Mislim da me hvata grip.
Juče mi je sve što sam jela (osim one ćureće pljeskavice) imalo odvratan ukus, sve me boli, uveče me uhvatila neka mučnina, pomalo kašljucam ... nadam se da će se završiti samo na tim blagim simptomima (dešava se meni da imam nekoliko dana samo te blage simptome gripa, a nekad se desi da me i ozbiljno uhvati

Ipak ne izdržaš do petka, već danas stala na vagu, jedno kilo otišlo dole.
Za danas nemam ama baš nikakav plan za hranu, prespavala juče bukvalno celo popodne i celu noć kako mi je bilo loše ... smišljaću nešto u hodu. Videću kako ću se osećati. Obično kad imam ove blaže simptome izguram pre podne, pa se onda posle posla dočepam kreveta i spavam, budeći se dva-tri puta na kratko do narednog radnog dana (raditi se mora, na posao se uglavnom odvučem ma koliko mi loše bilo, za sve ove godine mogu da nabrojim na prste dane kad nisam radila ...).
Ipak ne odoh na posao ... ceo dan(i noć) sam provela u krevetu i čini mi se da mi je jutros bolje. Obukla se za posao, krećem i razmišljam kako sam prošli grip izgurala na nogama i posledice vukla 2 meseca (ceo novembar i decembar sam imala sasvim pristojne napade kašlja). Kako je januar, na poslu nije bilo ama baš ništa što ne može da sačeka jedan dan, pa ćemo videti da li je strategija odleži jedan dan uspela (doduše i sad kijam i pomalo kašljucam, ali ništa strašno).
Jučerašnji elovnik:
D: kupovna ovsena kaša
U: oko 15 gr orašasstih plodova
R: ćureće pljeskavica od juče, oko 200 gr, ostatak karfiola, možda 150 gr, parče dvopeka
U: supa iz kesice (koliko god bila protiv stvari iz kesice, kad sam prehlađena i nemam snage da kuvam, dobro dođe).
V: šolja jogurta
Dobro sam pregurala dan. Inače, kad sam bolesna i ležim u krevetu, imam neverovatnu potrebu da jedem griz, keks sa mlekom, koh i slične stvarčice (mislim da je to na psihičkoj bazi, probudi se u meni dete koje očajno želi da neko brine o njemu

Kilaža je potvrđena, ja zadovoljna.
Ja očekujem da gubim u proseku 3 kg mesečno, što znači da ću polovinom maja, kad krene lepo vreme, biti na svojoj kilaži (doduše, prošle godine je lepo vreme krenulo već polovinom aprila, ali tih par kila viška koje ostane neće smetati da se uvučem u svoju letnju garderobu ... na moju visinu je 5 kg otprilike 1 konfekcijski broj (prošli put kad sam skinula 32 kg sa broja 48 sam sišla na 42/40, u zavisnosti od proizvođača).
Za danas, naravno, nemam ništa skuvano, pa ću imrpovizovati u hodu:
D: kupovna ovsena kaša
R: povrće koje nađem u prodavnic/na pijacii sa jajima
V: nešto mlečno