Odgovori 9479 postova
GIGA UN gnjavnik
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine
    Re: GIGA UN gnjavnik

od 314pezos » pre 8 godine

Dva dana celodnevne nervoze a mislim da će ovo stanje potrajati :( :( :(
    06.07.2016 dan 24/91 vitaminski dan
    D: banana
    U: Malo neslanog kikirikija
    R: dva krastavca sa kiselim mlekom 3.2%
    V: jedan krastavac sa kiselim mlekom 3.2% i morah parče hleba, baš sam nešto bio slomljen

FA: ...

07.07.2016 dan 25/91 proteinski dan
    D: kajsije
    U: Malo sirovih bundevinih semenki
    R: Ćevapi, paradajz i luk, bezkvasni hleb sa semenkama, supa
    U: Malo sirovih bundevinih semenki (morah, nervoza čini svoje, gladan nisam bio al ...)
    V: Ćevapa skoro ko za ručak sa lukom al bez hleba i supe

FA: ...
    Slika
    Slika
  • maša*

od maša* » pre 8 godine

23/91 uh dan[/color]
    R: đevrek i kiselo mleko
    Da li sam nešto propustila vjerujući da je kiselo mleko dozvoljeno samo na proteinski dan?
    Pošto kiselo mleko i jogurt za mene znače jedno te isto, da li može i jogurt na UH dan?
    Možeš li, Gile, da mi objasniš? Hvala puno :-)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Da ne pišem jovo nanovo evo uvodnog teksta iz FB grupe Dijeta.neta koja se zove UN DIJETA sve što se hteli da znate a niste smeli da pitate

Informacije o grupi:
    Ovo je tematska grupa koja će se baviti podrškom u ishrani koji ima mnogo naziva, spomenimo najvažnije a to su UN Dijeta, Rinas90 i 90 dnevna dijeta i to kako za period dijete, tako i za period održavanja a i kako da se hranimo nakon dijete kad postignemo svoj cilj.
    Ovaj način ishrane je pretrpeo dosta izmena a u ovoj grupi ćemo se baviti njenim novitetima ali naravno nikako nećemo iszostaviti ko se vlada u ishrani po dosadašnjim pravilima. Rekoh novitetima, noviteti koji su nastali najviše vašom zaslugom, upravo zaslugom svih korisnika ovog načina ishrane koji su eksperimentisali sami sa sobom pa to iskustvo podelili sa nekim pa ovi opet dalje pa to je pokazalo da ima efekta pa to nekako došlo do autora koji su naravno sve to preispitali i uvrstili i savetuju dalje drugima. Naravno da se u svemu tome ne može bez stručnih lica koja se bave ishranom, pa su zato i saveti nutricionista vrlo važni u ovim izmenama.

Šta je to novo:
    Autori su može se reći pomalo napustili način ishrane koji dovodi do brzog i naglog gubljenja kilograma a koji je vremenom izazivao monotoniju u spremanju obroka iako je bilo više nego sjajnih rezultata, pa su se okrenuli bogatijoj ishrani, ishrani koja je već jako približna svakodnevnoj ishrani kada se i nije na dijeti ali se naravno i dalje poštuje princip razdvajanja namirnica po grupama dana, naravno tu je i veći izbor namirnica u jednom obroku ali to naravno rezultuje smanjenju gubitka kilograma ali ono što je najvažnije kada se jednog dana postigne krajnji rezultat, korisnici ovog novog načina ishrane su u prednosti nad ovima koji se pridržavaju dosadašnjih pravila razdvajanja namirnica je upravo u tome što se njihov dosadašnji jelovnik već sastoji od svih dozvoljenih namirnica koje će korisnici starih pravila tek početi da uvode u svoje jelovnike pa kod njih to može dovesti i do povećanja težine nakon nekog vremena.

Noviteti:
    - Dozvoljeno je mešanje proteina i to mešanje proteina tipa jedna vrsta mesa sa sirom, eventualno sa jajetom i to količina sira u pripremi nekog jela smanjuje preporučenu količinu mesa u obroku, znači možete kombinovati meso sa sirom, riba sa sirom, ali za sada ne i jaja sa sirom (osim ako je to baš neka količina da se sprema pa jedno jaje u kombinaciji sa mesom i sirom neće dovesti do smanjenog gubitka kilograma),
    - Dozvoljeni su suhomesnati proizvodi i mesne prerađevine. Naravno ne svi, već samo proizvodi koji su od čistog mesa i da znate da su sa manje masnoće i slane materije (to isključuje recimo šunku, pršutu, pečenice, slaninu, čvarke, razne parizere itd), znači kada baš nemate izbora u spremanju hrane na proteinski dan gledajte da su to visoko kvalitetni proizvodi od čistog mesa (to će te već videti i po samoj ceni … pileća prsa itd),
    - Kisela pavlaka, kiselo mleko i neutralna pavlaka za kuvanje se ne smatraju proteinima već masnoćama i njihova upotreba je dozvoljena svakodnevno ali samo kao dodatak osnovnom jelu u pripremi obroka, supena kašika, dve, ne više ali ne zabravite da upotreba ovih masnoća onda isključuje upotrebu drugih vrsta masnoća u pripremi hrane (razna ulja, mast itd),
    - Dozvoljeno je mešanje skrobnih namirnica u srazmeri minimalno 3/4 spremane količine mora većinska skrobna namirnica a maksimalno 1/4 spremane količine može biti druga skrobna namirnica ili pak kombinacija više njih (ovo nama i nije novo ali mnogima je to novitet, jer je to upravo poteklo iz mojih eksperimentisanja a opšte je prihvaćeno među korisnicima ovog načina ishrane i daje nesmanjene rezultate u gubljenju kilograma a obogaćuje obroke),
    - Dozvoljena je termička obrada povrća na vitaminski dan (dinstanje, kuvanje, pečenje, grilovanje)
    - Dozvoljena je upotreba začina i masnoća na vitaminski dan ali naravno treba biti umeren u njihovom korišćenju.
    Slika
    Slika
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 8 godine

