Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • Dionne
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc po zakonima hedonizma

od Dionne » pre 12 godine

Kakvo fantasticno podsecanje na kari!!
    Apsolutno u rec se slazem sa svim napisanim vezano za razloge gojenja, i unapred se radujem filozofiranju koje sledi! :009:
  • Maggie Kaye
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od Maggie Kaye » pre 12 godine

Meni riža bez karija skoro da nije riža. Jaaako ga volim. Prije deset godina mi je poznanik donio iz Poljske nekoliko kesica i ja i dan danas tragam za takvim karijem. Probala sam razne proizvođače, ali ni jedan nije bio ni blizu tom ukusu. Tragam i za nekim mađarskim kečapom... :roll: Elem, da skratim ove ludosti... Prihvatam sve savjete napisane u mom dnevniku. Sutra ću za večeru možda palačinke. Ispod tri ne idem. :evil:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 12 godine

A sada nešto sasvim drugačije……mislim hrana gotovo identična svaki dan…ali je datum sasvim različit i naziv dana….. :-P

4.Juni '13 - 30.dan – Ista čorba, za promenu….
    D1. Jagode
    D2. Kupus salata, sasvim malo mladog sira, kriška integ.hleba
    R. Čorba od tikvica i mlevenog mesa (ovo sam prvi put jela, mislim u današnjem danu)
    V. Salata od kupusa I mladog luka, sa susamom, lanom, karijem i malo jogurta kao preliv, mala kriška integ.hleba

...bez obzira na monotoniju....sviđa mi se ova hrana....da, da.. 8)

Da, skoro isto jedem svaki dan… :oops: Nemam vremena da organizujem ništa drugo….
    Nedostaje mi mnogo zelena salata koju sam do pre neki dan jela u ogromnim količinama dva puta dnevno, ali ne stižem da je kupim….tako je dobra i za probavu i za sve….pa bar seckam ovaj kupus…kad to imam za posao, rešila sam obrok…dodam bilo šta uz salatu….
    TikvicaMlev.Meso čorbu sam napravila u ogromnoj šerpi, sasvim mi prija i sviđa mi se i neće mi dosaditi još dugo…hehe…..ješću je i sutra… 8)
    Kad sam u subotu na brzinu svratila na pijacu prosto nisam ni znala šta da kupim….a tikvice volim, ovako je spremanje jednostavno i brzo, a i na blic procenu one su mi izgledale kao najekonomičnija kupovina (važan momenat, da, da). …nisam ni znala šta bih kupila…..Pečurke mi ne pada na pamet da kupim…u ovom ludilu čišćenje pečurki (koje se jedu odmah a ne da ih razvlačiš pet dana) bi mi bilo iracionalno trošenje oskudnog resursa zvanog vreme…..A i u takvom sam ludilu da mi je svejedno šta jedem….samo da jedem svojih nekoliko obroka na dan i da jedem bar relativno pametnu hranu….

Loptice, hvala. Kao što gore napisah, ovako mi je najjednostavnije….tako da mi je hrana super pametna koliko imam vremena, volje i energije da se tim bavim…i koliko sada imam more drugih prioriteta….Samo da je kontrolisano, da zlo ne čuje….ponekad se desi da šta god pohvalim istog trena ureknem i narednog dana malo brljucnem….

Dionne, hval a što si svratila….Eto još jednog ljubitelja karija!

Maggie Kaye, bićeš ti super!

Eto napisah još jedan omanji roman….
    Doviđence!
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • moravka
    Amater
    Amater

od moravka » pre 12 godine

Samo da gvirnem :) ! Sve je pod kontrolom kao i obicno! Mrso :31: :009:
  • jasminaw
    Početnik
    Početnik

od jasminaw » pre 12 godine

I da me nema 100 godina,ovdje se uvijek jede lijepo,jos bolje se daju epiteti hrani i jelovniku a nasa mrsavica je jos uvijek mrsavica i zna sta i kako se mrsavi,tj lijepo jede a uz to odrzava kilaza. Svaka Cast.LJubac

p.s Lesi se vraca /vratio kuci ! :wink:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Moravka, Jaco :009: :009: :009:
    Konačno si se vratila Jaco, ima da te pratim kao Udba...

Sad gledah ovu ,,numeraciju,, dana......pa evo da izvedem zaključak...
    Mesec dana posle UN Održavanja je iza mene...nisam na dijeti, jedem sve....primetili ste (ko prati) i one moje palačinke i sve to....kilaža je nepromenjena, 59kg.
    Jedem šesnaest puta na dan kao što se da primetiti....
    Jelovnici izgledaju dosadno iz razloga što nemam vremena da smišljam nešto maštovitije i što je takva situacija...a ne što ja nešto dijetetišem....
    Ponovo ću, po stoti put, napomenuti u čemu je ključ: SKIDANJE SA SLATKIŠA (koji su pre kod mene bili svakodnevni u periodu ovisnosti).
    Što se slane hrane tiče, kako nisam neki poseban gurman, ja ionako upravo zdravu ili relativno zdravu hranu i volim....Da imam nekog da mi kuva nikad u životu ne bih pojela glupost ili bih eto pojela picu jednom u mesec dana, slatkiše kao i sad... i to bi bilo sve što želim...plus alkohol naravno....
    Pisala sam o tome već pre....tako da nikakvog odricanja nema....tj ova ishrana se ne može nazvati odricanjem nego jednostavno redovnom ishranom...

