Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • limunada
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma

od limunada » pre 11 godine

Da Majkomila, ona mi je bas bila draga. Cinila se kao divna osoba, uvek spremna da pomogne, da da sve od sebe. Puno me je savetlovala u vezi sa mojim povisenim secerom, cini mi se da je po struci medicinski radnik ili tako nesto. Secam se..vredna i pozrtvovana za svoju porodicu.
    Mrso, da li si je pokusala skoro dobiti na telefon. Vidim da je bas nema, nadam se da nije.......da je OK! :(
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 11 godine

Ana,
    Kod mene je kontra slucaj - meni je grozna ta iz ulja. O tome sam juce pricala - kad sam veceri dodala malo te iz ulja i maltene pokvarila onaj moj obrok... Mozda bi i meni ova iz salamure bila malo bezveze da ja to ne konzumiram na ove svoje nacine (zacini, praziluk ili nesto drugo, salata...). A kod ove druge mi smeta to ulje... Inace u tim konzervama, kad pise ,,jestivo biljno ulje,, to su ona najgora ulja, palmino itd, gmo soja i otkud znam sta...najverovatnije)...
    A tih npr sardinica sa papricicom ima i kod nas, bas je pre neki dan moj tata greskom kupio (papricica je nacrtana na pakovanju ali je tako sitna da mozes lako da je ne primetis)...

Limunada,
    bezuspesno vec nekoliko meseci. ( mislim da sam vec to spomenula).

Danas hrana...

8. Feb '14....
    1. Mala banana
    2. Kao br.1
    3. Kuvani kiseli kupus sa 2 zalogaja mesa, hleb
    4. Domaca pita sa jabukama (domacim)
    5. Ratluk, čokolada za kuvanje

Dovidjence!
    Poslednja izmena od Debeliccka u 10 Feb 2014, 23:07, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • hocu60
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od hocu60 » pre 11 godine

boze kako posegnem za necim glupavim , pomislim na onaj Ruzin kofer od 16 kg, i na ovaj tvoj tiker "izvinte nisam tela ovolko" .
    nesto mi fino sto se vratih :)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Gde ih je tvoj tata kupio? Ja u marketima, a ni na pijaci kod preprodavaca nigde nisam videla, a baš sam ih tražila. danas ću opet da pogledam. Ova mala tunjevina koju ja kupujem je pakovana po 3 komada i dosta je skupa, ali i ostale sardine, nema veze dali su sa pijace, ili marketa meni su lepe samo u ulju. To je stvar ukusa, mada ih ja po nekad jedem sa lukom, ili jajetom, ali kada sam te u salamuri probala nisam mogla da jedem. Kažem opet stvar navike i ukusa! Ustvari kada sam ih prvi put jela nisam ni pravila razliku kada sam ih kupila, medjutim ukus mi je jako odbojan i ne mogu!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ovih dana sve manje više isto kao i obično ....osim što je u subotu uveče bilo neplaniranih slatkiša.... Kako sam u ljutom pms-u, još sam i zadovoljna, jer ovo je bio jedini ,,incident,, zasad....

Hoćka, jedva se setih na šta si mislila, hehe (ovo ,,Izvinte nisam htela ovoliko....,,)! :wink:
    Ana, pitala sam tatu gde je kupio te sardine, nema pojma, ne seća se... To je kupljeno ko zna kad pa stajalo u zalihama u ostavi...znaš kako konzerve mogu da stoje i onda i ne misliš o njima..... Samo obrati malo bolje pažnju po radnjama...možda će se to pre naći u nekim manjim anonimnim radnjama... otkud znam...

Pročitah u novinama neki vic pre neki dan, pa ću ga prepričati ovde (na svoj način, jer se ne sećam tačno)....

Nešto kao....priča prijateljica prijateljici da joj je muž na poklon kupio vagu, a kad ga je ona pitala čemu takav poklon on je odgovorio: ,,Onako, štosa radi!,,. Prijateljica je pita šta je ona rekla ili uradila na to, a ova kaže: ,,Kupila sam i ja njemu lenjir, onako štosa radi!,,

:16:

Hrana ovih dana...( ovo se rimuje)...

9. Feb ’14. –...
    1. Banana
    2. Jaja pečena sa malo praziluka, preliv od jogurta (dodate 2 kčice pavlake i zezalice),salata, hleb
    3. Mini porcija pirinča sa brokolijem i piletine, salata kiseli kupus, hleb
    4. Meze (pršuta, ajvar, kis.krastavčići), par zalogaja hleba
    5. Crno vino

10. Feb ’14. – Po zakonima ulice
    1. Banana
    2. Zelena salata sa malo tunjevine i mladim sirom, hleb
    3. Kuvani đevrek
    4. Banana
    5. Zelena salata, pečena jaja, malo mladog sira, hleb
    6. Malo mladog sira

Br. 3 i 4 su po zakonima ulice inače bi do večere prošao mali milion sati....Kad sam došla kući, bila sam toliko gladna i umorna pa mi je bilo najlakše da opet jedem jaja. (inače sam imala kupljeno nešto što je trebalo da se sprema)...