Super za pravila, malo su razumnija od dosadašnjih.
    Nego, kako si ti? :mahalo:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Pa i nije baš dobro, produžena mi je terapija i dalje, ovaj ludak od urologa nije još da me operiše mada mi je već nekoliko njih reklo da sam zreo za operaciju, al ajd isteraću ovu terapiju pa ćemo videti šta dalje, il će biti operacije il ću da bijem urologa
    Slika
    Slika
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Zao mi je sto to cujem, vjerujem da pat pozicija stvara nervozu.
    Tom urologu pokazi svoju sliku iz starih dana i zaprijeti :wink: .
    Abdejtuj nas povremeno...
    Sretnooo :mahalo:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Hvala puno, inače dijetu nekako guram ali nešto slabo rezultata, t.j. već nekih 3 nedelje ni makac 125-126, manje više se pomalo i greši ali me najviše ubijaju antibiotici, sve sam tromiji i bezvoljniji, još jednom hvala na rečima podrške :009: :009: :009:
    Slika
    Slika
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 8 godine

Žao mi je što se još uvek mučiš sa lekarima i antibioticima. Možda tvoj doca veruje da ćeš moći da prođeš bez operacije pa te je bacio na žešću terapiju? U svakom slučaju iskreno se nadam da će situacija uskro da se razreši.
    Srećno!
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 8 godine

I ja mislim da doca duboko veruje da je moguće izvući se bez operacije ... izdrži još malo ... naravno da ukupno stanje izaziva depresivno raspoloženje, pa je teže pridržavati se dijete :( ... proći će i to ... držimo fige!
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Hvala Vam na interesoanju z amoje zdravlje pa da se javim i saopštim šta je trenutno u hodu
    Pričah proteklih dana sa nekoliko urologa, svi su redom za operaciju kad videše rezultate, al svi poznaju rad mog urologa i koliko čuh iz njihovih usta dosta ga poštuju iakoje relativno mlad, kažu da je odličan urolog i hirurg i da sigurno ima razlog zašto odugovlači sa operacijom. Naravno po njima može biti razlog da je letnje vreme, kada se operacije zbog povećanog rizika od raznih infekcija slabo rade osim hitnih slučajeva kada je karcinom u pitanju, pa su tu onda u pitanju godišnji odmori kad ne možeš sastaviti jedan dobar operacioni tim, jer uvek neko dobar fali, tako da ni oni ne bi operisali do druge polovine septembra ili početka oktobra, ali mi je to svakako trebao saopštiti pa mi kažu da ipak isteram terapiju kako je naložio i postupim po njegovom pa na pregled kod njega u zakazano vreme pa ako rezultati ni sad ne budu zadovoljavajući forsirati ga za operaciju, a i oni će onda da razgovaraju sa njim ako bude trebalo.
    Slika
    Slika
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

To sa ljetom ima smisla.
    Dobro je da imaš više mišljenja i vjerujem da će sve biti kako treba.
    Strpljen-spašen!
    :mahalo:
  • maša*

od maša* » pre 8 godine

Hvala na odgovoru, i takođe šaljem mnogo dobrih želje, pozitivnih misli i optimizma, da što prije riješiš sve vezano za zdravlje :-)
    U ovakvim situacijama Grci imaju jednu divnu riječ, kratko i jasno: "Perastika", sa naglaskom na zadnjem slovu "a", a što bi značilo, prolazno, neka prođe što prije, bilo pa prošlo :-)
  • maša*

od maša* » pre 8 godine

Gigo, pozdrav! Nedostaješ forumu!
    Šaljemo ti topao drugarski pozdrav i da nam što prije dođeš u punoj borbenoj gotovosti :-)
    Tvoji saborci :hi-fi:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Nema me, malo sam ono što bi rekli "nedefinisan", jer više od dva meseca terapije nije dalo nikakvih rezultata poboljšanja moje situacije, pa je urolog definitivno presekao i rekao "operacija" al pre toga urolog mi je naložio da se uradi biopsija prostate čisto da se utvrdi da li je maligno ili benigno pa me više fata frka od te biopsije nego od same operacije jer čuh da se to radi bez anestetika pa čim malo skupim hrabrosti idem na dogovor da to uradim.
    Od dijete nema ni D, jednostavno ne mogu da se iskontrolišem, nisam imao fizičke aktivnosti preko tri meseca koja mi jako puno znači jer kad nisam na dijeti ta aktivnost mi održava kilažu pa eto nagurah za mene neprimerenu kilažu, al jednostavno ne mogu da se pokrenem, svašta mi se skupilo za ove dane baš kad treba da se usresredim na posao meni utrča sad ovo, više bi mi godilo da me je lekar zezao još jedno mesec dana al ajd videćemo ovih dana šta i kako ću dalje.
    Slika
    Slika
  • 17manje
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 8 godine

od 17manje » pre 8 godine

drzim fige da sve bude najbolje i najlakse moguce.
Odgovori 9479 postova