26. Feb – UH dan – 22/91 – II – Mršavić hoće da se razvede
!
D: 2 jabuke
U: 1 jabuka
R: 4 tonusa, paradajz supa sa ubačenim semenom lana
V: palačinka nutela + višnje, rebro crne čokolade E drage moje…evo problematične…
Ubacila sam ticker za održavanje, nakon što sam pre nedelju dana ili manje konstatovala plus…
Majkomila hvala ti…ovo jeste neko kriziranje…Češći obroci ne idu na ovom UN režimu..što se tiče vitamina, unose se kroz voće nije da nije…Tako da, dok sam na ovome, obroci neće biti češći…U mom budućem režimu biće tako, mislim biće više malih obroka..…posle ovog UN-a.
Ružo, te kombinacije koštunjavog voća sa običnim sam jela kad sam imala vitaminske dane…I ja sam primetila da je to nešto fenomenalno, meni je prijalo i jako mi se sviđalo…Da, već smo konstatovali da dve polovine ručka ne dolaze u obzir, pa ću gledati da pomerim ručak da kasnije i takođe da resetujem mozak.
Čajevi kod mene nikako ne pomažu, radije voda ili kafa, (vode svakako pijem tonu)….i niko mi verovatno ne veruje to za čajeve, ali ja sam jedina osoba kojoj čajevi povećavaju apetit…isprva sam ih forsirala u vitaminskom danu i vodenom i na kraju odustala (imam zalihe svakakvih čajeva i na poslu i kod kuće, ali sam prestala da pokušavam sa tim, ne vredi)..Kako pijem čaj ja postanem gladna, i onda mi treba još par sati da se psihološki rešim tog efekta i snagom volje odagnam tu glad..
Ti si u pravu, sve znam..ali očigledno sam upala u krizu srednjeg UN doba…što je najgore, brljevi i brljići imaju avalanche efekat i pretvaraju se u neki cunami, i odnese đavo šalu….Tačno znam…zato su ovakve faze i opasne…
Grdnja dobro došla, grdim se i sama! Grdnja dobro došla, od strane svih a pogotovo od tebe koja si jedna tako mudra žena, pisala sam malopre u tvom cenjenom dnevniku kako te ja doživljavam..Ali ne zato da bih te hvalila, ne treba to tebi, ti si jedna kompletna ličnost, nego zato što sam stvarno želela da ti odam neka priznanja..
Da, brljevi jesu strašni…...I ne plaše mene brljevi kao brljevi ni kalorije niti 1kg, nego me plaši ta psihološka strana svega o kojoj i pričam svih ovih 48 stranica mog dnevnika plus u brojnim drugim dnevnicima naših drugarica sa istom mukom…
Ovo sa umorom i neispavanošću, apsolutno tačno! Pa sama sam nedavno pisala u dnevniku da je hroničan umor i neispavanost najveći ubica vitkosti! A to je moje uglavnom trajno stanje…Ja guram radnu nedelju, pa nastavim tempo i vikendom pa odem tamo pa odem ovamo da obiđem i svoje (i nasekiram se i brinem), da obavim i svoje poslove i sve…Danima, danima se ne naspavam…Već 2-3 godine u hroničnoj sekiraciji i trzavicama....što neću da kažem da je izgovor, nego da nije zdravo stanje...
Ovako kako si rekla: take a nap! Potpuno si u pravu!
Trebalo bi jednostavno leći u krevet (ako si kod kuće) i uzeti knjigu ako ti se baš ne spava ali pobeći od ovih kvazi potreba..
Jer, realno, naše potrebe za hranom su u najvećem delu kvazi potrebe ( nismo gladni nego smo ili umorni ili nervozni ili ovo ili ono…ili pod stresom…)
Jao da mi je da dosegnem neku nirvanu pa da preuzmem kontrolu nad sobom u potpunosti…
To što ti reče da je moj 1kg možda stvaran, možda voda, možda ženske stvari…pa dobro si me podsetila…ja se toga nisam ni setila….ja sam u stvari u pms-u…nije mi ni palo na pamet…
Znaš da mi je sada malo lakše…dakle ovo stanje je možda zbog toga, što znači da ću doći opet u normalno stanje…
ma moram…u protivnom ništa neće biti kako treba…
Sutra vitaminski a prekosutra vodeni dan zbog čega sam iskreno srećna…ovo mi treba nakon ovog nestabilnog perioda, ne samo zbog metabolizma, kalorija ili kilograma nego najpre zbog psihe…Taman da razbistrim ove silne misli i konfuziju u glavi, strah od potonuća u nemoć i od otisnuća u plus….
Treba mi katarza u ovoj glavi mojoj koja se nešto potpuno zabunila…
Vidimo se drage moje!