Odgovori 701 post
Moj dnevnik ...
  • oliveras
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

Re: Moj dnevnik - Olivera ...

od oliveras » pre 9 godine

Bilo je epten ukusno, zato i danas nisam vecerala, toliko mi je bilo lepo pa pojela malo vise :020:
    Eleonor, ja ne volim nista kiselo iz tursije, a mozda bi bilo dobro da ubije malo tesak ukus dzigerice....
    I moi sinovi ne vole dzigericu, pa zato je spremam samo za mene i supruga, kad smo sami :wink:
    Slika
    12.07.2013-04.2015 pocetak 97.7 kg. kraj 80 kg.
    UN 29.11.2015-27.02.2016 pocetak 86.6 kg. kraj 79.5 kg.
    07.05.2016 pocetak 78.5 kg.
  • Eleonor
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Eleonor » pre 9 godine

Ma na vecu kolicinu se to jedva i oseti, a poboljsa ukus (ili se meni cini sto sam navikla tako ) :)
  • oliveras
    Amater
    Amater

Vjerujem ti , ali ja sam ti od onih koji i kap sirceta ili kiselo oseti, nikad nisam jela, pa ni sa limunom salate nemogu pojesti :zid: znam da nije dobro ali eto samo to ne mogu promeniti u ishrani..... :oops:
    Slika
  • Eleonor
    Amater
    Amater

Pa ne znam, meni ne deluje ni strasno.... Nisam sigurna koliko je kiselina neophodna u ishrani... :neznalica:
    Al kad vec ne mozes i kad ti smeta, boze moj... :)
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

I meni se recept svidja, nikad nisam probala u rerni (inače pravim slično, ali bez paradajza). Paradajz mu po mojoj logici da tu potrebnu kiselost (ni ja ne volim ništa kiselo ... mislim, zimi mi prija turšija i sl. kad već nema drugog povrća, ali leti ... nema šanse).
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • oliveras
    Amater
    Amater

Od paradajza dobije i tecnosti, dogje kao u sosu :)

danas:
    Dorucak
    pita sa prazilukom
    Rucak
    kremenadla i batak pod foliji sa puno povrca (paprika,sargarepa,tikvica,plavi patlidzan) , krastavac
    Vecera
    solja jogurt i sir (mada nesto mi se jede sladoled, uvrtelo mi se, pa mozda bice to) :020:
    Slika
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Uvek mi je drago kada vidim da se aktiviraš, da se često javljaš, jelovnici su ti uvek lepi...
    Već ranije si pisala o tome kako si se skinula sa insulina, skinula si mnogo kilograma, garderoba leti oko tebe, sve funkcioniše dobro... Čestitam Olivera!

Ja volim džigericu i s vremena na vreme lepo osetim da je potrebno da je pojedem, nekako dobijem neki signal i tada je i kupim i pravim. Što se mene tiče ona uvek ispadne dobro, ne zato što je ja pravim dobro, nego što mi se svakako dopada. Znam da neki ljudi vole da je isključivo pržena da bude reš i slično ali meni je OK i da se prvo malo proprži a posle da se dinsta i dolije tečnosti (malo) tako da ispadne gulašasta, luk naravno, začini, ja sam ponekad dolivala i crno vino i dobijala nešto tako lepo saftasto...
    Ja joj najčešće posvetim minimum minimuma vremena i truda i uvek mi nekako bude zadovoljavajuća. Obično kupim svinjsku ili teleću dok pileću jedem mnogo ređe tj kupim je kada se desi da u radnji nemaju neku drugu...

Baš planiram iduće nedelje da je tako saftastu /gulašastu jedem preko svežih tikvica (kao što bi neko jeo preko špageta recimo).. Ne znam da li ti jedeš sveže tikvice, pisala sam o tome davno na podforumu Namirnice i nutritivi jer sam želela da otkrijem tikvice svetu koji ih eventualno nije otkrio - mislim na neke načine koji nisu baš preterano uobičajeni..
    viewtopic.php?f=28&t=4468
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

E da, htedoh da prokomentarišem ovu temu o obimu struka koju ste brstili...
    Te neke mere (a pogotovo 90/60/90) definitivno ne mogu biti realne ni pored najveće mršavosti / vitkosti / fitness nivoa tj pravilne konstitucije tj strukture tela.. Jednostavno neke žene su građene ovako a neke onako i neke mogu postići tanak struk samo sa vađenjem rebara (mogu naravno vitkošću i vežbom dostići svoj maksimum tj minimum obima ali ne mogu promeniti građu)....

A visceralno salo... Nije ni obim struka toliko merodavan, em zbog građe em zbog toga što osoba može ne biti baš najmršavija i opet nemati tog visceralnog sala ili ga imati sasvim malo odnosno u prihvatljivoj količini.. Ono se u stvari najbolje vidi ultrazvukom abdomena...

