Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • jasminaw
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma

od jasminaw » pre 11 godine

I kad nista nije zanimljivo za upisati kod tebe kako ti pises,ja uletim na forum. Upisem svoj jelovnik i letim kod tebe cisto da se procitam sta si dosadno jela :wink:

A i trenig volim i ja :16:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 11 godine

Hvala drugarice...:-) (necu sada da nabrajam imena, nabadam po telefonu...)
    Andaluzija, da znas da nije ni tesko u stvari...to sa normalnim jedenjem i odrzavanjem tezine. Ali, pisacu o tome vise ovih dana...taman mi pada jedan jubilej za koji dan...pa cu malo da filozofiram...

Ishrana uobicajena. Ne jedem slatkise od srede, sutra ili prekosutra ako mi se prijede, vec ce imati smisla...

Izvela manevar sa slatkishima, Manevar G16: dolazio Licni trener i ja zbog njega kupila neke slatkise. Kad je krenuo malopre naterala ga da ponese sve sto nije pojeo. Milina! Meni je vino bilo dovoljno slatko.
    Teren cist! Vuci siti, ovce na broju, stan cist od slatkisa!
    Ajd zdravo!
    :-)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Evo sada ću opet da podvučem jednu crtu (kao što sam u prošlosti povremeno pravila neke rekapitulacije)....

Ovih dana, tj recimo 5.-6. maja, je godinu dana otkako sam završila sa UN (91 dan UN + 91 dan UN Održavanja). Takođe, pre skoro mesec dana je bilo godina i po otkako sam na forumu.

- UN sam počela 5.Nov 2012 sa 74 kg (realno sam imala 72 nego sam se u tih par dana bila nadula od nekih slatkiša i ljutog PMS-a, ali sam eto upisala tu svoju istorijsku maksimalnu kilažu).
    - Tri meseca kasnije – UN sam završila sa 62 kg
    - Tri meseca kasnije – UN Održavanje sam završila sa 59 kg – 6.Maja 2013.
    - Mesec dana kasnije, 8.Juna sam došla na 58 kg bez dijete.....
    - Do kraja 2013 sam se povremeno spuštala, sasvim spontano, na 57 kg, ponovo bez dijete.....ali sam održavala 58 kg
    - U 2014.godini, u poslednjih recimo 3 meseca sam počela stalno da variram 58-59 kg.... i sada sam najčešće 59 kg.
    - Danas, 30.Aprila 2014 - skoro godinu dana kasnije - imam 59 kg – isto kao i 6.Maja 2013, kada sam završila sa UN (91+91)

E sad, kvantitet je jedno (broj kg) a što se tiče kvaliteta (o ovome sam detaljno pisala u dnevniku početkom marta):
    Krajem februara 2013 – nakon 4 meseca UN (visoko UH dijete) sam imala relativno dobre vrednosti što se tiče količine masti u odnosu na količinu mišića itd..... (merenje na InBody vagi u privatnom D.zdravlja)...
    Početkom marta 2014 ponovo sam se merila (bila sam radoznala da vidim vrednosti nakon skoro godinu dana slobodne ishrane po svojoj volji i kako ja volim da jedem)......vrednosti su dodatno popravljene, izgubila sam više masnoće nego ukupno kg (što znači da je došlo i do transformacije masnoće u mišiće, jednim malim delom)....za godinu dana moje slobodne ishrane bez dijete i praktično bez sporta.

To poslednje merenje – mart 2014 je izgledalo ovako:

Merenje posle podne, nakon najmanje 2-2.5 litra vode, 2 velike kafe, obroka br.1 i br.2, te preskočene stolice tog jutra + nešto garderobe na meni. (spominjem ovo pitajući se koliko li je ova konzumacija mogla da utiče na težinu i naravno podrazumevajući mogućnost da moja vaga nije tačna)

