Odgovori 298 postova
Irreversible
  • Pali Debela
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 7 godine

Re: Irreversible

od Pali Debela » pre 9 meseca

Caooo :))
    Na moru sam, pa tek sada vidim porukicu.
    Da! Pijaca je zakon!

Ovde jedem bas malo I bas dobro. Da li cu moci to da odrzavam u bgu? Naravno da ne. Cak I da nema posla, ne. Nema mora, setnji, mirisa bora, plivanja, zvuka talasa, cirikavaca a sve to mi hrani dusu, priroda mi hrani dusu, pa nisam ni gladna. I to je sve bez ikakvog napora.

U bgu moram veliki napor da ulozim da bih bila u kontaktu sa prirodom. Ne volim gradove. Nikad ni nisam.

Tako da nema sanse ovako da bude. Za dorucak pojedem grcki jogurt I voce. Jednu vocku jedan onaj malecki jogurt I to sa 0% mm. Za rucak jedem u restoranu pola porcije nekog kuvanog jela ili pp ribe. Ili pp girosa ponekad sa puno salate. Za veceru jedan paradajz I jednu breskvu.

Mozda popijem jednu cedjenu narandzu. I to je to.

Ostajem jos pa cu mozda da pocnem da kuvam neke salate, nasla sam predivno nesto u prodavnici, socivo ali razne vrste, pa kao mesavina I recept za salatu. Predobro mi izgleda, a jeftino je, pa malo da ustedim.

Mnogo sam srecna na moru, drugi sam covek, mislim da kada bih mogla da ostanem pola godine, da je lepo vreme, I da nisam sama, nego sa nekim ko mi prija, da bih se preporodila ne samo fizicki nego I duhom, da bi mi to unelo bistrinu I puno vedrine.
  • Pali Debela
    Amater
    Amater

od Pali Debela » pre 8 meseca

Dva kilograma otislo za oko 17 dana.
    Kada bih tim tempom mrsavila, gde bi mi bio kraj.
    Moram ispuniti svoje vreme. U gradu je to tesko, jer sam covek od prirode i to me ispunjava. Kombinovacu nesto, trudicu se, a svesna sam da nece biti ovakav rezultat. Nema veze, samo neka se okrece.

Nesto mi je i bezveze da pisem sta i kako, milion puta sam pisala, ali ajde.
    Kolicine su mi prioritet. Necu da imam zabranjenu hranu.
    Volela bih da jedem tri puta dnevno. Uz svaki obrok da imam salatu i posle obroka da jedem voce.
    Nece to odmah tako moci. Polako. Korak po korak.
    Mericu se na svake dve nedelje.
  • slonche88
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od slonche88 » pre 8 meseca

Mastam o tome da do penzije ustekam para za neku kucicu na moru. Naravno da ovim tempom nema nista od toga, ali lepo je mastati :D

Kako ide PD, sta ima novo? :)
  • Pali Debela
    Amater
    Amater

od Pali Debela » pre 8 meseca

Mnogo se obradujem kada se javis!
    Dobro je, u nekom sam zenu.
    Imam kao plan, pa polako, videcemo.
    Kako si ti?
  • slonche88
    Amater
    Amater

od slonche88 » pre 8 meseca

Zen je moje omiljeno stanje :25:

Evo nekako krenula sa dijetom jutros. U poslednje vreme se osecam kao da nemam nikakav cilj u zivotu i da nista nema poente, nesto sam letargicna. Pa pokusavam da malo promenim to, da se razmrdam. :)

Bice bolje kad malo dodjem sebi :AA08:
  • Pali Debela
    Amater
    Amater

od Pali Debela » pre 7 meseca

I ja budem tako bezvoljna, sve mi bude tesko, to mora pod hitno da se menja.

93.8 kg kod mene. Odrzavam rezultate sa mora, to je dobro. Volela bih da udjem u 2025 sa 8, mislim da je to moguce, to je 4 kg za 4 meseca. Pa polako...
  • slonche88
    Amater
    Amater

od slonche88 » pre 7 meseca

Uh, gde nije moguce, covece!

Uz najlaganiju promenu u navikama, mislim da to mozes da izvedes i time sto ces da setas pola sata vise u toku dana ili tako nesto neosetno.

