Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc po zakonima hedonizma

od Debeliccka » pre 12 godine

24. Apr - P dan - 81/91 - II deo – Proteiniskuitet / Proteinimfomanija#
    D: Banana
    U: Banana
    R: Piletina od batka 200gr, pečene paprike kisele, parče hleba, šolja povrtne supe
    U: malo kikiriki
    V: Veeelika zelena salata, President mladi sir, stišnjena šunka, seme lana, susam, kari

# zbog miksa proteina, ali kod mene su ionako pravila vrlo širok pojam.....kao što sam jedno vreme ja bila široka...

Inače tek mi je danas palo na pamet da su ovi moji slatki brljevi ovih dana verovatno posledica pms-a...Kako su mi se otkako sam počela sa dijetom definitivno jako ublažili simptomi pms-a ja se više i ne setim da bi to moglo biti razlog kad ovako na nekoliko dana ubacujem brljeve...jer o pmsu više i ne razmišljam...što je sve dobro...
    Eto još jednog jakog razloga i preporuke da se krene sa dijetom, ko je na početku, i da se uvidi da nije u pitanju samo lepota tela i odraz u ogledalu nego da tu ima mnogo više koristi za zdravlje uopšte, fizičko i psihičko...

I dalje 60 kg.
    Nešto razmišljam..... pa pravim još jednu rekapitulaciju učinjenog..
    - Start 5.Nov 2012 – 74 kg,
    - 06.Dec 2012.– 67 kg
    - 02.Feb 2013. – 62 kg
    To je 12 kg za prva 3 meseca UNke – prosek 4 kg mesečno, a u realnosti: 7 kg u 1.mesecu i 5 kg u 2.i 3.mesecu zajedno od čega je 2.mesec bio jako stagnantan (možda 2 kg na jedvite jade u celom 2.mesecu).
    Može da se kaže da sam, u proseku, lagano mršala što ne bi trebalo da je nezdravo, a da sam mnogo uradila.
    Onda sam u prvih 20 dana UN Održavanja skinula još 2 kg koje nisam ni želela da skinem...OK jeste to i zbog zbrke strke i jurnjave u kojoj sam bila ali je isto tako i ostalo održano od 25.Marta kada sam izmerila 60kg do danas a to je mesec dana.

Sve vreme održavanja sam jela sve i svašta, a i pila:
    Kikiriki sa kojeg se nikad nisam skinula i koji mi prija, obavezne voćne užine do ručka, alkohol relativno često, porcije koliko mi se jede, gozbe za UH večere (palačinka + sladoled), ponekad parče ili čak dva tonusa i za večeru, ponekad kasnu večeru (mada ne često), ponekad mešala dva proteina u P večeri....

Zaključak:
    Bez obzira na sve gore navedeno....nije to ništa obavezno strašno ni kalorično....Ključ je u skidanju sa slatkiša koji ne samo da su kalorični sami po sebi nego što su droga i što samo vuku više i više UH kada ih čovek jede...mislim kada ih jedete kao ovisnik...

Ove UH večere koje sam navela gore...nisam ja htela da bežim od njih što zadovoljstva radi što eksperimenta radi... Pa kad realno pogledamo...svi smo mi u nekom periodu svog života bili u stanju da pojedemo kompletan ručak ili večeru (bez svesti o kombinovanju, dakle raznovrsne obroke pune svega i čega treba i čega ne treba, ili na nekim slavama i slično) pa da posle toga pojedemo i dobar desert, kolač, tortu, sladoled, čokoladu....A to sve je, em pogrešno iskombinovano, em količinski jako puno....
    I sada kada se na UH dan (na održavanju jednom u 6 dana) sastoji od 2 kolača ili palačinke i još nečeg...pa šta je to tako strašno...to je samo jedan obrok...

Da se razumemo, ne pokušavam da se predstavim kao ,,stručnjak,, za ovo....nego samo izvodim zaključak i sebe radi a i radi nekih zainteresovanih posetilaca kojima ovo može biti od koristi...Inače, što više učimo sve više znamo koliko ne znamo..
    I dalje sam svesna da će teško biti u budućnosti...ali nadam se da sam se prevaspitala...iako se BOJIM ali nije strašno...

(Ljudi nemojte da kukate kad nedelju dana nema minusa ili kad u 1.mesecu skinete ,,samo 7 kg,,! To je više nego dobro! Sećam se sebe u 2.mesecu kada sam oko 3 nedelje stagnirala...stalno sam pisala i govorila da me nije briga za stagnaciju i da ću da teram 91+91 bez obzira na sve, pa čak da ni grama ne smršam jer se radi o životnoj promeni i o skidanju sa slatkiša.... A smršala sam pored svih stagnacija.)

