Niko me ni na sta ne tera, pa nemam kome ni da se opirem
. Naravno da svako treba da bude iskren, i da odluci za sebe, ja to bas i pokusavam, zato i ulazim u ove razgovore. Da sam vec odlucila za sebe, ne bih o tome ni pricala.
. Naravno da svako treba da bude iskren, i da odluci za sebe, ja to bas i pokusavam, zato i ulazim u ove razgovore. Da sam vec odlucila za sebe, ne bih o tome ni pricala.

jednom nedeljno 5 komada

Debeliccka napisao:Sve gore navedeno tvrdim zato što ovi ljudi sve to dobijaju iz pekarskih proizvoda koje sam konstatovala da vole (kroasančića, kiflica, pituljica, kur*ića /palčića, pleteničica, posna peciva i pite iz pekare) koji sadrže mnogo margarina (NEZDRAVA VEŠTAČKA MASNOĆA), kifli iz pekare, kolača (margarin), kupovnih slatkiša (kojekakva nezdrava biljna ulja i koješta), slanih grickalica, pica, bureka, sladoleda, nutele i sličnog itd....(plus aditivi).
…..

Pošto je tema inspirativna, rado bih je proširila i izvan priče o mastima. Imamo one koji "ne vole meso", ali jedu viršle i salame, imamo one koji "ne jedu slatkiše", ali tamane musli (i sličnu jednako nezdravu hranu na kojoj proizvođači žitarica najviše zarađuju, uzgred budi rečeno), itd. Što bi rekao narod, kaži popu pop, a bobu bob, pa tako priznaj i sebi da ipak jedeš to što jedeš. (Ne obraćam se nikom posebno, nego svakom, pa i sebi - da se ne obraćam sebi, i to na redovnoj bazi, ne bih doterala liniju i održavala je uspešno godinama.)
) Drugo, a povezano sa ovim - što je već elaborirala Mrša, ali osećam potrebu da dopunim - ne samo što je ta normalna hrana ukusna nego je UKUSNIJA od one "nenormalne". Okretanje ka normalnoj ishrani (namerno je tako nazivam jer trenutno hoću da ostavim po strani pitanje zdravlja) znači okretanje ka mnogo većem uživanju u jelu. Ko zamišlja da će čitavog života jesti bljutavo, promašio je ulicu u startu. Za početak, kada se čulo ukusa OČISTI (bukvalno) od zatrpanosti i otupelosti usled silnih količina šećera, aspartama, natrijum-glutaminata i drugih hemikalija, ukusi su neuporedivo lepši. Drugo, male promene u navikama spremanja hrane rezultuju fantastičnim jelima, a koliko god mi voleli ovu ili onu "grešnu" hranu, uvek postoji neka koja može još više da nam se svidi. (Pa tako nećemo biti tužni i nesrećni što nam fali brašno u sosu jer ćemo da napravimo još bolji sos bez brašna, ili da patimo za bečkom šniclom nakon što brašno zamenimo kokosom itd.) Treće, normalna ishrana znači da ćemo (kao i sav normalan narod) moći povremeno mirno i opušteno da pojedemo i nešto što nije baš po PS-u i da se opet ne ugojimo. (Mršo, sad već ponavljam šta si ti rekla.) S time što i tu možemo malo da uključimo mozak, pa da ne biramo baš najnezdraviju varijantu. Kalorično ne mora da znači nezdravo - poješću mirne savesti najveću kvalitetnu picu, ali neću da liznem kiflu s margarinom, poješću pola kila lepog hleba ako mi se prijeo, ali neću da taknem pohovanu šniclu itd. A kad smo već kod pohovanog mesa (koje sam jela jednom u životu i hvala lepo, ništa odvratnije nisam probala), nije loše ni staviti prst na čelo pa se zapitati da li je to stvarno toliko ukusno, pri čemu mislim i na razne druge brašneno-masne varijante svega i svačega (od lisnatog testa do pomenute pohovane šnicle). Meni su prva asocijacija devedesete i ona teška sirotinja, kad sam čak i ja morala da izvodim majmunluke s brašnom da bi ispalo više ručka. Budući da su kroz istoriju vazda bogataši krkali neka lepa pečenja, sireve, voće itd., a sirotinja brašno i mast, ili možemo da zaključimo da ta gospoda baš nisu znala šta jedu i nisu imala ukusa (ala su bili glupi), ili ćemo da zaključimo da su to brašno i masnoće zapravo jedna bljutava i jeftina hrana, koju su u nekim proteklim vekovima mnogi nažalost morali da jedu jer nisu imali za bolje (pa još ubedili svoje potomke da je tako baš super i to je lepo da se jede). Da rezimiram ovaj svakako predugački pasus - normalna ishrana u ovom našem veku (kad se ipak ima bar za elementarno povrće i parčence mesa ili sira) ipak je mnogo ukusnija od te pohovane šnicle ili krofne ili sosa s brašnom.

E, ovde sam se pronašla (osim slatkiša, za njima nisam luda), ali pice, razne pite, pogačice sa čvarčcima, sa sirom, razne slane kiflice, projice, smokiji, čipsevi .... to je ono što me je dovelo do viška kilograma. Nažalost, moram priznati da još uvek volim ove stvarčice, ali sam u toku dijete uspevala da se obuzdam i da ih unosim u malim količinama. Nadam se da ću to uspevati i ubuduće jer nema šanse da ih se totalno odreknem.
……..Nekako i mislim da se ne možemo celoga života odricati namirnica koje volimo…..
):

.
, i ja ću sutra da se ogrebem za parče posne.

.. znaš već kako to obično biva... kad si jako mlad misliš da sve znaš a kad si stariji onda znaš da pojma nemaš
pa si tako otvoren i da saznaš ono što ne znaš... )....
Sećam se da je Duda spominjala, mislim sećam se kao kroz maglu (kao guska u magli)...

.

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 7 gostiju
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.