Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • Somborka
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc po zakonima hedonizma

od Somborka » pre 11 godine

:020: da,Mrso,bila si u prawu,nije mi wadila ni zub ni oko wec me malo pipkala i tako to :D i dala tablete od kojih se sada super osecam.A da sam poslusala na vreme vec bi bila izlecena :020: :31:
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od divlja ruža » pre 11 godine

Imamo nešto zajedničko.Ove dane u Bgd,ja zovem Paprika Fest.Gde god prodješ miriše,svi peku,ajvari,pindđuri...ma milina.Sad sam sa Sokolom išla peške/ 5 km/,i smejemo se...Fest uživo.
    Sutra mi je UH,a samo pričaš o tim palačinkama,nevaljalice...možda se omrsim u komšiluku.I ja palčinku za trku imam.Baš tu sa višnjom i čokoladom.
    Jedno vreme sam pravila od heljde,a jedno vreme Sokolu od kokosovog brašna.te od kokosovog brašna su u stvari dijetalne.
    Možda se nekom recept dopadne.
    Kokosovo brašno,jedno jaje i pečeš ko uštipak.budu mali tanki hlepčići.Premažež tanko čokoladom i eto ti Baunti u ustima.
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 11 godine

Somborka....neka si konačno i to uradila....
    Ružo, paprike su čudo! Nosim ih sa sobom na posao svaki dan.....proglašavam ih ,,a must have,, za ovu sezonu, što bi rekli ovi moderni ,,trendseteri,,.....
    Dobila sam neke divne jabuke, apsolutno organske a fenomenalne...tako da od sutra forsiram jabuke....Breskvice sam svakako potrošila danas.....A ostalo bi trebala da malo pritegnem....ali videćemo....nešto baš nisam u poziciji da planiram ovih dana.....Dobro bi mi došla neka što jednostavnija pravila...

18. Sept ’13 – 136. dan – Slično...
    1. Mini parče hleba sa tankim slojem pavlake (3 zalogaja)
    2. Banana
    3. 2 male breskve
    4. Salata: paradajz, paprika + zez., ćureća prsa, kozji sir, hleb
    5. Veliki nalet stresa i haosa oko mene :oops: : kikiriki plus neka glupa Frutabella
    6. Piletina fenomenalno spremljena (ne od strane mene), po malo blitve, kelerabe, par zalogaja krompira, par zalogaja šargarepe, par zalogaja kozjeg sira
    Poslednja izmena od Debeliccka u 18 Sep 2013, 23:44, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Milan_Dj
    Amater
    Amater

od Milan_Dj » pre 11 godine

Kad procitam tvoj meni na dnevnom nivou imam utisak da bi to meni bilo samo za jedan obrok taman 8)

Samo napred, ovakav dnevnik vredi puno :23:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 11 godine

Morala sam da guglujem da vidim šta je Frutabella, vidiš da nije lepo da me svojim brljanjem bacaš na dodatni posao. :evil:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Isčitala sam sve šta si pisala u mom odsustvu, a ima i da se čita. Vidim imala si probleme sa abdomenom, ali ne znam konačno dali je sve OK, ili imaš i dalje tegobe?
    Što se tiće paprika, ja se najedoh ove sezona, a još ću nadalje sve dok ih ima i to najviše sveže!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Milane, kako god (!) ali ti skide silne kile / zamalo da napišem kilne sile/... Hvala ti! :)

Dudo, Frutabella je jedna od bezveznijih stvari koje sam u životu jela, platila sam je 60 din na automatu za gluposti i sastoji se od 3 zalogaja. (kad bismo računali cenu na kilo....ispade da je 1800 din ili tako nešto...Bolje je kupovati biftek jer ispade mnogo povoljniji....
    Izvini za cimanje...sledeći put kad budem brljakala odmah ću da postavim link :wink: , za lakše praćenje dnevnika... Ili ću se jednostavno držati poznatih stvari....vino, pivo, palačinka, .... 8)

Ana, ništa strašno. Htela sam da vidim stanje žučne kese pa otkrila polipe.
    Još ranije se desio taj napad nečega (u julu)....ali to verovatno nema nikakve veze sa žučnom kesom, kaže dr, nego pre dvanaestopalačno ili želudac....pa bi trebalo to proveriti.....i planirati gastroskopiju....Htela sam da počnem sa nekim narodnim lekom....a možda ipak prvo da odem...ne znam...Tegobe imam po malo, ne strašno....ne često...Hvala što pitaš... :)

Hrana je u potpunosti nezanimljiva ali ne mogu da stignem da se bavim....

19. Sept ’13 – 137. dan – Potpuno nezanimljivo..
    1. Mini parče hleba sa tankim slojem pavlake (3 zalogaja)
    2. Banana
    3. Jabuke Savršenstvo
    4. Kriška int.hleba, 2 crvene paprike, malo pilećih prsa, kozji sir
    5. Pita sa zeljem
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Meni je tvoja klopa paš zanimljiva! Ima od svega po malo.
    Inaće malo da privatizujem, dok nas ne opomenu, dvanajstopalačno crevce može da krije dosta stvari i teško se pronalaze. Zato ti treba dobar gastroenterolog, koji zna šta i gde da gleda! :neznalica:
  • Dionne
    Početnik
    Početnik

od Dionne » pre 11 godine

Da, frutabela - glupost teska, kao i cela porodica izvedenih barova, keksica i slicno.
    Sto naravno ne znaci da to ponekad ne pojedem :007:
    Meni su tvoji jelovnici super! Uopste nisu nezanimljivi, naprotiv! :009: :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 11 godine

