Ana, naravno...šta drugo... U principu se ne opterećujem, ali ne bi mi bilo svejedno da se gojim... ni malo svejedno, bez obzira što sam otišla ispod željene težine.... A sad da bih išla na neku dijetu, to mi se baš ne bi dalo....ali baš nikako...
Sax, hvala na poseti!

I hvala na sugestijama!
Ti me ne poznaješ od ranije pa možda ne znaš da ja nisam na dijeti već više od godinu dana.... Tako da se sada ne radi o cilju nego ovako o životu bez dijete i održavanju normalne kilaže običnom ishranom.....
Sa probavom inače nemam nikakve probleme. Lan (ali obavezno i celo zrno jer i ono ima svoja korisna svojstva kao i mleveno - dakle obe varijante) koristim svakodnevno već jako dugo.... Ovo nisu bili problemi sa probavom nego bolovi ginekološke ili urološke prirode pa sam imala mehaničke smetnje kod pražnjenja, jednostavno mi bol nije dozvoljavao da to sve bude kako treba... Dakle probava je radila ali ,,mašina,, nije radila jer su se neki delovi poremetili hehe.... Mehanika izgleda čista.... ali prošlo je... Bila je to prehlada, šta drugo (to je ono kada ti je samo malčice hladno od tamo nekog prozora i tako ti bude blago hladno po nogama a ti kao misliš da nema veze jer je to samo malo hladnjikavo... a tada se prehladimo, jer kada je puno hladno onda se momentalno obučemo i pokrijemo, a kad je samo malo onda često ne preduzimamo ništa....)...
Ipak ti još jednom hvala na sugestijama...
Hvala ti i za predlog za vežbe... Znaš, kod mene nije problem u odabiru fizičke aktivnosti nego su neki drugi razlozi doveli do toga da sam u poslednjih 7-10 dana bila manje aktivna nego inače, a ti razlozi... to je već duga priča... Inače, poznajem sebe odlično... ja imam faze i stanja kada nisam ,,sposobna,, da se bavim tako nekom ,,konkretnom,, fizičkom aktivnošću i to je jednostavno tako... Trenutno (već neko vreme u stvari) funkcionišem tako da nisam baš u stanju da se okrenem ovako nečemu, prosto imam druge prioritete... Ovo nije nikakvo opravdanje nego iskrenost, jednostavno poznajem sebe....
Ono što je za mene važno je da radim redovno vežbe za kičmu zbog svojih dijagnoza kičme, i to je nešto što bih morala, a sve drugo.... ni na kraj pameti mi nije....
Odavno ne pišem jelovnike i slično....ali kad sam već tu....
Danas opet postim, jela skušu (rani ručak, pre 13h, jer sam bila gladna usled velike neispavanosti..... gradi se zgrada pored moje i buka počinje jako rano ujutro i tako svaki dan, a kasno sam legla, plus što je sinoć bilo i nekog alkohola, ne ni tako malo...)...Posle ću verovatno tunu i to je to......
Odoh na jedno mesto i tamo ću i spavati pa ,,sve svoje nosim sa sobom,,... (mislim tunu)....da ne bude da nisam spremna... jer posna hrana ume da bude problem a ja nisam baš nešto sklona krompiru i sličnom.....