Laku noć!

Edit: dodala br.6....što sebi ne zameram ni malo jer je br.5 bio pet sati ranije
    Poslednja izmena od Debeliccka u 11 Feb 2014, 22:43, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • moravka
    Amater
    Amater

od moravka » pre 11 godine

Citala sam taj vic....dobar je! :16:
    "Hrana ovih dana...( ovo se rimuje)..."
    Jos ces da predjes u pesnike! :) Inace ima li sta novo na istoku.....mislim ta tvoja jurnjava, dan D na vidiku.....Zakon ulice se ne zaboravlja, neplanirani slatkisi jednom u 100 godina......rutina.... :009:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Dobar vic!
    Nema tih sardina! Tražila sam i neki dan na pijaci kod onih švercera, a u regularnim prodavnicama nema! Nije ni bitno uostalom, samo sam htela da kažem da ih ja volim i meni su lepe, pošto volim ljuto. Zato po nekad, doduše ne sada kada imam ove stomačne probleme volim da pijem onaj ljuti tomatino paradajz, kao sok!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Moravka, Ana, moglo bi da nam postane običaj da ponekad napišemo (prepišemo) vic, ali da ima neke veze sa mršavošću / debljinom i slično (a da nije nešto pežorativno i tako...).
    Moravka, za Dan sam ti odgovorila na pp....A što se tiče rutine.....Srećna sam što je imam. I svima koji su sada na dijeti ili su tek sada ostvarili ciljnu kilažu od srca preporučujem da učine sve da taj rezultat i sačuvaju. Lakše je uvek sprečiti nego lečiti.....ali definitivno i bukvalno.
    Ana, za te sardine ti predlažem da jednostavno kupiš ljute papričice i usečeš malo / sitno u hranu tj u sardinu i eto rešenja.....

Jučerašnji jelovnik sam upravo editovala i dodala još jednu stavkicu (večera je bila tačno pet sati pre te poslednje stavke, tako da sebi ni najmanje ne zameram zbog to malo mladog sira...)....

Nalepiću ovde jedan link (upravo na našem forumu)..... to je nešto čemu se povremeno vraćam i jako mi je interesantno....pa ako neko želi može da pogleda (mislim na one kojima je promaklo do sada). Inače poznajem osobe koje su stvarno u značajnoj meri pomogle sebi sa ovim receptima, bila sam svedok.... Ja dosta toga praktikujem....a u budućnosti ću verovatno i pojačati...
    viewtopic.php?f=21&t=484

Hrana ovog dana:

11. Feb ’14. .....S obzirom na pms – više nego zadovoljna! :)
    1. Banana
    2. Salata (zelena + svež praziluk + mladi sir), par kašika pavlake, malo cvekla salate (kuvana), hleb
    3. Pečeni kikiriki (obrok u pokretu, da ne kažem na ulici, ispadoh pravi uličar)
    4. Preko velike zelene salate dinstani praziluk i pileće belo, hleb, jogurt (količina nepune male šoljice za espreso, u ulozi sosa)
    5. Čaša piva

Ovi su mi obroci danas baš prijali i jako su mi se dopali....

E da, kupila sam pšenične klice (dakle kupila gotove, mlevene - nisam ih ja ,,klijala,,)...Kako je najbolje da to uzimam? U jogurtu i u salati?
    Poslednja izmena od Debeliccka u 12 Feb 2014, 00:26, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

• moravka
    Amater
    Amater

Jelovnik ti je super...sva si zelena i bela sa crvenom tufnicom! Za te klice nemogu ti pomoci jer ih nikad nisam jela! Mozda nagvirne neko ko zna! :)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Pšenične klice su odlična stvar i nisam znala da mogu ovako da se kupe. Ne znam kako je bolje a ih uzimaš, ali uzimaj onako kako ti prija. Sama odlući. Mislim da može i uz salatu, koju ti obožavaš!
    Ja se ne odrićem meda! Svako jutro u mom soku je sok od 1 limuna, kašičica meda i plus pola kašićice direktno u usta. Nisam pravila med i cimet zajedno i baš ću da napravim smesu med sa cimetom da probam. Cimet sam probala u više varijanti, ali pošto se ne topi odustala sam.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 11 godine

Mršo, izvini što ulećem ovako divljački, ali moram zbog Ane... Anči, cimet ne bi trebalo da se uzima uz varfarin i slične razređivače krvi, pošto kumarin iz cimeta može u toj kombinaciji da izazove unutrašnja krvarenja.

