Skadi, ti si kruška a ja sam jabuka! Nisam preterana jabuka ali sam jabuka. Taj odnos Struk:Kuk pokazuje na kojem mestu nam se talože masti. Ja sam primer tog slučaja ,,stručne spreme,, tj ,,stručnog pojasa,,. Sada ja dobro izgledam i izgledala bih ok i sa većom kilažom, ali kada bih bila u kupaćem videlo bi se da je to ta loša zona. I u periodu ekstremnog vežbanja (verovali ili ne, u jednoj fazi života, doduše davnoj, ja sam bila veeeeliki fanatik za vežbanje) imala sam problem sa tim, bez obzira što je moje vežbanje po mišljenju iskusnog stručnog lica bilo pravilno. Istina, nisam nikada preterivala sa trbušnjacima.... Te najvažnije vežbe su logično uvek i najteže pa mi je to bilo mrsko tako da sa tim nisam preterivala, da budem iskrena.
Taj
Herbalife ,,merač,, je diskutabilan osim ako baš imaš tamo nekog prijatelja iz razloga što (kažu) oni uvek prikažu stanje gorim nego što jeste kako bi ti ponudili svoje proizvode jer ćeš u protivnom da se razboliš i umreš ako ih ne poslušaš. To je razlog što nisam pomišljala da me oni mere. Jedna osoba mi je rekla da je poredila rezultat sa njihove vage i sa druge i da je
Herbalife pokazala veliku razliku u odnosu na drugu vagu.
Taj tvoj opis
dupeta, s oproštenjem, pokazuje verovatno da si uvek bila manje više sportski i fit tip, ali takođe ima veze i sa genetikom, u to sam uverena. Genetika nije za potceniti ali nije ni nešto što predstavlja ,,konačan usud,, i nepobedivo stanje...nego predispoziciju. Sva sreća!
E sad, ne znam šta ću pre da vam pričam...
Ajde idemo prvo na jelovnik......iako nije ništa drugačiji od prosečnih.....(osim što sam između br.2 i br.3 imala 5.5 sati razmaka... kao da sam na hrono režimu hehe...ali viša sila... doduše nisam bila ni gladna s obzirom na pečenje..)
3. Mart ’14.....Balkanski meni (pečenje, hehe)
1. Banana
2. Salata (zelena + jareće pečenje sa ražnja), malo preliva koji je preprelep (nekoliko kašika gustog jogurta, kašičica senfa, kari, mirođija), hleb #
3. Salata (zelena + mladi luk + mladi sir), jogurt sa zez, hleb &
4. Kockica mladog sira
# Naravno nisam okretala ražanj (to bi bila vežba snage za biceps i triceps hehe) nego je to nešto od ranije, izvađeno iz zamrzivača.
& Mladi sir koji sam jutros kupila je pun pogodak… odavno nije bio blaži, mlađi i neslaniji… prezadovoljna.
A sada najvažnije (najvažnije od nevažnih stvari u životu tj trenutno najvažnija sporedna stvar):
Danas sam se merila na onoj vagi!
Ne znam čim da budem zadovoljnija…. Rezultatima ili činjenicom da nisam platila ništa (i slovima N I Š T A)… OK, jesam platila jednu kafu. Ovo mi je pošlo za rukom kombinacijom metoda…. Preko veze, preko šarma i preko sreće!
Rezultate ću da ispišem detaljno… koga to zamara može da izvoli i ne čita… ali ipak su to informacije pripadajuće dnevniku ishrane na ovom forumu…..
Prošlogodišnje merenje, kraj februara, je dakle bilo posle perioda zloupotrebe slatkiša i nepravilne ishrane a potom 4 meseca UN dijete (bolje rečeno
UH dijete) tj 3 meseca dijete i nepun 1 mesec UN Održavanja…. Oba puta sam merena kasnije posle podne i posle konzumacije hrane i pića. Oba puta je Inbody merenje ali verovatno različite generacije vage… Oba puta je težina bila jedna kod mene kod kuće tog jutra a uvećana na Inbody merenju.
Današnji ,,izveštaj,, sadrži više podataka nego onaj prošlogodišnji.
Ovako…
Pre godinu dana:Težina: 65.6 (sa kompletnom zimskom odećom, bez cipela)
Mišićna masa: 24.9 kg (ref 23.2-28.3),
Telesna masnoća: 19.4 kg (ref 12.1-19.4)
Ukupno voda: 33.8 kg ( ref 30.9-37.

