Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma

od Debeliccka » pre 11 godine

Ana, znam da u tom Hrono centru (Ana Grifing) ima takva vaga, ali znaš da oni obavljaju širi pregled i konsultaciju za hrono ishranu (9500 din prvi dolazak) i sve to što mi nije potrebno... a samo ovo merenje je preko 3000 din. Imaju neki privatni domovi zdravlja, ali ne izdvajaju ovu uslugu iz nekog kompletnog pregleda.. Međutim, u međuvremenu sam zvala jedan privatni DZ... ni oni ne vrše samo merenje, nego u okviru termina kod nutricioniste. Mene naravno nutricionista apsolutno ne zanima (Sam Svoj Nutricionista hehe :D )..ali kako u martu imaju popust za žene 50%, ipak sam zakazala tog nutricionistu – samo radi merenja. Tako ću da uporedim rezultate sa onim od pre godinu i nešto. Pričaću vam kako je bilo... možda bude zabavno... nutricionisti umeju da budu zabavni....a umem i ja hehe :-P !
    A te vage za kuću, koje mere ,,strukturu,, .. u to ne verujem baš preterano. Ove profi valjda daju neke pouzdanije rezultate.....
    Da se razumemo, mogu ja da živim bez toga, ali sam radoznala i želim da uporedim.
    Još ću samo ujutro da dobijem informaciju sa starog DIF-a da li tamo mogu to da uradim i za koji novac... i ako bude moguće i bude povoljnije, otkazaću ovo što sam zakazala. Ako nekoga zanima gde sam zakazala, mogu da dam info putem pp, da ih ovde ne reklamiram.... ne daju ni oni meni ništa na poklon pa neću ni ja njima reklamu, hehe...

Boki, eto razumele smo se... Interesantno mi je koliko se samo te faze meseca mogu iskoristiti u vezi sa kilažom, mršanjem, održavanjem.... samo treba iskoristiti....
    A moja drugarica.... Četiri nedelje je na hrono, možda malo više. Prve nedelje je nešto izgubila (tečnost valjda) a u sledeće tri apsolutno stagnirala. Međutim jutros je bila šokirana ali i obradovana minusom od 600 gr. One tablete za odvikavanje od nikotina je već neko vreme batalila, pravilo sa pijenjem kafe poštuje od onda kada si mi ti rekla, a i ostali, da je to očigledno moguća smetnja. Što je najvažnije (ali i najskuplje u celoj priči) u ponedeljak ide u taj vaš centar i jedva čekam da čujem šta će da joj kažu. Nekako verujem da će sve biti u redu. Važna stvar: nije gladna, nema želju za slatkišima, zadovoljna je ovim sistemom i nije odustala niti bilo šta brljakala bez obzira na (logično) razočarenje zbog tronedeljne stagnacije.
    Ne verujem da je nešto zainteresovana preterano za dnevnik. To me ne čudi preterano, mnogi nisu.. .(ima mnogo ljudi koji ovaj forum prate godinama, a ne otvaraju dnevnik, neki su mi se javljali na pp pa smo malo razmenjivali mišljenja, a niko od njih ne otvara dnevnik)...
    A razlog što se ja ovoliko angažujem, osim ljubavi prema njoj i želje da ovo uspe (ja sam joj i predložila Hrono) je taj što joj je trenutno računar u kvaru pa ne ide baš na internet.... Ona to inače ne traži od mene nego se ja ,,petljam,, i guram stvar kako znam i umem....

Javljam se ovog puta baš u sitan sat....
    Hrana danas...

27. Feb ’14. – Razno...
    1. Banana, pomorandža
    2. Ne baš velika salata (zelena, suvo meso, mlad sir), parče hleba – svega po malo
    3. Nemasno svinjsko meso, kiseli krastavčići, jogurt sa zezalicama, hleb
    4. Manja zelena salata sa prelivom napravljenim od jednog kuvanog jajeta i nekoliko kašika gustog jogurta i mirođije i još ponešto, parče hleba, pola čaše jogurta
    5. Pićence po koje...

