od Debeliccka » pre 12 godine
Boki, tu cveklu si sigurno kupila na kvantašu... Videla sam šta si napisala kod Ane i nadovezala sam se na ,,polemiku,,.... Da znaš da si me nagnala na razmišljanje.... Meni je kvantaš daleko, ja živim kod Skadarlijske pijace. Ali razmišljam, možda bih mogla i da se organizujem i upravo tako da odem po cveklu, da kupim neko dobro ,,rende,, (mislim da je neko koje imam bezvezno) i da kupim tonu zelene salate (jer je pasem ne kao krava nego kao dve krave iako me onaj moj zove ,,pile,, ali nema on pojma hehe, ja sam više krava ili možda i svinja kada izmešam one svoje salate pa dobijem ,,pomije,, što bi rekla Ruža...)....
Razmisliću o tome. Mora da postoji nešto što bih mogla da kupim a sa čim mogu da manipulišem i manevrišem s obzirom na to da mi je stan mali i kuhinja mala i balkon malecki....itd...(sve malo samo ja velika)... A i finansijska situacija i opšta situacija je takva da ne bi bilo zgoreg sve malo reorganizovati i naći način za dodatne uštede....
Ana, jeste sok jako zdrav. Inače cveklu možeš (znam da to znaš, nego napominjem) i da kuvaš .... tu nema rendanja... Samo odabereš savršene neoštećene cvekle, kuvaš i posle guliš i sečeš pa začiniš i dobiješ to što kupuješ u tegli samo bolje. Hoću da kažem da ovo ne iziskuje fizički napor, a najzgodnije je kuvati u ekspres loncu jer se duže kuva. A što se tiče ove sveže rendane varijante, može varijanta i sa jabukom. Ja sam imala malu zalihu (jedna kutija od velike pavlake – one od 700ml) koju mi je mama dala, što je ona pravila: cvekla, domaće jabuke, rendano i začinjeno samo sokom od limuna, potpuno fantastično.... To sam spominjala nedavno u jelovnicima.
Juče nisam pisala jelovnik pa ću danas da ga ispišem i da takođe ,,načnem,, današnji (zašto da ne).....mada moji jelovnici zaista retko kad nešto novo nose... Ipak, drago mi je što ubacih malo pasulja u ishranu nakon dužeg vremena, jer apsolutno mislim da i to treba jesti..... (samo sam ga na UN dijeti zbog glupog Skrobnog dana bila preforsirala, pa mi je bio malo dosadio, a sada sam se taman dovoljno odmorila od njega pa mi dobro dođe ovako ponekad.) Osim toga, ovaj što sam jela juče i prekjuče je bio baš baš dobar i po mom ukusu, kao čorba (bez zaprške naravno), srednje gusto...ne prekuvano...sa ponekom šargarepom. Pravljen je sa mesom ali ja nisam jela meso uz to.... Ovaj hleb uz to, bajat, bio je u maloj količini. Potpuno suvišno, znam, ali......
Juče
23. Feb ’14. – PasuljDan Drugi Deo
1. Banana
2. Zelena salata sa malo suvog mesa, jogurt zez, hleb
3. Pasulj, zelena salata, hleb
4. Meso izvađeno iz pasulja 4 zalogaja, 3 lista salate onako samo oprane i bez začina, pola kriške hleba
5. Suvo meso 3-4 zalogaja, kis.krastavčići 3-4 kom
6. Votka
Danas....
24. Feb ’14. ....kupila mladi sir...
1. Banana i pomorandža
2. Salata (zelena + mlad sir + nekoliko kockica suvog mesa), jogurt zez, hleb parče
3. Mini salata - nekoliko listova z.salate sa par kapi ulja, bez soli, sa maleckim parčetom mladog sira, preliveno sa 2 kašike jogurta - kao međuobrok jer bi inače između 2. i 4. bilo sedam sati pauze
4. Salata (zelena + dinstani pileće belo i praziluk), parče hleba
Napomena: svako suvo meso koje se spominje u jelovnicima ovih dana je u potpunosti domaće (meso + so) i nije u pitanju nikakva industrija i dodaci i otrovi....a količine su sasvim male (koliko često sam jela suvo meso, pomislio bi neko da jedem kilogram mesa dnevno.....ali neeee). Inače, kad jedem mleveno ili pileće, obično od pola kg napravim (a onda ono dobrano kalira) i to jedem sigurno u četiri ručka.....a ovo suvo je uvek u nekoliko malih kockica da se tako rasporedi po salati npr....
EDIT: Malo sam korigovala današnju hranu..
5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...