,,Bezmasna,, masa: 46.2 kg (ref 39.4-50.4)
BMI: 23.2 (ref 18.5-25.0)
Procenat telesne masnoće: 29.6 (ref 18.0-28.0)
Odnos Struk Kuk: 0.85 (ref 0.75-0.85) – Da to sam ja! Jabuka!
Bazalni metabolizam: 1367 kcal (ref 1352-1570)
Preporuka i mišljenje: Kilaža idealna, ne menjati. Dodati 0.6 kg mišićne mase i izgubiti 5.5 kg telesne masnoće,
(neću sada prepričavati detaljno ilustracije onih čikica gde se vidi raspored mišićne odnosno ,,masne,, mase po delovima tela… malo mi je to konfuzno prikazano – osim što je vidljiv višak masnoće u delu trupa, a ostali delovi su u redu - uostalom sve bitno se vidi iz gornjih podataka).
Preporuka dnevni kalorijski unos: 1800 kcal
SAD:Merenje nakon najmanje 2-2.5 litra vode, 2 velike kafe, obroka br.1 i br.2, te preskočene stolice jutros + nešto garderobe na meni. Pišem ovo pitajući se koliko li je ova konzumacija mogla da utiče na težinu i naravno podrazumevajući mogućnost da moja vaga nije tačna.
Težina: 61.6 kg (ref 51.6-69.

Ukupno voda: 34.4 litra (unutarćelijska 21.1, vanćelijska 13.3 ------ ref unut.19.2-23.4 odnosno van. 11.8-14.4)
Proteini: 9.1 kg (ref 8.3-10.1)
Minerali: 3.57 kg, koštano 2.97 (ref 2.86 – 3.50)
Telesna masnoća: 14.5 (ref 12.1 – 19.4)
Mišićna masa: 25.5 (ref 23.2-28.3)
,,Bezmasna,, masa: 47.1 kg (ref 39.4 - 50.4)
Dijagnoza gojaznosti:
BMI: 21.8 (18.5-25.0)
Procenat telesne masnoće: 23.6 (ref 18.0-28.0)
Odnos Struk Kuk: 0.86 (ref 0.75-0.85) – Da to sam ja! Jabuka!
Bazalni metabolizam: 1387 kcal.
Obe ruke OK i na sredini normalnog raspona – po količini masnoće odnosno mišića.
Trup na dve trećine normalnog raspona po količini masnoće – Da to sam ja! Jabuka! – I u sredini normalnog raspona po količini mišića.
Obe noge na prvoj trećini normalnog raspona po količini masnoće i u sredini normalnog raspona po količini mišića sa preporukom za povećanje mišićne mase nogu.
Segmental Edema i Edema podaci … neću ulaziti u to jer ne razumem šta znače ali u svakom slučaju sve u normali - ili bar meni, neukoj stranki - stranci, tako izgleda. (Inače sam dobila samo blic tumačenje rezultata s obzirom na to da ovo nisam platila itd…. duga priča).
Količina masnoće oko unutrašnjih organa, kaže Dr da je u redu… u nekoj je sasvim dobroj zoni odnosno na sredini normale, što se vidi na grafikonu.
Nutritivna evaluacija, težina, gojaznost, telesni balans, telesna snaga i zdravstvena dijagnoza – sve čekirano kao Normalno odnosno Balansirano (zavisi šta je u pitanju) osim jedne stvari – odnos Struk Kuk gde sam jelte ,,gojazna,, zbog onih 0.86. Da to sam ja, jabuka!
Preporuka: skinuti 0.4 kg telesne mase, 0.4 kg masnoće.
Fitness skor: 80 poena.
Zaključak nakon poređenja ova dva izveštaja Razlika u težini: (- 4kg)
Razlika u količini telesne masti: (-4.9 kg)
Razlika u Procentu telesne masti: (-6)
Razlika u količini mišićne mase: (+0.6 kg)Nisam dakle uvećala mišićnu masu, jer je 0.6 kg zanemarljivo, ali jesam smanjila masni deo u većoj količini nego što su smanjeni kilogrami telesne mase.
Odnos Struk Kuk pogoršan za 0.01Ukupna količina vode takođe povećana.
,,Bezmasna masa,, takođe malo povećana (ne znam kako se prevodi to Fat Free Mass, nisam sigurna kako je naš izraz pa sam izmislila ovaj svoj rogobatni izraz).
Podatke o proteinima i mineralima kao i masnoći oko unutr.organa prošle godine nisam imala, a ni Fitness skor.
Eto to je to. Posebno dobra stvar je što nisam platila tako da je došlo i do sprečavanja
smanjenja Novčane mase, osim one kafe

hehe…..
To bi bio roman za danas. Ko je izdržao, od srca zahvaljujem na pažnji, pozdravljam i ljubim!