Laku noć!
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Cookie_Monster
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od Cookie_Monster » pre 11 godine

I ja osecam meseceve faze, jako tesko zaspim kad je pun i dosta sam nervozna. Moja mama takodje. I grozno reagujem na promene vremena, moja glava i zglobovi kao hidrometeoroloska stanica :(

Bravo za minus kod drugarice, bitno da je krenulo! :013:
    [img]http://swlf.lilyslim.com/ZbkZp1.png[/img]
    [color=#0080FF]MINI GOAL[/color]
    Dijeta poceta 06.02.2014 sa 112 kg

Prvi cilj 99 kg postignut 27.04.2014

Drugi cilj 88 kg postignut 27.07.2014

Jedna banana za svaka 3 kg
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Razumem tvoju znatiželjnost, ali kako vidim preterali su ga sa cenama! Znaš kada bih im to platila NIKADA! Što ti reće, najbolji si sam svoj nutricionista. Ništa ni oni ne kažu pametnije, što mi ne znamo. To su obićne derikože bez savesti i skrupula, jer da ih imaju spustili bi cene na neki razumni nivo! Ne mogu o njima,mada bih imala šta da kažem, ali neću sebi da dižem pritisak bez potrebe. Svi mi koji smo ovde borimo se za neku zdravu ishranu i skidanje kilaže, a to se izmedjuostalog postiže bušnom kašikom, ili rasfešlusom na ustima!
    Niko se nije ugojio, ili popravio, razmišljajući o posledicama nekontrolisanog jela. Mene najviše iznerviraju oni komentari da su se ugojile posle porodjaja. Pa moraju da se ugoje kada ne znaju da se kontrolišu, već samo izvoljevaju, a mi ništa ne odbijamo- Bože moj trudnici se sve ispunjava. GLUPOSTI! Pojedine trudnice su blago rečeno kao medvedi!
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 11 godine

Zanima me sta ce joj savetovati , molim te da nam preneses :) Drago mi je zbog njenog minusa 8)
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Cookie, Boki, hvala na interesovanju. Kod nje minus juče a jutros neutrališući (skoro) plus... :neznalica: Ajde još da vidimo šta će biti sa individualnim smernicama iz tog strašnog Centra ....valjda ona neće biti izuzetak kojem hrono ne funkcioniše.. a ja se nadam da ipak neće s obzirom na to da nije neko ko je stalno bio na nekim dijetama pa postao imun na njih....
    Naravno da ću da prenesem i prepričam iskustvo iz Centra. Uostalom, ova moja drugarica je inače interesantan primer (npr njeno merenje masnoće i mišića u telu od pre godinu dana....biće zanimljivo porediti sa novim... imala je tada 20 kg telesne mase viška ali mišićnu masu čak iznad gornje granice i sve sasvim dobro osim naravno viška masnog dela.....). A videćemo valjda i u čemu je dosad grešila...možda ima veze sa nekom intolerancijom....

Ana, proverila sam, na Starom DIFu (ili u Starom...) je skuplje to samo merenje nego što će mene koštati taj termin kod nutricioniste koji uključuje merenje na takvoj vagi (sa spec.popustom) – napominjem opet, nutricionista me ne zanima nego idem zbog merenja....

Danas je, što se hrane tiče, dan bio neobičan (nemadoh voćku, nije bilo prilike da se snađem a prvi obrok tek u 14.30)

28. Feb ’14. – Takve prilike...
    1. Salata (zelena, pečena jaja), hleb, malo gustog jogurta sa karijem i mirođijom u ulozi preliva (volem)
    2. Sendvič (ne tako mali) sa nekom šunkom i nezačinjenim listovima zelene salate, manja čaša jogurta
    3. Nekoliko zalogaja domaće pršute ili tako nečeg suvog...
    .