Eto tako, viđamo se!
    Poslednja izmena od Debeliccka u 25 Apr 2013, 20:16, izmenjeno 2 puta ukupno.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • GICA71
    Početnik
    Početnik

od GICA71 » pre 12 godine

Sve zavisi od osobe do osobe-ali prvenstveno i ko koliko ima kg u startu,sto veci br kg to su veci minusi u startu.Ja sam sa mojih startnih 125 za prvih 16 dana skinula 7kg!Zadovoljna,i vise nego zadovoljna.Nisam obim merila ali je cini mi se tek tamo vidljivo,a tek je 16 dana i tek je -7 kg od planiranih 40! :)
  • gana
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od gana » pre 12 godine

hvala vam zenske,posto idemo u petak vece kuci pa sam misilia da bi kao u nedelju napravili neki rostilj,posto bi od ponedeljka pocela postiti po tom sto kazes blo bi bolje da ga napravimo u subotu al posto unapred znam da od toga nema nista,onda cu vas poslusati bice pspv,sad ta jedan dan ne smatram nekom katastrofom al reko da se posavetujem da sto bezbolnije prodjem:),joj nisam ni otisla al jedva cekamda se vratim iz bih zbog jela najvise :x
    svaka cast na napisanom moja dr kaze za nas mlade jedan kg na nedelju dana je ok to je kao zdravo mrsavljenje
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

71 odlična si ti, bez brige!
    Gana, jeste poremećaj rasporeda ali ne može se reći da je brlj to što planiraš da uradiš. Tako da je reč katastrofa sasvim suvišna!
    Uživaj i čuvaj se u Bosni, ne daj da te na zlo nagovore! 8)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Tamarichka
    Početnik
    Početnik

od Tamarichka » pre 12 godine

Uhh sto mi je drago kad vidim druzenje u tvom dnevniku! :) Al me nesto plasi da ces nestati kad prodje 91 dan... Jos si i na 60 dosla! Kakva si ti zena zmaj! :wink:
    Ako nemas nista pametno da kazes, nemoj ni da se javljas.
  • kaspert
    Početnik
    Početnik

od kaspert » pre 12 godine

Hvala ti puno na odgovoru u mom dnevniku :009:
    U pravu si,necu da kukam zbog "samo" sedam kg manje :D
    Ljubim te
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Gana zaboravih da te pitam, na koje tačno godine je tvoja Dr mislila kada je rekla da je ,,nama mladima normalno da mršamo 1kg nedeljno,,??? 8)

25. Apr - S dan - 82/91 - II deo – Nisam preterano luda za Skrobnim danom, pošto idu dva uzastopno
    D: Banana
    U: Banana
    U: Kikiriki
    R: Lep pasulj, kisele paprike, parče hleba (bilo mi najjednostavnije da paprike ponesem na posao, zelena salata je komplikovana),
    V: Velika zelena salata, President mladi sir, stišnjena šunka, seme lana, susam, kari

Javljam se specijalnim povodom (zbog jedne osobe)
    Daje se na znanje:
    Po njenoj želji i samo i samo zbog nje, MOJE SPECIJALNE DRUGARICE, a ona zna zašto, počinjem da planiram da saberem postove iz dnevnika i da od njih napravim nešto. Specijalna drugarica je MAJKOMILA i šta god ispadne od toga biće posvećeno isključivo njoj.
    Ne znam da li će ona pročitati ovo...ali i ako ne, saznaće na drugi način....
    To neće biti izdavanje knjige kao što ona želi..ali biće u nekom obliku....smislićemo kakvom..

Objavljuje se javni poziv i raspisuje tender za volontera koji može da da tehnički savet i ideju:
    Traži se tehnički potkovano lice ili tehnički talentovano lice (može da ostane anonimno ako želi), koje će da mi kaže na koji način eventualno mogu da eksportujem iz dnevnika postove a da to ne bude pešaka (mislim copy&paste dok mi se ne zavrti u glavi).
    Samo ozbiljni predlozi biće razmotreni...

Početak radova: nadam se uskoro, samo dok skinem neke velike obaveze sa vrata
    Završetak radova: nadam se nedugo nakon početka, sa akcentom da nisam sigurna kada će tačno biti početak..
    Izvođač radova: Debeliccka Mrsavic
    Inspiracija za radove: Majkomila

Majkomila :009: x 3
    Slika

• limunada
    Početnik
    Početnik

od limunada » pre 12 godine

Veruj mi da sam se 100 puta setila tebe tokom svih ovih dana dok sam bila odsutna. Vec dugo ,dugo ni grama makac na dole.
    Jos uvek se ne dam, ali polako gubim strpljenje, iskreno.

