Odgovori 701 post
Moj dnevnik ...
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Moj dnevnik - Olivera ...

od leonida » pre 9 godine

Ama, nosile smo kupaće i sa mnogo više kilograma ... sad izgleda neuporedivo lepše ... ja sam baš danas planirala u šetnju da kupim jedan (oni od prošle godine su definitivno neupotrebljivi) ... nema šanse da propustim ovo leto. Malo smo opušteni ... možeš misliti, u poređenju sa 10,20, 50 kg viška koje smo hrabro nosili ... svi izgledamo fantastično!

I da, biće dvodelni kupaći (ja sam dvodelni hladno nosila i sa onom kilažom).
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Ja sam toliko smotana sa krojačkim metrom, zato ga i nemam. Kako uvek potrefite isti deo tela kada se merite? :D :D Šta ako sam jela neku kupusnjaču ili više slano pa mi pokaže bljak rezultat, pogotovo na stomaku? Šta ako mi se salo "spusti" od gore na stomak :16: hahahaha :D
    Ne bih da mi još i metar postane opterećenje
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • oliveras
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od oliveras » pre 9 godine

Ma znam da smo nosile i sa mnogo vise kilograma kupace, ama sad mi je nekako sve onako bas rastalasano ko more :16:

A za merenje TZLj ja se stalno salim da cu sa markerom da oznacim mesta, kako bi se merila na isto mjesto :16: :wink:
    Uzivaj ne treba ti mjetar ;)

danas:
    Dorucak
    ovas, lan i probiotik jogurt
    Uzina
    narandza
    Rucak
    pileca dzigerica sa puno crnog luka kao gulas (zapecena u rerni), tikvice, krastavac, parce hleb
    Vecera
    przene paprike sa jajima, parce sira

EDIT:
    nista od vecere nisam bila uopste gladna, i zato sam pojela samo praske i malo visanja...
    Poslednja izmena od oliveras u 04 Jun 2016, 22:08, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika
    12.07.2013-04.2015 pocetak 97.7 kg. kraj 80 kg.
    UN 29.11.2015-27.02.2016 pocetak 86.6 kg. kraj 79.5 kg.
    07.05.2016 pocetak 78.5 kg.
  • Kufi
    Amater
    Amater

od Kufi » pre 9 godine

Ne znam za ostale dijelove tijela ali ja mjerim samo struk. Ako covjek ima struk mjeri ga tamo gdje je najtanji. Ako nema struk onda ga mjeri na pola puta izmedju kukova i najnizeg rebra, ili otprilike 5 cm iznad pupka.
    Za muskarce obim ne bi trebao da prelazi polovinu visine. Za zene ne znam tacno, kod njih je po prirodi struk uzi. Probajte izguglati mjere.
    Nema sveca bez Velike Petke, ni pištolja bez duge devetke.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 9 godine

Kod devojaka se nekom "idealnom" (filmskom) merom smatralo visina -100 (u realnosti je to -95), kod malo zrelijih žena, pogotovu onih koje su rađale, do desetak centimetara više. Izgleda da je poslednjih 10-15 godina u modi malo ravniji struk (čitala sam nešto nedavno o tom indeksu odnosa struk-kuk kroz istoriju, pa je ideal, recimo, pomeren za 0,1 ili tako nešto u korist ravnijeg struka, tačnije, užih kukova). Za obim preko 86 cm bez obzira na visinu žene smatra se da je indikator naglo povećanog rizika za kardiovaskularne bolesti.

Meni tek struk užasno varira od dana do dana... ne vredi, ne mogu nikako da verujem metru. :placljivko:

Olivera, daj recept za tu džigericu s lukom, kad te MOLIM!!!!!!! :09: Nisam nikad spremala u rerni sem kad pečem paštetu.
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Kufi napisao: Ako covjek ima struk mjeri ga tamo gdje je najtanji.