P.S. Prvi put nakon šesnaestak meseci da nisam imala voće u prvom obroku.....Mislim da mi je baš nedostajalo.... (operativni rizik: propust u organizaciji!)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Probaj, kada si baš zapela, ali zbog jednog merenja da plaćaš, ne vidim razlog, a imaš perfektnu težinu, nisi gladna, lepo se hraniš, ali nije moje da popujem, izvini!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 11 godine

Slažem se sa Anom, bacanje para... ne podleži potrošačkom mentalitetu. :16: (Mislim na ono kad nas ubede da nam nešto baš eto treba... ne možemo da živimo bez merenja na toj vagi... itd.)

Imaš fine kalkulatore na sportskim sajtovima, gde se merenjem obima određenih delova tela dobija prilično precizno procenat masnoće... ako imaš malo vremena, uštedećeš sebi pare. ;)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ana, Dudo... pa naravno da ste vi u pravu i da ću uvek biti na strani razuma i para... (a pogotovo u svojoj sadašnoj situaciji)..... i naravno da bih i ja svakome rekla isto što i vi meni....
    Nisam znala o ,,pouzdanosti,, kalkulatora...ovo što Duda kaže...
    Ja inače jesam tip sa sigurnosnim pojasom oko struka . Ne kao neki...nisam npr ona žena ptica...znate one što budu jako okruglog trupa i tankih nožica.... prilično sam ravnomerna, neki su me zvali barbikom hehe :) , ali ipak imam tendenciju sigurnosnog pojasa oko struka. Npr, kada sam imala onu rekordnu veliku kilažu, najveće zlo je bilo u tom ,,stručnom pojasu,, i da nije toga ne bi me bilo briga ni da imam 6 kg, npr, više nego što imam...Tako da bi svaki kalkulator meni sigurno dao ,,lošu,, ocenu, kad se uzme u obzir npr odnos struka i kukova... Jednostavno nemam tanak struk i svaki i najmanji plusić se tu pokaže... Npr sad kad imam 59 a ne 58, naravno da se upravo vidi oko struka. Dakle ne stomak kao stomak (kao što nekome odskače stomak) nego struk uopšte i taj trup (loša predispozicija za kardiovaskular.probleme)..
    Šta me zanima...
    Radila sam merenje kada sam bila na sistematskom pregledu prošle godine... To je bilo nakon UN dijete i na početku UN održavanja (dakle visoko UH režima). Vreme sveže skinutih kilograma na UN način.... Bilo je nešto viška masnog tkiva a mišićna masa je bila relativno OK ali ipak sa preporukom pojačanja... Kad sam skinula skoro sve kg koje sam skinula u tom periodu (do juna kada sam bila 58 i sporadično 57 na mahove) imala sam, s oproštenjem, dupe kao deda (dakle ne kao baba nego kao deda)... Međutim, to se samo vrlo brzo regulisalo i došlo je do neverovatne promene... kao da sam bogzna kako vežbala, što nisam.... To verovatno ima veze sa relativno proteinskom ishranom. Bez obzira što unosim UH i jedem hleb ....ipak ne unosim suviše često komplikovane i masne UH... Npr jedem običan hleb, retko kada pite. Ne vuku me druga peciva osim običnog hleba i tih pita ponekad ali zaista ne često. Kiflice razne i slično, na to nikad nisam padala i to jednostavno meni ništa ne znači. Jedem ponekad onaj đevrek. Jedem prave slatkiše (palačinka i slično) onda kada jedem, što se vidi iz jelovnika – jednom u nekoliko dana ili učestam u nekom pms-u ili sličnom napadu....
    Radoznala sam da vidim kako se dalje mršavljenje i gore navedeno ,,formiranje,, i ,,stabilizovanje životnog stila,, odrazilo na taj poredak masnog i mišićnog.... Naravno da mogu i bez tog podatka... Videću šta ću da uradim.... da ne detaljišem ovde na forumu jer možda nije primereno ali postoji mogućnosti da ću možda do ovog merenja doći za još manje pare nego što sam mislila....