Ja npr nemam baš neki naročit struk (nemam baš tanak struk, tj nisam bila preterano strukirana ni kada sam bila najvitkija, doduše nije ni da sam sada debela ako ćemo pravo :wink: , a pogotovo ne može da izgleda da mi je struk tanak i zbog toga što su mi bokovi /kukovi uži tj što nikada nisam široka u tom delu)... Tako da je tu građa definitivno najpresudnija a onda sve ostalo... Mogu da se uvučem u male veličine garderobe, a struk mi nije baš najtanji... i nije bio baš nešto tanji ni onih godina kada sam redovno (i fanatično) vežbala i kada sam bila mlađa... :neznalica:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • oliveras
    Amater
    Amater

Uvek mi je drago kada vidim da se aktiviraš, da se često javljaš, jelovnici su ti uvek lepi...
    Već ranije si pisala o tome kako si se skinula sa insulina, skinula si mnogo kilograma, garderoba leti oko tebe, sve funkcioniše dobro... Čestitam Olivera!

Ne znam da li ti jedeš sveže tikvice, pisala sam o tome davno na podforumu Namirnice i nutritivi jer sam želela da otkrijem tikvice svetu koji ih eventualno nije otkrio - mislim na neke načine koji nisu baš preterano uobičajeni..
    https://www.dijeta.net/forum/viewtopic.php?f=28&t=4468
    Jaooo nemoj pocrvenela sam da znas :020: , nemoj me toliko hvaliti imam ja jos dosta da skinem :wink: mada je prelepo ovo citati moram priznati :013: i super se osecam, puna energije, bolje raspolozenje...

Tikvice sam pocela sveze jesti od kad sam procitala u tvojem dnevniku za njih,(inace samo pohovane su bile na meniju) i za dzigericom sam jela isto sveze, sa gulasom isto ih jedem, ponekad isecem na kocke i sasvim malo na taflonu zaprzim i dodam jaja isto su dobre i tako, a ovaj link nisam vidjela, sada cu da citam, hvala...

danas:
    dorucak
    jedan gjevrek sa susamom (bila u grad, a kuci nisam doruckovala)
    rucak
    kremenadla od juce, 4-5 krompircica i malo tikvice (ono sto je ostalo) patlidzan,paprika (uopste nisam bila gladna, jela jer sam morala :oops: )
    vecera
    paprike sa jajima, sir

edit za juce: ipak sam vecerala dve kugle sladoled :020:

jer moze neko da mi objasni kako da prikacim sliku u postu, nikako da uspem :cry:
    Poslednja izmena od oliveras u 06 Jun 2016, 20:33, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika
  • Kufi
    Amater
    Amater

od Kufi » pre 9 godine

jer moze neko da mi objasni kako da prikacim sliku u postu, nikako da uspem :cry:
    Uploaduj sliku ovdje http://postimage.org/
    Onda klikni na nju, kopiraj njenu tacnu adresu i zalijepi je u svom postu u Img navodnicima.
    Nema sveca bez Velike Petke, ni pištolja bez duge devetke.
  • oliveras
    Amater
    Amater

Kufi hvalaaaa uspela sam :skakutalo:

Odavno htela sam da stavim slike, ali eto tek danas sam uspjela, a i doduse tek juce sam dozvolila da me soprug slika, kako bi imala novu sliku ... na ova druga sam u crnome i ne vidi se bas dobro ali, tada osven crno nisam nosila drugu boju...prva slika je od juce ...

prva 2016 g. 77 kg.
    druga 2013 g. 97 kg.

Slika

Imaaa jos posla ali zasad je ovako :mahalo:
    Slika
  • Eleonor
    Amater
    Amater

Olivera predivno izgledate :) Promena je vise nego ocigledna. Svaka cast :14: :skakutalo:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 9 godine

Oj-ha, razlika! :013:

Čuj, tačno je da si na desnoj slici u crnom i slabo se vidi, ali to je prilično velika masa crnog, pa ne možemo da promašimo šta je pre, a šta posle. :D Izgledaš i mlađe i lepše na ovoj levo... i stvarno imaš i dobru građu, ja sam s manjom kilažom bila kao burence, a ti imaš i struk i kuk. :)
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Odlicno! :013:
    A kad dodjes do cilja makeover;).
  • oliveras
    Amater
    Amater

Hvala Eleonor i tebi zelim da postignes svoj cilji i da budes zadovoljna :wink:
    Oj-ha, razlika! :013:

Čuj, tačno je da si na desnoj slici u crnom i slabo se vidi, ali to je prilično velika masa crnog, pa ne možemo da promašimo šta je pre, a šta posle. :D Izgledaš i mlađe i lepše na ovoj levo... i stvarno imaš i dobru građu, ja sam s manjom kilažom bila kao burence, a ti imaš i struk i kuk. :)
    E ovo si dobro rekla, a ja mislila crno pa se ne vidi :16:
    Hvala ti puno dudank na kompimentima, imam jos dosta da skinem ali idem polako, koliko mi zdravje dozvoljava...a zadovoljna sam i sa ovim do sada....
    Pa neznam bas dal imam struk, al kuk sigurno :020: :16:

narcisa hvala, bice i to :hi-fi: samo da dogjem do cilja :wink:
    Slika
Odgovori 701 post