Sad razmisljam kad sam poslednji put videla osmicu na vagi. Mislim da je bilo 2016. :placljivko: Ali bice opet, samo da se smilujem. :roll:
  • Pali Debela
    Amater
    Amater

Slazem se, uvescu neke konstante navike. Ideja mi je da se vratim u teretanu, samo moram prvo da vidim nesto sa drugom, posto je trebalo putujem kod njega u Svedsku, ali nesto mi se ne putuje nigde.

Danas je dobar dan.
    d: banana
    r: jedno parce hleba, malo prebranca, malo kobasice, i salata od kupusa

Sad idem da spavam, posto sinoc i nisam bas, pa cu da vidim sta cu posle.
    Moram da napravim neki lagani, sto kazes neosetni, plan i samo da strikam do Nove i da spadnem konacno ispod 90.
  • Pali Debela
    Amater
    Amater

Ovako.
    Danasnji dan, ustala sam skoro u podne, mrtva umorna i iscrpljena sam bila. Onda krenula kod prijatelja na rucak, drug pravio svinjske medaljone marinirane u senfu sa pecurkama i vrganjima, pirinac, salatu prelepu sa parmezanom i nekim orasastim vocem, mislim da je bio indijski orah i dinstane sargarepice. Jeli svi zajedno sa decicom. Oni su svi bas vitki, jako malo jedu. Pravila sam se fina i jela koliko i oni, mada mi je realno trebalo tri puta toliko hrane minimum, a mozda i cetiri pet puta vise.

Na putu kuci kupih 4 knedle u Ferdinandu i najedoh se posteno, to bilo oko 7, sada je pola 11 gladna nisam i to je to.

E sada koji je plan.
    Ovako.
    Prva nedelja, dakle od sutra.
    Da ustanem u 9. Da operem zube u 10 i da udjem u krevet, mada sam ja manje vise u krevetu po ceo dan i sve radim u krevetu, ali da se obucem u pidzamu, namestim krevet za spavanje, proluftiram sobu i tako to.
    Da napravim odrucak od 9 do 10. I veceru od 7 do 8. Rucak jedem u jednoj kao menzi gde mogu da se kupe kuvana jela, pa cu od ponedeljka do petka tamo da se hranim. Vikendom rucam sa prijateljima ili sa mojima. Ili se nateram da skuvam nesto i da pozovem prijatelje na rucak. Ali ne moram nista da kuvam za rucak ove prve nedelje definitivno.
    Eto. Jedino sto beskompromisno zelim je da ustanem u 9. Pa ako se razbolim, razbolim se. Aliu 9 da ustanem i u 10 da budem u krevetu, posto spavam 10 sati optimalno, verujem da cu vec u 11 zaspati, ako bog da.

Eto, to je prva nedelja. Javljam se redovno, pisem kako ide.
    Dakle to do lista.
    1. Ustanem u 9
    2. Pravim dorucak
    3. Kupujem rucak u 2
    4. Pravim veceru u 7
    5. Krevet u 10
  • Pali Debela
    Amater
    Amater

Cisto cu malo da se javim da se ne ugasi forum. Mozda to umisljam, ali znaci mi da ponekad mogu da pisem ovde, pa za svaki slucaj :)
    Slonce, nema te, baz mi je zao.

Sredjivala sam neke stare stvari. Koliko sam se lepse pre oblacila. Sada se oblacim bas depresivno. Iako su sve te stvari izasle iz mode, jedva cekam da smrsam da mogu ponovo da ih nosim.
  • Pali Debela
    Amater
    Amater

Pijaca u septembru.
    Kukuruz.
    Sljive.
    Maline.
    Drenjine.
    Beli luk.
    Sargarepa.
    Kruske.
    Jabuke.
    Borovnica.
    Paradajz.
    Paprike.
    Breskve.
    Nektarine.

Frizider je pun, do sledece subote cu to da jedem.
  • slonche88
    Amater
    Amater

od slonche88 » pre 6 meseca

Hej PD! :)

Lep ti je frizider, bas vitaminiziran i saren :ljubav2:

Forum potpuno crkao, tugica :bas_tuzan:

Ja cu opet da probam da pocnem, pa se druzimo ako si tu <3
  • Pali Debela
    Amater
    Amater

od Pali Debela » pre 6 meseca

Navijam za tebe! Tu sam, svratim ponekad, mada ne pisem.
Odgovori 298 postova