Sad iz jelovnika jasno vidim problem koji mi se nameće ... voćne večere.
Nije to kalorijski previše (često sam imala takve večere dok sam brojala kalorije), ali ovakve večere znaju da izazovu dodatnu glad ... zasad nemam taj problem ... prosto ne mogu da odolim obilju voća

, ali ovo definitivno dovodi do nepravilnog formiranja tele (stomak mi je naduven ... verovatno je lubenica glavni uzrok).
Danas pravim musaku od plavog patlidžana, tikvica, paradajza, mlevene ćuretine i naravno luka (našla recept nekog turskog jela pa mi se zasviđao, mislim da će biti baš po mom ukusu). Glavni razlog za urnebesan smeh je to što sam ja to sve iseckala, usolila sinoć, u haosu kao i uvek, i tek onda ukapirala da mi je danas neradna subota

i da mogu da jelo napravim danas i jedem ga sveže!
Inače, kad smo kod smešno/tužnih situacija, a pošto nas ovde ima sa većim gabaritima moram sa vama da podelim situaciju iz okruženja. Elem, pozamašni sugrađanin (oko 2 m i 150kg) je otišao u akva-park i seo na tobogan na kome jasno piše da je predviđen za težinu do 100 kg (ko će njemu zabraniti !!!) ... preleteo je bazen, udario u zaštitnu ogradu i završio sa dva slomljena rebra (mogao je i gore da prođe). Znam da je situacija tužna, ali kako sam vizuelan tip, ja ne mogu a da ne zamislim taj let i onda mi bude zaista smešno (setim se one scene iz filma sa Edi Marfijem koji glumi dobricu sa prilično krupnom bezobzirnom ženom)
Znači, gospodo, dok ne dođete ispod 100 kg .. pažljivo čitajte ograničenja težine na toboganima

Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).
Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.