Težina: 61.6 kg (ref 51.6-69.8 ) (visoka 168-169)
    Ukupno voda: 34.4 litra (unutarćelijska 21.1, vanćelijska 13.3 ------ ref unut.19.2-23.4 odnosno van. 11.8-14.4)
    Proteini: 9.1 kg (ref 8.3-10.1)
    Minerali: 3.57 kg, koštano 2.97 (ref 2.86 – 3.50)
    Telesna masnoća: 14.5 (ref 12.1 – 19.4)
    Mišićna masa: 25.5 (ref 23.2-28.3)
    ,,Bezmasna,, masa: 47.1 kg (ref 39.4 - 50.4)

Dijagnoza gojaznosti:
    BMI: 21.8 (18.5-25.0) ---- ako uzmemo da u stvari imam 59 kg...onda mi je BMI niži od ovog koji je izašao na tom merenju
    Procenat telesne masnoće: 23.6 (ref 18.0-28.0)
    Odnos Struk Kuk: 0.86 (ref 0.75-0.85) – (tip sam jabuke, ali umerene…. Zato mi je i onih 70ak kg izgledalo kao 90 čini mi se)
    Bazalni metabolizam: 1387 kcal.
    Količina masnoće oko unutrašnjih organa u normalnoj i zdravoj količini.
    Fitness skor: 80 poena.

Zaključak nakon poređenja ova dva izveštaja
    Razlika u težini: (- 4kg) --- ako uzmemo da imam 59kg razlika je onda veća
    Razlika u količini telesne masti: (-4.9 kg)
    Razlika u Procentu telesne masti: (-6)
    Razlika u količini mišićne mase: (+0.6 kg)
    Nisam dakle uvećala mišićnu masu, jer je 0.6 kg zanemarljivo, ali jesam smanjila masni deo u većoj količini nego što su smanjeni kilogrami telesne mase.
    Ukupna količina vode takođe povećana.
    ,,Bezmasna masa,, takođe malo povećana

Ovo se sve dogodilo bez dijete (ako izuzmemo prva dva meseca UN održavanja nakon čega sam jedva čekala da idem na svoju normalnu ishranu koja za razliku od UN sadrži proteine i obavezan mlečni proizvod svakodnevno izuzev ako postim pa nema mlečnih proizvoda)...

Krvna slika mi je odlična.

Ako nekoga (mislim na neke nove članove koji možda tek sada dolaze na forum i slučajno zavire u ovaj dnevnik ili vide negde moj tiker) zanima više o tome kako je sve ovo teklo...mogu da se vrate unazad u ovom dnevniku ili da me pitaju ako misle da možda mogu da im pomognem sa nekim informacijama. Mogu da odgovorim na pitanje ili dam sugestiju ako je nekome potrebno. Neću sada pisati ponovo o tome detaljnije ovde, jer sam već doobraano poznata po opširnosti, pa da ne dodajem još i tu priču ovde....

Ali, jedno ću sugerisati..... :
    Ako ste slučajno tip kao ja: volite inače zdravu hranu (ali normalnu, dakle pravu hranu – povrće, meso, jaja, sir, i hleb pomalo.... a ne neke mrvice kao ptičica, ali zdravu hranu u smislu da vas ne zanima fast food i razne prerađevine niti pekara), a recimo da ste navučeni na slatkiše, kao što sam ja bila u jednoj fazi života.... i tako jedne godine došla na tu ogromnu kilažu... onda možete sigurno da postignete isto što i ja.
    Odviknite se od slatkiša i sve će biti lako, ali zaista lako. (Ja sam se odvikla i izlečila u smislu da ih više ne jedem svakodnevno nego jednom u 4 ili u 6 ili u 8 dana (i to ih jedem planski i kupujem ono što baš baš volim) ili eventualno u vanrednim situacijama ili kada je slučaj težeg pms-a.
    Odviknite se od slatkiša i praktično ćete moći da uživate u svakoj hrani bez gojenja, da se uklapate u svaku životnu, porodičnu i društveno situaciju, samo ako uspostavite neka pravila (jer svako mora da ima neka pravila, samo zavisi ko se u kakvim pravilima i principima pronađe)... Skinite se sa slatkiša (poradite na svom odnosu prema hrani) i vodite računa o relativno pravilnom kombinovanju namirnica bar veći deo vremena (mada je kod mene tako uglavnom 6 dana u nedelji....ali to meni ne predstavlja nikakav problem jer upravo tako i volim da jedem) i bez problema ćete dostići i održati kilažu! I ne jedite premalo NIKAD! Ni na dijeti ni posle dijete. I ne preskačite obroke takođe. Što se tiče dobrog kombinovanja, činjenica je da je, u smislu lakog varenja, bolje pojesti celo pile sa salatom nego mali batak sa krompirom i hlebom.... (e sad, ja i ne volim to skrobno povrće nešto posebno, krompir pogotovo, ali ko voli... može da se ,,prekombinuje,,)..
    Meni su slatkiši bili ,,jedini,, problem, pa ako ste možda sličan tip....onda možete da uradite isto bez problema....