Hrana ovih dana...

1. Mart ’14. – Piremanija
    1. Banana, pomorandža
    2. Banana
    3. Zelena salata, sasvim malo pire krompira sa saftom i par zalogaja mesa, mala ,,pituljica,, sa zeljem
    4. Zelena salata sa kuvanim jajima, pola šoljice jogurta sa kurkumom i origanom (u ulozi sosa), pola kriške hleba
    5. Jogurt sa zezalicama

2. Mart ’14.....slično + incident
    1. Banana i 2 org.jabučice
    2. S nogu - mala kriška hleba, nekoliko zalogaja suvog mesa, 3 lista salate onako samo oprane i bez začina
    3. Zelena salata, pirinač, saft sa par zalogaja mesa, pola kriške hleba
    4. Slatkiši.... (neplaniran incident)
    5. Meze (suvo meso, kis.krastavčići, mala kriška nekog kamen tvrdog hleba), crno vino....

Nakon jučerašnjeg dana sa slatkišima, jutros sam lakša i tanja nego što sam bila npr juče ili prekjuče ujutro... što ne znači da ne bih sutra bila teža ako bih i danas imala neki incident (odnosno sigurno bi se desilo.... akumulacija efekta hehe)... što se neće dogoditi....
    Slika

• SkadiNor
    Početnik
    Početnik

od SkadiNor » pre 11 godine

Evo me jaaa :D :D

Pojas oko struka, ja to imam kod donjeg dijela, pred kukove, tz love handles haha užas, zato treniram sad TaeBo :D

I da znaš da i ja imam u planu da odem na takvo mjerenje kad još malo smršam, s tim što imam druga koji radi za HerbaLife, pa oni stalno traže ljude da ih mjere i održe im prezentaciju da bi mjerenje bilo besplatno. .Trpjeću tih sat i po prezentacije, to je neki plan haha :D
    A znam da ima takvu vagu u teretani jedan naš rođak (on je vlasnik), ali kod njega idem teeek kad se dobro sredim, jer me uvijek podržavao i motivisao, pa da ga obradujem! A to neće biti prije prvog juna, svakako.. Ovo HerbaLifeovu ću vidjti možda početak/sredina aprila, kad dostignem 75kg a osjetim da sam dobro sredila mišićnu masu :D

I što kažeš to oko padanja dupeta.. Uh.. Ja sam uvijek imala superpodignuto dupe, čak i sa 84 kg! Imam fotografije da to i dokažem haha.. Ali sad kakosam išla na ovu prvu seriju tretmana da bh omekšala celulit i izbacija vodu, gore je ostalo podignuto, ali se prelaz između dupeta i nogu nekako napravio manje primjetnim.. I od danas sam odlučila da svako jutro pred posao radinm 10min zatezanja tog dijela tijela. (s tim što sam se jutros uspavala pa ću uveče haha :D a i počinjem ranije da idem na spavanje, zbog sravnjenja stomaka :D )

