Odgovori 701 post
Moj dnevnik ...
  • oliveras
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

Re: Moj dnevnik - Olivera

od oliveras » pre 9 godine

Obaris spanac u vodi , na stranu u tavi proprzis crnog luka sa malo ulje, paprike i kad je gotovo dodas u tavi obarenog spanaca i pirinac, jedna kasika crvene aleve paprike, zacinis po zelji, so, vegeta, ili sto volis, dodas onoliko vode kolko treba da se skuva pirinac i sve dobro promesas. Onda tavu stavis u rerni da se potpece , kad je skuvan pirinac,(ili kad ispari voda), gotovo je. Mozes da dodas nakraj odozgo jaja, za ostale, a za sebe ostavis bez jaja... Ako nije jasno nesto pitaj :mahalo:
    Slika
    12.07.2013-04.2015 pocetak 97.7 kg. kraj 80 kg.
    UN 29.11.2015-27.02.2016 pocetak 86.6 kg. kraj 79.5 kg.
    07.05.2016 pocetak 78.5 kg.
  • Miss Piggy
    Početnik
    Početnik

od Miss Piggy » pre 9 godine

Hvala lepo 8). Ja sam nesto slicno radila sa testeninom pre dijete
  • signorina
    Amater
    Amater

od signorina » pre 9 godine

Mnogo dobar recept, Olivera!
    Mrsavice, ma eto samo onako sam rekla jabučni, učinilo mi se bolje od vodenog!
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Ju hu, a što se nisi izvagala? :mahalo:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Ti si se nešto ućutala... Da li je sve u redu posle tvog vodenog dana? Verujem da ti nije prijao ako ne zbog nečeg drugog onda zbog dijabetesa..
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • oliveras
    Amater
    Amater

Zdravo zdravo, dobra sam samo nisam bila danas kod kuce, sad sam se vratila, pa citam vas, a ima podosta da se procita, danas ste svi vi bili epten raspolozeni za diskusije, pa moram sve da procitam ;) ima lepih i zanimljivih stvari :)
    Debeliccka dobro sam prosla na vodeni, nemam nikakvih problema, osim sto imam malo problema sa stomakom, ustvari sa probavom, ovih 2 dana....i zato narcisa nisam se merila, cekam da ispraznim ova creva, osecam da sam kao balon :(
    Kupila leneno seme, samlela i stavila veceras vrz onaj spanac pa videcu....

sutra:
    61/91 UH

D 2 jabuke
    U saka pecenih kikirikija
    R proja 2 dobra komada, potpeceni karfiol preliven sa maslinovo ulje, zacinima, susamom i lenom
    V 2-3 plazme sa eurokremom + red one cokolade
    Slika
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Kakva je ovo bijedna večera? Oooooo. :mahalo:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Već smo se zabrinule za tebe ...

Izgleda da ću i ja morati da potražim to laneno seme ... težina mi iz dana u dan za 100-ak gr veća :(
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Lan bi se trebao samleti neposredno pre korišćenja jer gubi dosta u suprotnom. Ako si već samlela veću količinu stavi u teglicu i drži ga u frižideru.
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • oliveras
    Amater
    Amater

narcisa zamenicu plazme sa palacinkama :020:
    leonida meni kilaza stoi opet isto...kupi lan, nisam ga uopste ni primetila u jelo sinoc.. ;)
    luna samlela sam 100 gr. jer nisam mogla manje, nemam onaj stari mlin aparatic za kafu, pa morala sam da stavim sve, a i ovako je tesko samleti, nekoliko puta sam pauzirala da ne bi pregrejala blender, obavezno cu te poslusati i stavitu u staklenu teglicu i u friz..i molim te ako ti nije tesko napisi mi recept za onaj tvoj hleb za lanom, neznam dali si ga pisala u tvojem dnevniku, ako ga ima potrazicu...
    Slika
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Da, teže se melje, ja ga ostavim ponekad i napola samleven, bitno da razbije zrno na pola.