Ja zaista nisam na dijeti, jedem sve što volim i kako volim...čak ne volim ni da kuvam, lenja sam i svašta nešto... Ako bi neko rekao ,,lako je njoj, ona nema neke stresove i probleme a ja imam te i te muke i stresove...,, verujte mi da imam i stresove i probleme i uvek sam ih imala. Štaviše, u periodu kada sam bila na UN imala sam vanredne velike sekiracije, ali sam i tu dijetu normalno izgurala i iskoristila je kao alatku za postizanje cilja (skidanje sa slatkiša), na svoj način i po svojim pravilima....
    Sve sam ovo ispisala u slučaju da nekoga zainteresuje .... a recimo da nije pre bio u prilici da prati moj dnevnik (u vreme kada sam skidala kilograme)....

-----------------------------------------------------------------------------------------

Inače danas sam imala planirane slatkiše......Doručak je bilo uobičajeno voće, ručak salata/mladi sir/hleb a večera palačinka i sladoled.
    Jedino je problem što je palačinka bila loša....nikad više ne kupujem na tom mestu....

Ajd zdravo! :mahalo:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • cupikau
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od cupikau » pre 11 godine

Debeliccka napisao:
    Ali, jedno ću sugerisati..... :
    Ako ste slučajno tip kao ja: volite inače zdravu hranu (ali normalnu, dakle pravu hranu – povrće, meso, jaja, sir, i hleb pomalo.... a ne neke mrvice kao ptičica, ali zdravu hranu u smislu da vas ne zanima fast food i razne prerađevine niti pekara), a recimo da ste navučeni na slatkiše, kao što sam ja bila u jednoj fazi života.... i tako jedne godine došla na tu ogromnu kilažu... onda možete sigurno da postignete isto što i ja.
    Odviknite se od slatkiša i sve će biti lako, ali zaista lako. (Ja sam se odvikla i izlečila u smislu da ih više ne jedem svakodnevno nego jednom u 4 ili u 6 ili u 8 dana (i to ih jedem planski i kupujem ono što baš baš volim) ili eventualno u vanrednim situacijama ili kada je slučaj težeg pms-a.
    Odviknite se od slatkiša i praktično ćete moći da uživate u svakoj hrani bez gojenja, da se uklapate u svaku životnu, porodičnu i društveno situaciju, samo ako uspostavite neka pravila (jer svako mora da ima neka pravila, samo zavisi ko se u kakvim pravilima i principima pronađe)... Skinite se sa slatkiša (poradite na svom odnosu prema hrani) i vodite računa o relativno pravilnom kombinovanju namirnica bar veći deo vremena (mada je kod mene tako uglavnom 6 dana u nedelji....ali to meni ne predstavlja nikakav problem jer upravo tako i volim da jedem) i bez problema ćete dostići i održati kilažu! I ne jedite premalo NIKAD! Ni na dijeti ni posle dijete. I ne preskačite obroke takođe. Što se tiče dobrog kombinovanja, činjenica je da je, u smislu lakog varenja, bolje pojesti celo pile sa salatom nego mali batak sa krompirom i hlebom.... (e sad, ja i ne volim to skrobno povrće nešto posebno, krompir pogotovo, ali ko voli... može da se ,,prekombinuje,,)..
    Meni su slatkiši bili ,,jedini,, problem, pa ako ste možda sličan tip....onda možete da uradite isto bez problema....