Jutros mi je bilo muka i nekako vrtoglavo.....sigurna sam da je zbog hroničnog umora i neispavanosti a na to dodate činjenice da sam sinoć više popila....Međutim, posle doručka je bilo bolje..

Svoje alkohole i slično svesno više ne evidentiram kao HA, ali to je privremeno stanje, vratiću se ja svojoj terminologiji. Razlog je što sam u životnoj fazi i periodu kad bi pored svih problema bilo neprilično išta nazvati HA ili se zezati na račun HA i FA...ali biće bolje...
    Sinoć je bio alkohol, ali Bože zdravlja, uskoro ćemo ga opet zvati HA a ne Piće.....

Jelovnici za juče i danas:

5.Juni ’13 – 31. dan – Megakcal Fest u mom gradu
    D. Banana
    U. Banana
    R1: Kupus salata, kuvano jaje, 1 kriška integ.hleba
    R2. Ona čorba, 1 kriška hleba
    V. Parče gibanice, palačinka nutela višnje, BlahBlah sladoled vanila
    Piće: votka (ne jedna....)

6. Juni ’13 – 32.dan – Jelovnik ‘’Monotonija”
    D1. Banana
    D2. Kupus salata, mladi sir, 1 kriška integ.hleba
    R1. Čorba, 1 kriška hleba (gle čorba, i to ista!!!)
    R2. Parče torte #
    V: pola šolje jogurta (sa karijem, cimetom, lanom, susamom), malo parče hleba
    Piće: 2 čaše crnog vina

#ova torta nije bila planirana naravno, nego sam znala da je dobra baš...pa sam se pridružila situaciji...rođendan kolegi...

Eto tako, doviđenja sada i hvala na čitanju!
    :mahalo: :009:

EDIT PIAFF što bi rekla Bebe:
    Napraviću svoju sliku kao što je ova na avataru pa ću nju a postavim za avatar, hehe :wink:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • bebe
    Amater
    Amater

od bebe » pre 12 godine

Evo i ja da se pjafnem.. Jedva cekam sliku..ovo sa karijem mi se mnogo dopada..ja imam neke razne karije jedan iz amana jedan iz radzastana jedan iz nemam pojma odakle..volim ja kari samo sam se ga malo zasitila,jer sam ga nekih par godina jela uz sve..riz,suvo grozdje i kari..mmmm maroko.. Ljubim te mrso..
    Steta sto nismo na fb da lajkujem blah blah sladoled i ne jednu votku..:-)ljub
    Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring..
  • Magi
    Amater
    Amater

od Magi » pre 12 godine

Neću da kažem da želim da ti uzvratim posetu zato što si bila kod mene! :D Svakako sam baš juče čitala tvoj dnevnik, da dobijem inspiraciju :D :D Hvalila sam te par puta, pa rekoh da ne preterujem :D Svaka čast i na održavanju! :)
  • Loptica90
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Loptica90 » pre 12 godine

Čitam ove tvoje jelovnike, i razmišljam da li večeras da prepišem ovu vodku ili vino :26:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala društvo na posetama! Bebe napraviću sličicu samo da uhvatim jednog dana raspoloženje za tu vrstu aktivnosti….
    Hvala Magi!
    Loptice, videh već da si prepisala jelovnik…mislim pićovnik…

7. Juni ’13 – 33.dan – Splet neplaniranih okolnosti
    D1. Banana
    D2. Kefir sa zezalicama (susam, lan, kari, cimet), kriška hleba
    R. Grisine sa kikirikijem, sitni kolači.....#
    V. Zelena salata, 2 kuvana jajeta, kriška hleba

# Ovaj ručak i ovo grickanje stvari koje me nisu ni privlačile je bilo onako...bez smisla....Ustala sam u 5h, nedostajalo mi je energije, a satima je to bilo sve što mi je bilo na raspolaganju.....Ne znam ni koliko sam toga pojela....

Čudno je da sam jutros posle toga imala čak 58 kg...
    Jedino na šta imam primedbu je činjenica da jedem slatkiše treći dan za redom....Jedan dan planski sa UH večerom, pa sledeći naletela ona dobra torta, u redu...Ali ovo juče je previše...mislim činjenica da su slatkiši prisutni tri dana u kontinuitetu...Naravno ne zato što sam ovisna ili nešto, jer definitivno više nisam......juče isključivo zbog toga što nije bilo ničeg drugog oko mene a ja tako beskrajno bila pospana i umorna...