I svim devojkama napomena - veće količine cimeta su opasne, pogotovu za jetru, pa bi doza trebalo da bude pola kašičice dnevno za sitniju osobu i max jedna kašičica za krupniju osobu. Kod nekih vrsta cimeta čak i manje količine od toga mogu da izazovu ozbiljne smetnje. U nekim zemljama su već krenuli s kontrolom kumarina u proizvodima (i ukinuli neke vrste kolača), daju se napomene da deca ne bi smela da pojedu više od 1/4 kašičice cimeta dnevno... on jeste veoma zdrav, ali samo u malim količinama, kao lek i začin. Nisu sve vrste cimeta iste i u nekima je prisustvo kumarina minimalno, ali pošto to kod nas to niko ne kontroliše (a većinom na evropsko tržište i stiže taj "nezgodni"), oprez je i te kako potreban.

Mršo, izvini još jednom, upala sam kao babaroga, hahah. :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Moravka, hvala ti, i ja sam zadovoljna sa jelovnikom. :) OSIM, što nisam zadovoljna što ne jedem raznovrsnije povrće u raznim bojama i sa raznim svojstvima.....kad dođe proleće i leto, valjda ću imati dugine boje.....crveno, žuto, zeleno, ljubičasto.....

Ana, klice ću ubaciti u jogurt uz zezalice i počeću sa salatom......videćemo. Inače, ovo sigurno nije ni približno efektu klica koje bih sama klijala (propisno)....ali dobro, bar nije škodljivo jelte (nadam se)....

Dudo, ne razumem nikako zašto se izvinjavaš!? :neznalica: ,,Ulećeš,, sa korisnom informacijom tj upozorenjem, i ne vidim nikakav razlog za izvinjavanje! (Ali ti to i sama znaš nego si pristojna a u stvari si sigurno pomislila kakve ja to nepotpune informacije ovde ,,širim,,)....Dakle pre ja treba da se izvinjavam za širenje propagande sa elementima neprijateljske...
    Što se tiče lekova za razređivanje krvi, i moja mama pije Aspirin 100 svakodnevno, što znači da i ona treba da je baš na oprezu...Ja uzimam cimet uz voće ponekad, onda kada ga jedem kao voćnu salatu i ubacujem ga u jogurt uz zezalice tu i tamo... Dakle trebalo bi da i zdrava osoba ostane na to pola kašičice (kad kažem kašičica mislim na onu malecku kašiku - ne ni kafenu kašiku nego onu malecku??!!)....???
    Čitala sam da ima potencijalno loše efekte, na jetru između ostalog, ali nisam znala koje su to u stvari količine.....
    Moja bivša koleginica, tada je bila relativno starija osoba pred penziju (sad je već penzionisana) je sredila neke svoje probleme sa receptom sličnim nekom od ovih.....uklonila loš holesterol, paralelno smršala i preporodila se prilično.... Ali naravno da je to bila mala količina..
    Uostalom i većina ovih predloženih recepata, na onom linku, sugeriše kašičicu cimeta bez obzira na veće količine meda....mada su pojedini predlozi diskutabilni (npr prokuvavanje vode sa medom - med se ne kuva)....

Dudo, hvala ti :) !
    Slika

• dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 11 godine

Pa red je da se izvinim, umesto da kažem "Dobar dan, Mršo, kako si?", ja tras-tras, pažljivo s cimetom... :16: (I još se obraćam Ani, ali stalno pratim šta jede zbog tog njenog varfarina ili šta već beše.)

Videla sam još pre na tom linku onu ideju sa tri kašičice dnevno... to su već opasne doze koje mogu da izazovu trovanje, pa nije zgoreg znati koji su limiti. (Kad bismo imali bolju kontrolu proizvoda, mogli bismo da kupimo i taj bezopasni varijetet... ali eto.) Znači, zdrava osoba pola kašičice, max kašičicu dnevno... tako kažu.

Nešto slično sam čitala i za morski oraščić (moram da proverim baš), mada njega uglavnom i ne koristimo u nekim većim količinama.
  • Tea76
    Početnik
    Početnik

od Tea76 » pre 11 godine

Cao Mrsoooo! :mahac:

Uvek nesto korisno ima kod tebe da se procita....ovaj put tema cimet. :)
  • moravka
    Amater
    Amater

Malo strpljenja, dolaze i lepi dani pa ce biti duginih boja u tanjiru!
    Jutros probah cimet i med... :muka: Vise nikad u zivotu necu da stavim u usta tu kombinaciju! Ali svejedno hvala ti puno na savetu! :)
Odgovori 3271 post