Ja zaista nisam na dijeti, jedem sve što volim i kako volim...čak ne volim ni da kuvam, lenja sam i svašta nešto... Ako bi neko rekao ,,lako je njoj, ona nema neke stresove i probleme a ja imam te i te muke i stresove...,, verujte mi da imam i stresove i probleme i uvek sam ih imala. Štaviše, u periodu kada sam bila na UN imala sam vanredne velike sekiracije, ali sam i tu dijetu normalno izgurala i iskoristila je kao alatku za postizanje cilja (skidanje sa slatkiša), na svoj način i po svojim pravilima....

:23: :23: :23:

Ovo da se urami..

Moj jedini problem su bas ti glupi slatkisi..
    I ja volim zdravu hranu i u njoj uzivam i za cas se istopim i lepo osecam..ali cim pocnem sa tim slatkisima, ode mast u propast..

Dakle, rat slatkisima!!! :013:
  • jasminaw
    Početnik
    Početnik

Moja inspiracija moja pametna i nikad dosadna i meni nikad opsirna :01: :01: :01: Mrsavicka :wink:

Sta je cudno da sam ja tebe "upoznala" tek poslije mog prvog kruga 2012 godina,kako tad tako i sad.Cudi me kako te prije nisam citala ili kako sam ja prvi krug odradila bez tebe ???
    KAd god sam na forumu prvo idem kod tebe da cujem koju pametnu ili tvoj "dosadni " jelovnik citam pa onda upisujem jelovnik,ili obrnuto. U svakom slucaju,izvor si dobrih savjeta, i svako ko zeli biti na UNki ili bilo kojoj drugoj dijeti trebalo bi tebe posjetiti.

A i imamo zajednicki PMS,ma ljubav ti je to :ljubav2:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Cupikau, tačno. Slatkiši zaista zaslužuju ,,izgnanstvo,, ....neverovatno je koliko je sve bolje i lakše bez njih. Ja ih volim i zato se nisam zanosila iluzijom da ću iz izbaciti zauvek i postati jedna od onih koji kažu ,,ne jedem slatkiše,,....mada bih to volela...ali znam da se to nikada neće desiti. Zato sam radila na tome da se ,,skinem,, sa njih i da ih jedem samo povremeno. Kategorično odbijam da ih uzmem svaki dan ne zato što ću se ugojiti ili tako nešto nego zato što ne želim da stvorim naviku (ni organsku ni psihološku), jer navika (loša) se začas formira. Nemam nameru ni za šta na svetu (nadam se) da ispuštam ovaj svoj sistem i ove navike iz ruku.... Dakle jednom u nekoliko dana (nekad je to 4 dana nekad 5 nekad 8 npr) i eventualno u pms frci i to je maksimum..... Kad to izbaciš, ostaje ti da lepo jedeš kad si gladna, da živiš kao ,,sav normalan svet,, i da nemaš nikakvu zavisnost o hrani....

Jaco, draga, :009: spomenuh malopre kod tebe... razlog što nismo počele da se družimo pre nego što smo počele je što sam ja došla na forum tek u novembru 2012 (a ti si pre toga odradila taj svoj prvi krug...)...ali zato smo se uvek lepo družile, priznaćeš! No ti si sada jedna kompletna mršavica koja će to zauvek ostati.... Moramo da ti sačuvamo taj dnevnik za buduće ,,generacije,, jer je nešto najlepše na ovom forumu....dnevnik u slikama....a o rezultatu da ne govorim! Svaka ti čast!
    Za PMS si u pravu, pratimo se u stopu! Evo sad sam u ljutom pms-u i očekujem ,,dobitak,, za tri-četiri dana. Da zlo ne čuje, dobro ga guram ovaj put! (znaš primetila sam da mi je svaki drugi ili treći pms paklen tj nosi sve one simptome uključujući i apetit... a neke pms-ove prolazim u solidno dobrom stanju...sa jednim ili dva incidenta maksimalno – pod incident mislim na konzumiranje nečega što inače ne bih ili ne bih baš tako neplanirano....)...