8. Juni ’13 – 34.dan – Normalizacija
    D1. Banana
    D2. Banana
    U. Bonžita
    R. Zelena salata, batak i karabatak, 2 kriške hleba – 17.30h
    U. Šolja jogurta sa zezalicama

EDIT:
    V. Zelena salata, mladi sir (ne tako malo), kriška hleba
    Poslednja izmena od Debeliccka u 09 Jun 2013, 19:46, izmenjeno 2 puta ukupno.
    Slika

• Somborka
    Amater
    Amater

od Somborka » pre 12 godine

:hi-fi: draga,odlicno to tebi ide,da ne cuje zlo!Drago mi je sto tako jeduci odrzavas kilazu...Samo nek tako i ostane! :009:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

I jutros 58.
    ?????
    Ne znam kako......

Bila je sinoc i vecera, editovacu kasnije
    Slika

• Magi
    Amater
    Amater

od Magi » pre 12 godine

Ti očigledno cik cakuješ samo još nisi svesna toga :D :D :D Bravo za 58 kg! Mršava si ko grana, majko mila...Usput, šta je sa našom majkommilom?
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Da, da....ničim izazvano.....58 kg. Da sam želela da dostignem 58, ne bih to uspela sigurno....
    Magi, u pravu si....cik cak...To je to, nema šta drugo da bude....
    Ne znam da li si čitala, ali već odavno ja pišem da sam na spontanom, prirodnom cik caku..... Prirodne potrebe organizma su upravo najsličnije cik caku, samo ih treba osluškivati....To je u stvari neviđeno jednostavna teorija....ipak sam zahvalna Dudi što mi je otkrila odnosno dala više informacija o tome, bez obzira što je to ipak jedno otkrivanje tople vode....Kad malo razmisliš, nema ništa prirodnije....

Čak i potpuno verujem da se to može sprovesti sasvim spontano i odokativno....prirodno...bez brojanja kalorija, što ja nikad u životu neću raditi....ali pod uslovom da:
    - ne patimo od gladnih očiju
    -ne patimo od ovisnosti
    -nismo preteran gurman kao što to nisam ja....
    -ne bojimo se da se ponekad nečeg najedemo (primer moja večera pre neko veče: gibanica, palačinka i sladoled)
    Itd..

Jesam ispod ciljne kilaže i mnogi me opominju da sam previše mršava. Ja se slažem sa njima, ali mi se ipak dopada...... :) 8)
    Činjenica je da nisam na dijeti i da jedem koliko mi se jede...Nekad više a nekad manje, ali bukvalno nikad ne završavam obrok gladna, uvek se najedem...
    Meni bi i 65 dobro stajalo, da ne govorim 62....Iako se prilično ravnomerno gojim, od glave do pete....ipak može da se kaže da mi se gojenje obavezno pokaže u predelu struka, i to je jedini razlog što volim da sam mršavija....Inače 65 je sasvim OK, 62 idealno....
    Ovih 58 dođoše same od sebe...
    Ispade da sam po završetku prvih 91 dana UN, pa tokom drugih 91 i ovih mesec posle dijete, svaki mesec gubila po 1kg.....Ne verujem da će ovih 58 da ostane ovako, i već uskoro se vidim na 59, 60...
    Ako slučajno nastavim da mršam potražiću savet šta da menjam da to zaustavim....a da to ne bude uvođenje gluposti nego neka promenica koja će značiti normalno hranjenje, što jednostavnije i praktičnije...

Inače,....
    Majkomila vas sve puno pozdravlja.
    Ona je već 2 meseca u bolnici i biće još neko vreme. Važno je da je sada mnogo bolje.
    Nisam pre pisala o tome jer nisam htela dok nju ne pitam....Uglavnom, o tome se radi....

Današnja hrana.....ručak je bio u stvari mala simbolična proslava jednog događaja ....konačno jedne pozitivne stvari u moru loših....(mislim nisam bukvalno slavila nego sam eto to pomislila....)

9. Juni ’13 – 35.dan – Začuđena merenjem.... ???!!!!
    1. Banana
    2. Banana
    3. Pica, 1 točeno pivo – 16.30h
    4. Zelena salata, 2 pečena jajeta, 1 kriška hleba (ovo ću pojesti malo kasnije)
    Edit: umesto 2 jajeta, pojela sam malo mladog sira

Doviđenja sada....vidimo se kasnije....moram da radim na nekom glupom projektu....a kompjuter mi je težak bolesnik koji stenje....
    Slika

• Maggie Kaye
    Početnik
    Početnik

od Maggie Kaye » pre 12 godine

Uh, Mršo, pizza... I meni se sada jede! Moraću si je priuštiti za jednu UH večeru...

Imam molbu za tebe u mom dnevniku... :oops:
Odgovori 3271 post