Ova ti je dobra :16:

Meni se nekako to izmenilo sa godinama ... na priližno ovoj kilaži struk je bio 10-ak cm uži, ali bokovi i butine širi. Možda što su u tom stomaku bili blizanci ... ili je to prosto prirodno sa godinama ... :neznalica:

Da ... i ja sam kod merenja par puta pobrkala struk i pojas (struk je gde si najtanji, a pojas negde oko pupka ... ako sam dobro ukapirala ...)
    Sad videh dudin post, ispada da je moj struk od 75 na visinu od 174 OK, a nekad je bio 64 :(

• dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 9 godine

Leonida, pa ti po tome imaš devojački stas!!! :shock: Alal vera!!! :01:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma iskreno, sva sam nekako ravna ... pre sam bila kao peščani sat :D , mada činjenica je da mi ova nova moda ide na ruku ... sa starom građom definitivno ne bih mogla da nađem ništa od garderobe ... današnje konfekcijske mere :neznalica:

• Kufi
    Amater
    Amater

od Kufi » pre 9 godine

Samo jos da dodam da je obim struka bolji indikator zdravlja nego vaga, jer nam on govori koliko imamo visceralnog masnog tiva (sala koje se talozi oko unutrasnjih organa). To salo je mnogo opasnije po zdravlje od potkoznog sala koje se skuplja po rukama, nogama, bokovima....
    Nema sveca bez Velike Petke, ni pištolja bez duge devetke.
  • Helen
    Amater
    Amater

od Helen » pre 9 godine

dudank napisao:Kod devojaka se nekom "idealnom" (filmskom) merom smatralo visina -100

Znači da moj struk treba da bude 157 - 100 = 57cm? :neznalica: Mislim da to nikada neće da se desi :D Čak mi i 157-95 = 62 deluje veoma nedostižno.
    visina 157cm, godine 26
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 9 godine

Neko je građen ravnije, neko tanje, ali vežbe za struk čuda čine, to mi veruj na reč. :)
  • Helen
    Amater
    Amater

od Helen » pre 9 godine

Da, svakako to zavisi mnogo od građe. Ali verujem da vežbe mogu mnogo da promene, radim na tome :evil:
    visina 157cm, godine 26
  • oliveras
    Amater
    Amater

od oliveras » pre 9 godine

Po ove mjeri moj stuk, ako nekad ga imam :oops: , trebao bi biti 60 cm., sto mislim da nikad ne bi uspjela ...bar da dogjem do tih 85 bilo bi odlicno !!!

dudank recept je :
    Ako pravis sa pilece dzigerice, stavis malo da se obari, da izagje penja, ako je svinska ili teleca onda samo iseces na kockice. Proprzis na malo ulje crni luk ( za 500 gr. dzigerice ja stavim oko 1 kg. c.luka) da lepo omeksa i pusti gustinu, onda u to dodas dzigericu i jos malo proprzis (ako nije pileca onda zaprzis da promeni boju). Dodas zacine po zelji, aleva parika i ja dodajem dosta paradajz sos ili domaci kecap/salca. Nalijem vodom da pokrije sve i stavim u rerni da se zapece...Ranije sam dodavala i kasiku brasna da dobije gustinu ali sad stavim luka vise i on da gustinu...Dogje kao gulas i nije suha dzigerica, lepo se pomesa sa lukom i paradajzom i upije...
    Ako nesto nisam dobro objasnila pitaj :mahalo:

editova sam post, nisam vecerala, nisam bila uopste gladna, dve praske su mi bile dovoljne...
    Slika
    12.07.2013-04.2015 pocetak 97.7 kg. kraj 80 kg.
    UN 29.11.2015-27.02.2016 pocetak 86.6 kg. kraj 79.5 kg.
    07.05.2016 pocetak 78.5 kg.
  • Eleonor
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Eleonor » pre 9 godine

Mmmm, super je recept. Kod nas to zovu mezoluk :) s tim da se stavi 1-2 kisele paprike (iz tursije recimo) da malo presece ukus. Steta sto mm ne voli luk :26:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 9 godine

Hvala na receptu!!! :013: Zvuči savršeno ukusno, a u životu se ne bih setila da turim u rernu. Inače obožavam džigericu, ali moji ne vole, i onda baš i nemam često prilike da eksperimentišem. (Ponekad skinem neku ideju sa neta, pa se desi i da ne bude dobro, a ovako je provereno. :) )

Biće struk kako treba, ne mora da bude 60 (mislim, ni mi više nemamo 18 godina), ali uverena sam da ćeš ga doterati da bude odličan i za zdravlje i za oko. :)
Odgovori 701 post