Tako ja, nadovezujem se kao i uvijek, sve neke moje teme, ali razumijemo se :D
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Skadi, ti si kruška a ja sam jabuka! Nisam preterana jabuka ali sam jabuka. Taj odnos Struk:Kuk pokazuje na kojem mestu nam se talože masti. Ja sam primer tog slučaja ,,stručne spreme,, tj ,,stručnog pojasa,,. Sada ja dobro izgledam i izgledala bih ok i sa većom kilažom, ali kada bih bila u kupaćem videlo bi se da je to ta loša zona. I u periodu ekstremnog vežbanja (verovali ili ne, u jednoj fazi života, doduše davnoj, ja sam bila veeeeliki fanatik za vežbanje) imala sam problem sa tim, bez obzira što je moje vežbanje po mišljenju iskusnog stručnog lica bilo pravilno. Istina, nisam nikada preterivala sa trbušnjacima.... Te najvažnije vežbe su logično uvek i najteže pa mi je to bilo mrsko tako da sa tim nisam preterivala, da budem iskrena. :oops:
    Taj Herbalife ,,merač,, je diskutabilan osim ako baš imaš tamo nekog prijatelja iz razloga što (kažu) oni uvek prikažu stanje gorim nego što jeste kako bi ti ponudili svoje proizvode jer ćeš u protivnom da se razboliš i umreš ako ih ne poslušaš. To je razlog što nisam pomišljala da me oni mere. Jedna osoba mi je rekla da je poredila rezultat sa njihove vage i sa druge i da je Herbalife pokazala veliku razliku u odnosu na drugu vagu.
    Taj tvoj opis dupeta, s oproštenjem, pokazuje verovatno da si uvek bila manje više sportski i fit tip, ali takođe ima veze i sa genetikom, u to sam uverena. Genetika nije za potceniti ali nije ni nešto što predstavlja ,,konačan usud,, i nepobedivo stanje...nego predispoziciju. Sva sreća!

E sad, ne znam šta ću pre da vam pričam...
    Ajde idemo prvo na jelovnik......iako nije ništa drugačiji od prosečnih.....(osim što sam između br.2 i br.3 imala 5.5 sati razmaka... kao da sam na hrono režimu hehe...ali viša sila... doduše nisam bila ni gladna s obzirom na pečenje..)

3. Mart ’14.....Balkanski meni (pečenje, hehe)
    1. Banana
    2. Salata (zelena + jareće pečenje sa ražnja), malo preliva koji je preprelep (nekoliko kašika gustog jogurta, kašičica senfa, kari, mirođija), hleb #
    3. Salata (zelena + mladi luk + mladi sir), jogurt sa zez, hleb &
    4. Kockica mladog sira

# Naravno nisam okretala ražanj (to bi bila vežba snage za biceps i triceps hehe) nego je to nešto od ranije, izvađeno iz zamrzivača.
    & Mladi sir koji sam jutros kupila je pun pogodak… odavno nije bio blaži, mlađi i neslaniji… prezadovoljna. :)

A sada najvažnije (najvažnije od nevažnih stvari u životu tj trenutno najvažnija sporedna stvar):
    Danas sam se merila na onoj vagi! 8)
    Ne znam čim da budem zadovoljnija…. Rezultatima ili činjenicom da nisam platila ništa (i slovima N I Š T A)… OK, jesam platila jednu kafu. Ovo mi je pošlo za rukom kombinacijom metoda…. Preko veze, preko šarma i preko sreće!

Rezultate ću da ispišem detaljno… koga to zamara može da izvoli i ne čita… ali ipak su to informacije pripadajuće dnevniku ishrane na ovom forumu…..

Prošlogodišnje merenje, kraj februara, je dakle bilo posle perioda zloupotrebe slatkiša i nepravilne ishrane a potom 4 meseca UN dijete (bolje rečeno UH dijete) tj 3 meseca dijete i nepun 1 mesec UN Održavanja…. Oba puta sam merena kasnije posle podne i posle konzumacije hrane i pića. Oba puta je Inbody merenje ali verovatno različite generacije vage… Oba puta je težina bila jedna kod mene kod kuće tog jutra a uvećana na Inbody merenju.
    Današnji ,,izveštaj,, sadrži više podataka nego onaj prošlogodišnji.

