narcisa napisao:.... ovako ispada da smo non stop u off-u.
Pa i nije off... Ishrana i gojenje i mršavljenje i odnos prema hrani itekako imaju svoju psihološku dimenziju... uostalom to je bila udarna tema mog dnevnika dugo vremena... Ne moje psihološko stanje nego moje mišljenje o tome kako se treba postavljati prema stvarima kako bi se uspostavila funkcionalna i normalna ishrana.
A tu dolazimo i na odnos prema sebi, drugima, osećaj za odgovornost prema sebi i drugima, vođenje računa o sebi a zdravlje / kilaža su jedan veoma važan segment vođenja računa o sebi i drugima... Nemam pravo da zapustim svoje zdravlje i uvalim u probleme sutra svog partnera ili porodicu tj osobe koje treba da vode računa o meni, ako ništa drugo..
narcisa napisao:.... Droga se i te kako može porediti s debljanjem, samo te droga brže preseli na ahiret.
Apsolutno može. Loša hrana dokazano stvara zavisnost. To više nije nikakva dilema.
Šećer je otrov takoreći i čini groznu štetu kada se zloupotrebljava. Sve ono što se nalazi u bilo kojoj lošoj hrani odnosno sve ono što se dešava sa telom tj organizmom usled nepravilne / prekomerne ishrane nije ni malo mačji kašalj.
Jeste uporedivo ako se ja pitam.
I jeste veoma slično, jer se ljudi koji zloupotrebljavaju hranu, hranom služe na isti način kao narkoman drogom ili alkoholičar pićem..
Ja kada sam bila u onoj debeloj fazi, te jedne debele godine mog života, i kada sam jela svakodnevne slatkiše a znala da to nije dobro i da se gojim (imala sam ogledalo ako ništa drugo) - da to nije imalo aspekte zavisnosti, ne bi ni trajalo tih godinu dana...
Tako da, hrana jeste uporediva sa drogom a off topic i nije baš off topic...

, morala sam to nekako da ušušurim.

šta vredi nekome što je npr mršav ili zgodan ako je recimo zao ili glup.... Linija može da se promeni ali ovo teško da može... mislim, ne postoji dijeta koja utiče na ova dva segmenta.... 
. Brzo uči inače će te se preci odreći!
)