Hrana uobičajena ovih dana.... Imam sreću da pored zelene salate (razne vrste uključujući i nešto baš domaće proverene) imam priliku da jedem i DOMAĆU I BESPLATNU rukolu..... Počela sam ovih dana da se zezam sa onim mojim i ponekad iz čista mira kažem ,,blee,, ili ,,muuu,, jer posle toliko pasenja trave.....ne bi bilo čudno da ,,problečim,, ili ,,promučem,,.....

Evo nešto i o mojoj ljubavi (da i ja malo pišem o ljubavi u dnevniku, ja jedna neromantična duša....):

ZELENA SALATA- rudnik zdravlja

Ovo lisnato povrće smiruje nervnu napetost, jača srčani mišic, reguliše krvni pritisak i izbacuje višak vode iz organizma.

U jednom spisu koji datira iz 400. godine pre nove ere,starogrčki istoričar Herodot pominje salatu kao lek protiv kašlja, astme, napetosti i nesanice, dok je slavni rimski lekar Galen oko 200. p.n.e. zabeležio: "Sve teže uspevam da zaspim, što zbog starosti, što usled navike da radim do kasno u noć. Da bih rešio taj problem, svake večeri pojedem činiju salate."
    Savremeni naučnici slažu se sa Galenom: salata je prirodno i potpuno neškodljivo sredstvo protiv nesanice. Pritom, sadrži umerenu količinu gorčine i limunske kiseline, koje poboljšavaju apetit i probavu. Bogata je vitaminima I mineralima i veoma jednostavno se priprema.
    ZELENA APOTEKA
    Salata je prava mala zelena apoteka. Bogata je mineralima - kalijumom koji jača imunitet i blagotvorno deluje na nerve, bubrege i srce, obiluje kalcijumom koji deluje protivupalno i od izuzetne je važnosti za kosti, mišiće, nerve, te natrijumom, zaduženim za regulaciju vode u organizmu i stvaranje sone kiseline u želucu. Sadrži veliki količinu vitamina C koji štiti organizam od prehlade, gripa i moždanog udara, a visok nivo ove supstance u krvi prevenira pojavu dijabetesa tipa 2, ali i hipertenzije jer podstiče stvaranje nitrit-oksida, materije koja otvara krvne sudove.
    U salati ima dosta i vitamina E (snažan prirodni antioksidans koji štiti ćelije od oštećenja i kanceroznih procesa), dok su vitamini A i B2 korisni za oči, kožu, sluznicu i polne žlezde, zbog čega ih neki nazivaju i "vitaminima lepote". Pored toga, sadrži I folnu kiselinu, fosfor, gvožđe, magnezijum, bakar, mangan i cink, elemente koji su neophodni za dobro funkcionisanje mišića i zdravlje kože. U mlečnom soku iz ovog povrća nalazi se vredan sastojak laktukarijum kojeg najviše ima u korenu, lisnim rebrima, mladim stabljikama i "srcu" salate. Deluje kao blagi analgetik -ublažava bolove, smiruje nerve i uspavljuje. Zelena boja salate potiče od hlorofila koji ima blagotvorno dejstvo u slučaju grčenja krvnih sudova, smanjuje krvni prisitak I podstiče aktivnost srčanog mišića. Sveža salata koristi se kao lek u slučaju opstipacije jer omekšava stolicu i omogućava potpuno bezbolno pražnjenje.

U dijetalnoj ishrani zelena salata je nezamenjiva namirnica, jer sadrži kalijum, fosfor, kalcijum, magnezijum, vitamin C, provitamin A, vitamine E, B1, B2, B6 i niacin. Interesantno je da u spoljašnjim listovima zelene salate ima dvostruko više vitamina C nego u unutrašnjim listovima... Zeleni listovi salate su bogati hlorofilom, koji obnavlja celije. Sastojak laktium (slican opijumu) deluje veoma umirujuce, ali je potpuno bezopasan, što se za opijum ne može reci. Bez soli!...Pri pravilnoj pripremi zelene salate ne stavlja se so jer je ona vec sadrži. Dodatno posoljena salata izaziva povecanu žed. Uživanje u salati preporucljivo je šecernim, srcanim i bubrežnim bolesnicima, a pomaže i u lecenju gihta. Salatu treba jesti, po mogucstvu, odmah nakon branja jer ona držanjem u frižideru ili podrumu naglo gubi hranljive sastojke. Posebno aktivan pozitivan uticaj zelene salate zapažen je kod pušaca. Lekari su uvereni da vegeterijanska jela sa salatom ne samo da smanjuju rizik od formiranja tumora, vec i umanjuju štetne uticaje zagadenog vazduha i alergena prašine. Najbolja zaštita pluca postiže se kombinacijom salate i umerene fizicke aktivnosti.