Ovako…

Pre godinu dana:

Težina: 65.6 (sa kompletnom zimskom odećom, bez cipela)
    Mišićna masa: 24.9 kg (ref 23.2-28.3),
    Telesna masnoća: 19.4 kg (ref 12.1-19.4)
    Ukupno voda: 33.8 kg ( ref 30.9-37.8)
    ,,Bezmasna,, masa: 46.2 kg (ref 39.4-50.4)
    BMI: 23.2 (ref 18.5-25.0)
    Procenat telesne masnoće: 29.6 (ref 18.0-28.0)
    Odnos Struk Kuk: 0.85 (ref 0.75-0.85) – Da to sam ja! Jabuka!
    Bazalni metabolizam: 1367 kcal (ref 1352-1570)
    Preporuka i mišljenje: Kilaža idealna, ne menjati. Dodati 0.6 kg mišićne mase i izgubiti 5.5 kg telesne masnoće,
    (neću sada prepričavati detaljno ilustracije onih čikica gde se vidi raspored mišićne odnosno ,,masne,, mase po delovima tela… malo mi je to konfuzno prikazano – osim što je vidljiv višak masnoće u delu trupa, a ostali delovi su u redu - uostalom sve bitno se vidi iz gornjih podataka).
    Preporuka dnevni kalorijski unos: 1800 kcal

SAD:

Merenje nakon najmanje 2-2.5 litra vode, 2 velike kafe, obroka br.1 i br.2, te preskočene stolice jutros + nešto garderobe na meni. Pišem ovo pitajući se koliko li je ova konzumacija mogla da utiče na težinu i naravno podrazumevajući mogućnost da moja vaga nije tačna. :neznalica:

Težina: 61.6 kg (ref 51.6-69.8)
    Ukupno voda: 34.4 litra (unutarćelijska 21.1, vanćelijska 13.3 ------ ref unut.19.2-23.4 odnosno van. 11.8-14.4)
    Proteini: 9.1 kg (ref 8.3-10.1)
    Minerali: 3.57 kg, koštano 2.97 (ref 2.86 – 3.50)
    Telesna masnoća: 14.5 (ref 12.1 – 19.4)
    Mišićna masa: 25.5 (ref 23.2-28.3)
    ,,Bezmasna,, masa: 47.1 kg (ref 39.4 - 50.4)

Dijagnoza gojaznosti:
    BMI: 21.8 (18.5-25.0)
    Procenat telesne masnoće: 23.6 (ref 18.0-28.0)
    Odnos Struk Kuk: 0.86 (ref 0.75-0.85) – Da to sam ja! Jabuka!
    Bazalni metabolizam: 1387 kcal.

Obe ruke OK i na sredini normalnog raspona – po količini masnoće odnosno mišića.
    Trup na dve trećine normalnog raspona po količini masnoće – Da to sam ja! Jabuka! – I u sredini normalnog raspona po količini mišića.
    Obe noge na prvoj trećini normalnog raspona po količini masnoće i u sredini normalnog raspona po količini mišića sa preporukom za povećanje mišićne mase nogu.

Segmental Edema i Edema podaci … neću ulaziti u to jer ne razumem šta znače ali u svakom slučaju sve u normali - ili bar meni, neukoj stranki - stranci, tako izgleda. (Inače sam dobila samo blic tumačenje rezultata s obzirom na to da ovo nisam platila itd…. duga priča).

Količina masnoće oko unutrašnjih organa, kaže Dr da je u redu… u nekoj je sasvim dobroj zoni odnosno na sredini normale, što se vidi na grafikonu.
    Nutritivna evaluacija, težina, gojaznost, telesni balans, telesna snaga i zdravstvena dijagnoza – sve čekirano kao Normalno odnosno Balansirano (zavisi šta je u pitanju) osim jedne stvari – odnos Struk Kuk gde sam jelte ,,gojazna,, zbog onih 0.86. Da to sam ja, jabuka!

Preporuka: skinuti 0.4 kg telesne mase, 0.4 kg masnoće.
    Fitness skor: 80 poena.

