Turbo UN je period od 12 dana kada se ciklusi ponavljaju na tri dana po sistemu: proteini-skrob-vitamini; proteini-UH-vitamini; proteini-skrob-vitamini; proteini-UH-vitamini. Ne preporucuje se u prvom mesecu, zato sto se tu kilogrami obicno najvise gube i nema potrebe za ubrzanjem.
U drugom mesecu dijete, organizam se malo navikne na novi rezim pa i gubljenje kilograma ide sporije, cesto se napravi i zastoj. Zbog toga se pri kraju drugog meseca (tacnije, 12 dana pre predvidjeng vodenog dana) ulazi u "ubrzan" rezim kako bi se organizam malo pokrenuo. Nakon tih 12 dana i vodenog dana, vraca se na normalan ritam od po cetiri dana.
Isto se moze ponoviti i na kraju treceg meseca.
Ako ja dobro racunam, turbo bi trebalo da ide od 45-57 dana, 58 je vodeni, iza njega nastavljas normalno sve do 74-86 dana kada opet mozes primeniti turbo (ukoliko procenis da ima potrebe).
Rezim od ubrzanih 12 dana mozes, ali ne moras da primenis - to je stvar procene.
Nema vise onih dnevnika gde se to redovno primenjivalo, pa mogu samo po secanju da kazem da je - pomagalo.
Meni licno nije predstavljalo problem jer, kao sto mi ni jedan vocni dan nije problem, niti imam bilo kakav osecaj gladi, nedostatak energie ili bilo cega slicnog. Jedina preporuka je da iskoristis onih 100g kostunjavog voca koje je dozvoljeno (badem, orah, lesnik...), po mogucstvu sirovog.
O turbo UN:
viewtopic.php?f=1&t=2384