Kalorijska vrednost nije ni bitna ali eto: 14 kcal / 100 gr
    Slika

• AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

"Zelena salata-rudnik zlata" kako kažeš-zavisi kako za koga i koliko je ona sada uopšte preporučljiva za jelo u tako velikim količinama! Sve je zatrovano, a ona najviše pokupi otrova posle prskanja i raznoraznih tretiranja. Ne bih se ja baš zaklinjala u nju!
  • ksenija999
    Početnik
    Početnik

od ksenija999 » pre 11 godine

procitala.
    :)

nadam se da cu umeti da primenim ovog puta.
  • superbaka
    Početnik
    Početnik

od superbaka » pre 11 godine

Kao i do sada, hvala na trudu koji ulažeš :), da sa nama podeliš svoja iskustva. Meni zaista puno pomaže :009:.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ana, jeste.... Ali sve je zatrovano... a ako ne jedem ovo povrće ješću neko drugo, a i ono je takođe zatrovano, a ja ipak moram da jedem, mislim svi moramo da jedemo da bismo živeli... :? .... Zato se uvek rado hvalim i naglašavam kada imam nešto 100% domaće i provereno (što često bude slučaj sa voćem i povrćem preko leta, a u ovom periodu ponekad imam domaću salatu, dakle nije uvek kupovna, i rukolu kada imam uvek je domaća...)

Ksenija, hoćeš! :wink:

Superbako, ne treba da se zahvaljuješ! (ali drago mi je svakako ako izvlačiš neku korist). Za to i služi ovaj forum! Ko se pronađe u nečijim postovima i dnevniku - da mu to pomogne, a kome ne odgovara i ne dopada se, može da se pronalazi negde drugo i da ne čita ono što mu ne odgovara (mada ja mislim da su različiti dnevnici i različita iskustva, svako na svoj način, korisna....prepoznaješ šta treba da radiš ili šta ne treba da radiš.....)

Odoh da se i ja pronađem.....u nekom položaju u kojem će manje da me boli sve živo...(menst.tegobe, prim.aut.) :(
    Slika

• superbaka
    Početnik
    Početnik

od superbaka » pre 11 godine

Nema te ...... :?
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Superbako šta da pišem u ovom svom dnevniku....(???) :neznalica:

Ishrana je uglavnom u mom tipičnom maniru... da ne vrtim jelovnike... nema ni potrebe ni nekog smisla...
    Pretutnjah pms pa ms, pa ću da ,,izmerim,, na čemu sam tačno....

Ovo u mojoj glavi je u svom maniru i nije u mojoj moći.... malo sam izgubljena, malo pogubljena, malo zagubljena.... ne znam šta da mislim ni šta da ne mislim... svašta mi se mota po glavi..... :?
    Slika

• jasminaw
    Početnik
    Početnik

Vino je uvijek bilo spas,bar za mene ili bar za jedno vece :oops:

Kako god,.............ljub ljub mrsavice draga!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma nema to Jaco veze sa vinom...ne posezem ja za vinom iz ovakvih razloga..

Nisam ja ni tuzna ni neraspolozena nego sam jednostavno, sa dobrim razlogom, nespokojna i zabrinuta... Evo 6 meseci je otkako sam ostala bez posla, s tim sto sam i godinu dana pre toga osecala da ce da se desi....tako da evo vec godinu i po zivim sa tim mislima...
    Slika

• jasminaw
    Početnik
    Početnik

:009: :009: :009:
Odgovori 3271 post