Zaključak nakon poređenja ova dva izveštaja

Razlika u težini: (- 4kg)
    Razlika u količini telesne masti: (-4.9 kg)
    Razlika u Procentu telesne masti: (-6)
    Razlika u količini mišićne mase: (+0.6 kg)

Nisam dakle uvećala mišićnu masu, jer je 0.6 kg zanemarljivo, ali jesam smanjila masni deo u većoj količini nego što su smanjeni kilogrami telesne mase.
    Odnos Struk Kuk pogoršan za 0.01
    Ukupna količina vode takođe povećana.
    ,,Bezmasna masa,, takođe malo povećana (ne znam kako se prevodi to Fat Free Mass, nisam sigurna kako je naš izraz pa sam izmislila ovaj svoj rogobatni izraz).
    Podatke o proteinima i mineralima kao i masnoći oko unutr.organa prošle godine nisam imala, a ni Fitness skor.

Eto to je to. Posebno dobra stvar je što nisam platila tako da je došlo i do sprečavanja smanjenja Novčane mase, osim one kafe :D hehe…..

To bi bio roman za danas. Ko je izdržao, od srca zahvaljujem na pažnji, pozdravljam i ljubim! :mahalo: :009:
    Slika

• Cookie_Monster
    Početnik
    Početnik

Lepi su ti rezultati, verujem da si zadovoljna sama sa sobom :) Pogotovo jos sto je i novcanik srecan :zelenko:
    Ja idem negde sredinom meseca na kontrolu, bas i mene zanima sta ce vaga reci. Pokusacu ja da nadjem te kalkulatore na netu, pa da vidim da li ima nekih neslaganja, pravim eksperiment :)

A tvoji jelovnici su savrseni, mislim da cu ih copy paste za ubuduce, kad budem odrzavala tezinu, ako ti ne smeta :)

• SkadiNor
    Početnik
    Početnik

od SkadiNor » pre 11 godine

Aaa vidiš, nisam jedian koja to misli!!
    Drugarica i ja smo prije ravno godinu dana (malo prije nego sam se razboljela) išle na Herbalife mjerenje, i objema nam je pokazalo dva kila više nego na našim vagama.. A moja kuma koja je trenirala tipa 5 mjeseci i baš je sportski tip, nije imala dovoljan procenat mišićne mase, i meni je bilo sumnjivo, nego mi crno da kudim, kad nam to drug radi :D

A upravo dok ti pišem, drug me pita kad ću doći na analize hahaha :D

Ja se nikad nisam konzistentno bavila nekom fizičkom aktivnošču (osim folkorom ranije), nego tipa - preko ljeta idemo na trčanje, puno hodam, pa dva mjeseca aerobik, pa dva mjeseca jedem kao prase i gojim se, i sve tako.. Ja sam kruška, malo nepravilna kruška (da sam pravilna ne bih se žalila, volim ja taj tip građe haha :D).. A majka mi nema neku zadnjicu iskreno.. ne znam na koga mi je ovo dupe došlo, ali sam mu vječno zahvalna hahahah :D
  • Cirkončić
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Cirkončić » pre 11 godine

Super što si se merila! :14:
    Baš su ti super rezultati. Pa dobro, jabuka si, pa šta. Znaš, može i to da se ispravi i dotera malo, ništa nije nemoguće. :) Mogla bih da ti predložim jednu vežbicu za struk (sada sam ja neki fitnes instruktor :) ) : Staneš ispred ormara, staviš obe ruke na njega u širini ramena i uz muziku uvrćeš se u struku. To je super vežba a nije komplikovana. Probaj ako želiš. :wink:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Cookie_Monster napisao:A tvoji jelovnici su savrseni, mislim da cu ih copy paste za ubuduce, kad budem odrzavala tezinu, ako ti ne smeta :)

Cookie, smeta mi, stvarno mi je žao ali ne možeš! :-P Šalu na stranu, moji jelovnici ti se zahvaljuju na komplimentu i zadovoljno se smeše. Raduje ih to što ti se dopadaju! :wink:
    Za rezultate, naravno zadovoljni smo i novčanik i ja. Bar sam po tom pitanju zadovoljna. Naravno, svesna sam ja da nisam nikakav zmaj ali sam zadovoljna promenom i tehnikom koja je dovela do iste (tehnika= nema tehnike, normalan život, normalno jelo).

