I da znas
Sax da bi mi bilo malo lakse....imam brzo hodanje svaki dan od 30 minuta no posle rucka ili pre vecere, nije pre dorucka

Znam
Debeliccka da zbog dijabetisa ne zelis da se mesas i razumem te potpuno , hvala ti sto me pratis, no mislim da se i ja hranim kao i ostale, i evo vec 6 mjeseca kako sam na "dijete" ili na ovu ishranu i nemam promene secera, niti skokova i padova ( merim svakodnevno, nekad i dva puta), tako da mislim da mi ova ishrana sasvim odgovara za dijabetis.... Skrob i Uh stvarno vrlo retko unosim (barem tako mislim)... E sad ja mislim, a isto i sin mi je racunao ( ja jos uvjek nemogu sama da se snadzem

), i ispalo je to sto i ti kazes da mi je kaloriski unos dosta nizak, retko kad dostigne i 1200 K... neznam kako da to zgolemim (citala sam tvoje i dudine savjete kod helen i strelice), a da ne pocne kilaza da ide nagore....toga se najvise bojim jer mislim da ako jedem vise odma ce se kilogrami zgolemiti ... realno dovoljna mi je ova hrana koja unosim, nisam gladna uopste, jer kolicinski ne jedem puno...
Ovako mi je izracunao kalkulator...
Moje dnevne energetske potrebe (BMR) su: 1482 K
TDEE Kalkulator za izračunavanje ukupne dnevne potrošnje energije : 1778 K
Moje brzo hodanje od 30 minuta sagori odvaj 160 kalorija dnevno...
E sad ovako pise:
Ako želite da smanjite telesnu težinu
Ako je vaš cilj da smršate, treba da napravite kalorijski deficit u iznosu od 500 kalorija (kCal) dnevno, što bi trebalo da dovede do gubitka pola kilograma nedeljno. Najbolje bi bilo da pojedete 250 kalorija (kCal) manje i da još 250 kalorija (kCal) potrošite na dodatne fizičke aktivnosti, čime ćete dobiti kalorijski deficit od 500 kalorija (kCal) na dan.
Nikada nemojte unositi manje od 1200 (za žene), odnosno 1400 (za muškarce) kalorija (kCal) na dan.
Idem danas da nabavim kuhinsku digitalnu vagicu pa cu jos to da probam, da merim hranu... pa ako i tako nisto nema definitivno cu odustati (no ishranu necu menjati, ostace ovakva) ....