Cestitam ti na odlicnoj odluci. Ne javljam se da budem volonter :D , ali ne sumnjam da ce prijava biti i da ce materijal, ma u kom obliku bio, biti obavezno i vrlo poucno stivo. :mahalo:
  • moravka
    Amater
    Amater

od moravka » pre 12 godine

Mrsavko, zelim ti uspeha u tvom projektu koga svi iscekujemo odavno!!! :009: :pivo:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Limunada, ne daj se....smislićemo nešto, neku promenu....pa da te pokrenemo...

Inače što se tiče ove rezolucije iz mog posta od sinoć....da se razumemo, nije to nikakav poseban projekat niti tu ima megalomanije...niti ima materijala za išta posebno....To će biti pre neki ,,sabirni centar,, raznih smislenih i besmislenih postova, eto tek da budu spašeni od brisanja kad jednog dana dnevnik / dnevnici budu obrisani....ili da ne daj bože forum pukne...ili da, daj bože, može nekome da bude interesantno....

Velika i šarena slova u jučerašnjem postu su tu pre da daju važnost onome kome je upućeno i zbog koga sve to....a ne meni koja ću tim da se bavim....

EDIT:
    Juče su ceo dan na poslu svuda oko mene bili slatkiši ali nisam uzela ništa (osim što sam jela svoj glupi kikiriki)...I taman sam mislila da je gotovo sa tim....kad evo stvoriše se opet tu na metar od mene, na dohvat ruke i bez ustajanja.....
    Kako su se stvorili...ispostavilo se da juče nisu sve pojeli nego da je neko na kraju dana sklonio u frižider pa ih opet izvukao....

A ja sam u pms-u i plus sam se probudila u 5.20h a planirala sam u 6,40h jutros.....Ali mi je bila ,,utisaka puna glava,, i valjda mi nije dala, mislim ta moja glava, da spavam....Sad me ista boli, i čokolada i ostalo je tu.....
    Planiram da ne jedem...jer mi se realno i ne jede....samo se osećam loše.....
    Slika

• Ella
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od Ella » pre 12 godine

Samo sam u prolazu. Ovde ima puno da se cita a ja bas nemam kada :D Tvoji poslednji jelovnici su fini, a sto se hedonistickih izleta tice dobro je dok je umereno :009:
  • alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od alfa » pre 12 godine

Konačno stigoh i do tebe :) .
    Nisam stigla večeras sve da pročitam, ali jesam ovu poslednju stranu i jeste dobra ideja da se sve ono što si ovde pisala nađe na jednom mestu, pregledno i lako dostupno. Tvoja razmišljanja su životno tačna (i iskustvom stečena i potvrđena), krajnje logična, pristupačna i zbog toga toliko dragocena... npr. nekom ko u čitavu priču tek kreće...
    Na žalost, ne mogu da pomognem ni oko jedne od navedenih tačaka, al' ne mogu da ne kažem kako me raduje da sve ovo što mesecima sa uživanjem čitam - bude na jednom mestu.
  • hocu60
    Početnik
    Početnik

od hocu60 » pre 12 godine

samo sam svratila da te :31: , vracam se za koji dan ovde, sve iz pocetka of skroz, ali nema veze, bitno je da se volja vraca.
  • bebe
    Amater
    Amater

od bebe » pre 12 godine

Dodjoh samo da te vidim..hahaah da ti dam poljubac..nemam vremena ni da trepnem,jedva stizem da jedem..i da napisem dnevnik.. Miss u ali nadam se od utorka da cemo se opet druziti..poljupcic
    Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring..
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Drugarice, hvala na poseti...
    Ja sam ovih dana bila uglavnom odsutna i dezorijentisana.....duga priča...
    Čak sam i brljuckala, petak i subotu čini mi se....
    Ništa strašno količinski ili slično...nego pre zbog poremećaja rasporeda i tako nekih pravila.....poneki slatkiš.

Bio je i puni mesec, što je po meni loše, bilo je i pomračenje meseca što takođe nije najzlatnije i takođe sam u ljutom pms-u pa sebe doživljavam kao da imam ne 60kg nego 90kg...
    U stvari mislim da sam u plus 1kg...

Jelovnike mi se sada ne da da pišem za ovih prethodnih 2-3-4 propuštena dana (ne znam tačno koliko)...
    Sinoć za UH večeru jeli smo picu (Capriccioza) i pila sam vino....

Ovako izgleda moj preostali raspored dana UN održavanja:

29. April - V dan - 86/91 - II
    30. April - V O D E N I D A N - 87/91 - II
    01. Maj - P dan - 88/91 - II
    02. Maj - UH dan - 89/91 - II
    03. Maj - V dan - 90/91
    04. Maj - P dan - 91/91

Taman mi je Veliki petak vitaminski dan....

Vidimo se kasnije...
    :mahalo: :009:
    Slika

Odgovori 3271 post