Pročitaću to na šta si me uputila, hvala

. Hvala svim učesnicima.

dudank napisao:Za muškarce nemam recept, sem da promeniš i da nađeš mlađe izdanje.

pošto imam problem sa vremenom u smislu da sam čitav dan ispred računara, pročitam nešto, poželim da se uklučim, otvorim "prozor" za odgovor, pa me nešto odvuče... pa ili brznski naškrabam (pa deluje "s neba pa u rebra" i ni ja sebe ne bih razumela) ili se posle vratim pa se nadovezujem na nešto što je već "zatrpano" drugim postovima pa i ja više ne znam da povezujem... Ovih dana imam malo više "lufta", mada je i to stihijski... pa se nikad ne zna.
I tako ja, čitajući juče Mršin komentar na temu muškog i ženskog starenja prvo pomislim: "Sad će baba Alfa da bude prava baba i kaže kako i ona u tvojim godinama nije mislila ovako
", ali bez šale, stvarno mi do pre par godina muškarci mojih godina nisu delovali tako (matoro) kao što mi sad izgledaju. Opet... ne treba generalizovati, uvek je bilo i biće "mladića od 60" i "staraca od 25" (važi za oba pola), pa valjda utisci zavise i od okruženja, lične impresije i koječega drugog.
) pošto je mamin otac (koji nije hteo da bude - deda, već smo ga zvali po imenu
.) do kraja života imao milion planova za po par godina unapred, i nikad nije stao... a nekako tu crtu sa radošću prepoznajem i kod sebe. Bar za sad. Veći deo muškaraca koje srećem imaju rezon "dosta sam radio" bilo da su zaista zadovoljni postignutim i smatraju to svojim limitom, ili razočarano konstatuju da, eto, nemaju sreće pa više ne vredi ni da se trude, planiraju, žele... Žene sa kojima se družim su, ipak, drugačije. Nekako je taj stav u fazonu "živim" a ne "čekam da život prođe" ono što ih čini mlađim... a to je ono što nikakva kozmatika, šminka, farba za kosu ne može da nadomesti. Eto... to sve hoću da pojasnim, pa nikako da stignem... čisto da ne ispadnem još nemoralnija nego što već jesam... u fazonu "vidi tetu - ganja piletinu" 

ja sam neko ko ode kod lekara jednom u 10 godina .
"Sad će baba Alfa da bude prava baba i kaže kako i ona u tvojim godinama nije mislila ovako ", ali bez šale, stvarno mi do pre par godina muškarci mojih godina nisu delovali tako (matoro) kao što mi sad izgledaju. Opet... ne treba generalizovati, uvek je bilo i biće "mladića od 60" i "staraca od 25" (važi za oba pola), pa valjda utisci zavise i od okruženja, lične impresije i koječega drugog.
mislim to da moje godine imaju veze sa ovim
.

), pa mi je svanulo otkako sam otkrila ražani koji proizvodi "Naše zrno", ali ne onaj meki četvrtasti (on ima dodatak slada i sumnjivo dugo ostaje svež), nego običnu verziju, rezan ali u obliku klasične vekne, braon kesa... sastav kao neko polubelo brašno s dodatkom raži, i zaista i ima ukus na raž (što znači da stavljaju neki pristojan procenat). Svi sad stavljaju aditive i to je nemoguće izbeći (sem ako ne praviš svoj hleb), a ovaj sadrži dva potpuno bezazlena aditiva (u rangu sode bikarbone) i vitamin C kao antioksidans (legendarni E300). (I nema šećer, slad, margarin i soju.) Mislim da tog hleba ima svuda od Bg do severa Vojvodine, potraži, mislim da bi ti lepo legao, ako ništa drugo, a ono zbog saznanja da ne sadrži kojekakve gluposti.
, ali je činjenica da smo u starom kraju mnogo izlazili (u lokale gde je sastav od 25 do 65, da se poslužim Mršinom formulom) i da su veliki deo muške populacije činili muškarci koji su pobegli od zapuštenih i dosadnih žena.
Bilo je godinama samo nas nekoliko parova koji su redovno izlazili zajedno. Tako da ne bih ni ja generalizovala... muškarci znaju da se zapuste kao stoke, ali što žena može da se zapusti, to niko ne može. (Mislim na prvom mestu na sebe iz tamo neke 2006 - medalja mom čoveku što me nije ostavio.
)

kad sam već pored toliko devojačkih devnika, našla da kod ozbiljne, udate žene pokrećem temu o muškarcima i njihovim godinama 
), a sa ženama nemam taj problem. U suštini raspon godina ljudi sa kojima komuniciram i družim se je zaista jako velik (od ovih klinaca čiji roditelji su mojih godina, do onih čija su deca mojih godina) i nemam ja tu nekih predrasuda, samo rekoh neka sveža zapažanja. 

, ja lično bih se uvijek opredijelila za mlađeg. Čak i znatno mlađeg. Stariji su smor.
.. ali priča je više bila o tome (bar sam joj ja tako prišla) da li su muškarci zapušteniji (fizički, duhom, kako god) nego žene, da li brže ili ružnije stare ili se menjaju... 

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gosta
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.