Neki me znaju od ranije, a sa nekima ću se upoznati...
Naglo sam se ugojila pred kraj 2013 godine i u par navrata sam pisala ovde sa željom da se rešim viška. U početku je to bio višak od 8 kg, da bi ubrzo i veoma naglo dostigao mnogo veću cifru. Greška mi je bila u tome što sam želela što brže to da postignem jer mi je velika kilaža koju sam dobila pretstavljala veliki šok, kako fizički, estetski, tako i psihički. Nisam mogla da prihvatim sebe takvu.
Tu su bila lutanja, od dijete do dijete, bilo je i uspeha ali ipak nedovoljno discipline i istrajnosti.
Moja najveća greška je bila ta što sam osećala stid. Bilo me je sramota što imam toliku kilažu i čak sam i ovde na forumu ćutala o tome. Izbegavala sam da kažem koja mi je kilaža jer sam se tako osećala prijatnije, ali problem nije bio samo na forumu. I u svom svakodnevnom životu sam izbegavala da izlazim napolje, zatvarala sam se u kuću, ali sam pravila male korake da se "oslobodim" i da shvatim da i ovolika imam pravo da lepo živim i da se prijatno osećam i pored moje debljine.
Prethodni put sam otišla sa ovog foruma zbog svoje osetljivosti. Sećam se nekih komentara, koji su verovatno bili malo šaljivi od nekih članova koje ne poznajem, ali su me tada u tom stanju povredili i ja sam rešila da ne pišem više niti da čitam komentare. Sada shvatam da sam bila preosetljiva i isuviše postiđena sobom.
Uvek sam se ja borila sa nekim viškom, ali to nikada do sada nije bio ovoliki višak i to me je nokautiralo.
Hvala Bogu, mnogo toga se promenilo. Jeste prošlo nekoliko godina, ali ja sada prihvatam sebe i ovakvu.

Moje ime je Marina i ovde sam jer želim nešto da promenim. Ne nešto, nego sebe i svoju figuru da dovedem do željene. Pre tri dana sam započela ishranu sa manje uh uz dodatak mlečnih proizvoda. Počela sam sa 85,7 kg i sada imam 84,7 kg. To je dobar uspeh, znači da je krenulo. Što se tiče fizičke aktivnosti, to će uglavnom biti šetnje a posle ću ubaciti i neke vežbice.
Radujem se druženju sa svima vama, sigurna sam da će nam zajedno biti zanimljivije u borbi protiv kilograma i da će nam vreme brže ići.