Za hleb uvek kombinujem razna brašna ali u nekom odnosu da brašna budu do 400 gr, s tim da najviše stavim integralno pšenično i ražano i ova druga malo. Recimo oko 150 gr integralnog, 150 gr ražanog i po 50 gr heljdinog i 50 gr ovsenog. Međutim ta brašna i ne moraju, možeš od kojih imaš ali nemoj samo od ovsenog ili ječmenog jer nisu lepi. E sada ja dodam i 100 gr samlevenog lana, 100 gr samlevenog susama ali onako napola ne skroz i dodam čija semenke (ne moraju), kim ako voliš ili neke druge semenke. Od suvih sastojaka još so, prašak za pecivo ili kvasac ponekad (lepši je sa kvascem ali onda ga razmutiš u vodi malo, to znaš). Oko 2,3 kašike ulja i vode mlake po potrebi. Znam da neko ne voli da čuje to po potrebi ali nikada ne znam koliko će biti potrebno, prvo dodam jednu čašu pa dolivam još. Poenta je da on ne treba biti umešen kao ostala testa, dakle ne mesi se mnogo, čak se može i lepiti za prste, samo je bitno da ne bude voden i da se sastojci sjedine i on je gotov. Ostavim ga malo da odstoji i vlažnim rukama oblikujem veknu ili samo razvučem od ivica do ivica tepsije kao testo za picu, sve zavisi kako mi dođe, na tepsiju obloženu papirom. E sada testo se lepi, zato mora vlažnim rukama. Uglavnom planiram danas da ga pravim pa ako ti nije hitno izmeriću tačno sve sastojke i staviti sliku tog hleba pre pečenja. Ne može se pogrešiti sa njim ali ako je jako meko testo, neće se ispeći uvek će biti živ u sredini zato je bolje da testo bude tvrđe, ali opet ne kao za kifle recimo jer će onda biti malo tvrđi nakon pečenja.
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • signorina
    Amater
    Amater

od signorina » pre 9 godine

Olivera, stoji trenutno, samo izdrži!
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • oliveras
    Amater
    Amater

Izdrzacu signorina mene ne brine to vec toliko, samo nek ne ide gore i dobro je ;) mada je dobro i da ima minus, jel :26:
    lana uspela sam sada, a za drugi put ostavicu ga samo napola...Danas u proji stavila sam malo od lana...

Danas nisam stigla da napravim sebi rucak, ni proja ni karfiol, pa sam malo improvizovala....imala sam besamel sos sa pecurkama, i makarone, i krenula sam da to stavljam u tanjir, i onda mozak radi, makarone+sos sa brasnom, nije dobro, setim se da imam jednu tikvicu, i onda ostavim makarone i fino izlupim tikvicu i narezem na tanke trake sa onaj nozic, stavim malo lana i susama i prelijem preko njima sos, ...i plus napravim punu zdelu salate od kiselog kupusa...prelepo je bilo, tikvice su bile meke isto ko da sam ih kuvala... Debeliccka veliko hvala za tikvice, nikad nisam ni pomislila da cu ih ovako "zive" jesti osim pohovane... :020:
    Vecera je bila parce proje i casa mleka ( da je bio torte imala bi jaja,mleko...mislim da nije brlj) + cokolade

sutra:

62/91 V

D 2 narandze
    U 2 kivija
    U2 kikiriki
    R sasvim malo prokuhan karfiol, brokul, sargarepa
    U3 jabuka
    V paradajz salata sa svezom paprikom
    Slika
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Moracu da probam ponovo tikvice na taj način...jednom sam pokušala i nisu bile njam-njam...ali vredi pokušati opet :)
    Svako ima zastoj neko čak dodje i do plusa...ukoliko je na pravom punu, uz pravi način, za par dana se sve vrati u normalu i sve bude kako treba :)
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Ja nisam volela tikvice posto sam ih uglavnom jela u nekom (ras)kuvanom stanju. Ova varijanta mi savrseno odgovara. Mada mozda je i u glavi to ne bih znala reci :) danas ih planiram uz gulas opet
Odgovori 701 post