Skadi, tako kažu. Ja nisam probala njihovo merenje. S obzirom da te ne košta ništa, možeš da probaš ali nemoj rezultate da uzimaš zdravo za gotovo. Ako i dalje budeš radoznala (kao što sam bila ja), sačekaj priliku da se izmeriš na nekom drugom mestu i uporediš rezultate. A tvoje pedu, otkud znaš, možda neka baba, babina sestra, dedina sestra.... ko zna ko.. ali hvala onome koji je dao pedu gen hehe...

Cirkončiću, hvala. Ta vežba mora biti dobra, uostalom svaka je dobra a pogotovo je svaka bolja od sedenja. I nije ni malo komplikovana, a morala bi da bude korisna, sa upornim i redovnim ponavljanjem naravno.
    Samo da pojasnim, nisam ja naročita jabuka, ja sam blaga jabuka. Tako se zove tip, ali ne mislite da izgledam kao jabuka, ne ne :D . Stomak uopšte nemam, nego jednostavno nemam taj srednji deo tanak u onoj meri koliko bi trebalo da bude u odnosu na kukove pa da bude savršeno proporcionalno i ,,po pravilima,,..... i tu sam blago tapacirana....tek tako neki sloj. Vežbanje uvek pomaže, ali i kada sam najviše vežbala, taj deo nikad nije bio tanak (jedino možda kada sam imala baš baš malo kilograma i kada sam svakodnevno plivala dva puta dnevno....ali to je davna prošlost i davno prošli životni stil...)... zato i postoje definisani različiti tipovi građe... Naravno, ovo blago tapacirana, ne bi bilo blago kada bih imala neke velike kilograme....Inače imam blago kraći torso odnosno noge duže nego što ima možda neko iste visine, to se zove ,,visok struk,, (ali sve to blago naravno)...
    Vis a vis plivanja...kako to može da bude delotvorno.... Samo naravno bez preterivanja, jer ne želimo ona široka ramena i prejak vrat. A za devojčice, mislim da je najbolje da se bave odbojkom... kako samo izrastu u zgodne devojke.....
    E da, mogla bih prvi put u životu i obime da izmerim.... eto ideje... Samo treba da kupim metar.

Hrana kao hrana....

4. Mart ’14.... U Epizodi Zeljanka Zeljančica
    1. Banana, pomorandža
    2. (Ne tako velika) salata (zelena sa malo one jaretine), kriška hleba
    3. Zeljanica, zelena salata
    4. Jogurt sa zez
    5. Mladi sir nekoliko zalogaja, parče hleba #

# Inače, večeras sam bila okružena picom i slatkišima ali sam bila kategorična da to neću da jedem s obzirom na UH ručak....

Još nešto, da kucnem... Otkako imadoh onaj incident u nedelju sa onim slatkišima, pored ostalih obroka tog dana kojih nije manjkalo... krenuh da se smanjujem.... Jutros već tanja nego juče...
    Možda sam malo cikcaknula....
    Inače, imam ideju kako bih opet došla na 58, ali otom potom ... mada mi je svejedno da li je 59 ili 58 ili nešto između... Evo već sam malo umanjila naviku koju sam razvila u poslednja dva meseca da u istom obroku imam više vrsta proteina, pa u istom danu te iste proteine i slično... što se dešavalo prilično...

P.S. Išla sam danas sa onom mojom drugaricom u Hrono centar, da joj pravim društvo.... Ali o tome ću drugi put.... Ne mogu više da pišem večeras.
    Slika

• Cookie_Monster
    Početnik
    Početnik

Zbunila si organizam skroz onim slatkisima, nije znao sta da radi s njima, pa ih ignorisao :D

A ja nestrpljivo cekam da napises sta su joj rekli :)

Odgovori 3271 post