljina je kupljena :14:
    Jedva čekam da vidim slike zgodne svekrve!
    Čestitam za -20kg!!! To je ogroman uspeh :pozdrav:
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
Odgovori 701 post