Debeliccka napisao:Ili ću se jednostavno držati poznatih stvari....vino, pivo, palačinka

To je bila poenta. :16:

A apropo tog bezobrazluka s cenama, mada smo već pričali o tome... prva asocijacija su mi "zdrave žitarice", kojih, ako dobro kapiram, ima i u toj Frutabelli... pa sam upravo pogledala neke cene i otprilike ovako izgleda: ako kupuješ ovas da hraniš konja, plaćaš ga 33 dinara po kilogramu, ako kupuješ isti taj ovas u prodavnici zdrave hrane (tamo te ne pitaju da li kupuješ za sebe ili konja), plaćaš ga između 100 i 150 dinara po kilogramu, ako ga kupuješ u obliku pahuljica (što je opet samo malo prerađen taj isti ovas), plaćaš ga preko 500 dinara po kilogramu, a ako ga kupuješ u obliku tih štanglica (da ne kažem barova), dođe mu verovatno i svih hiljadu... tvoj konj te začuđeno gleda, ali ti mu kažeš: "Ćuti tu i jedi svoj ovas, ne znaš ti šta je zdrava hrana."

Tako meni izgleda ta industrija. :neznalica:
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 11 godine

:mahac: , iznenadila sam se kad sam procitala da vozis motor :-) I mene zanima kako ti je zdravlje sad?
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ana, hvala :) ...kako je tako je! Da sam neka vrednica i domaćica, znam sigurno da bih jela čorbe svaki dan (znaš one sa svačim po malo...i povrće i meso i sve redom)....Videćemo taj abdomen i ostalo.....uradiću ipak ono čudo od gastroskopije a takođe ću ponoviti i ultrazvuk (sreća pa šarmirala doktora pa mi neće naplatiti ponovljeni ultrazvuk s obzirom da sam prošli put popila kafu i vodu pa otišla, pa je potrebno da ponovimo....)....
    Evo i danas sam imala jednu krizu...upravo me prošla srećom....nije dugo trajalo...
    Ali ajde da ne pretvaram ovaj dnevnik u zdravstveni bilten...trudiću se da forsiram pozitivne i vedrije teme...dosta mi je problema.... Da nekako gledam da forsiram HA...smeh...vožnje motorom.....

Dionne, Dudank....razumele smo se....sve su to takve gluposti...
    Što se tiče ove filozofije i kalkulacije cena....mišljenja sam da to svakako treba imati na umu i principijelno ništa od tih stvari ne kupovati...Još kad sam čula od čoveka iz struke da jedan od ovih veiikih lanaca u kojem kupujemo na svakom koraku ima marže i po 60%....pa stvarno :shock: ...dođe mi da sve bojkotujem i da svedem ishranu na nekoliko jednostavnih stvari....ali prvenstveno iz principa...

Boki, hvala na pitanju. Za zdravlje sam evo napisala nešto malo gore Ani.... :)

A to za vožnju motorom, hehe.... :16: iznenadila bih se i ja više nego ti da vozim motor (ja ni bicikl maltene ne umem da vozim)....Ne vozim ja. Voze me ovi koji voze, ovi muški! :wink: 8)

Danas planirala prebranac za ručak (kupila gotov), ali, Bože oprosti....nešto mi se ne dade da ga dovršim....ne znam ni da li sam pola pojela od male porcije....bacila...ne znam šta je ono...ali ukus meni stran....a nisam posebno izbirljiva u principu....i pasulj volim....Posle se doradila kikirikijem...

20. Sept ’13 – 138. dan – Opet jednodnevna UN - S/P /HA dan
    1. 1 tonus u zdravstvene svrhe
    2. Banana, jabuka
    3. 2 savršene jabuke
    4. 2 tonusa
    5. Prebranac malecko, Salata PZ (crvena paprika + zelena salata)
    6. Kikiriki malo
    U planu#:
    7. Riba, salata
    HA (Vino) + FA

# kad smo kod vedrijih tema....nisu loši planovi za večeras (mislim ne večere radi nego kompletne slike radi)......

...jeste da imam bezbroj stavki na meniju...ali jabuke su male i savršene organske....srećna sam što sam ih dobila....Obrok br 4 su samo dva tonusa prebačena iz ručka ...uzela ih pre ručka.......Dan traje mnogo dugo....i sa mnogo akcije i stresa....

EDIT DVA DANA KASNIJE:
    Kako je u petak veče došlo do nekih komplikacija, pa sam odlazak tamo gde sam planirala da idem odgodila za 2-3 sata....stavka 7 se menja i glasi:
    7. Salata: zelena + paprika, jaja
    Piće: votka

Zato je riba pomerena za subotu....
    Poslednja izmena od Debeliccka u 22 Sep 2013, 14:29, izmenjeno 2 puta ukupno.
    Slika

• AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Super ti lečiš stres sa stavkom označenom ispod broja 7 u meniju za danas! Pametno i najbolje! :013:
  • hocu60
    Početnik
    Početnik

od hocu60 » pre 11 godine

ti si pametna dosledna i vedra zena.
    sad sam iscitala neke delove tvog dnevnika.
    zovem te od ponedeljka , da ti ispricam jos jednu pricu o zdravlju, pa posle da predjemo na zabavnije teme ;)
  • Maggie Kaye
    Početnik
    Početnik

od Maggie Kaye » pre 11 godine

I meni se dopada ova nenumerisana osma stavka. 8)

:009:
Odgovori 3271 post