Odgovori 432 postova
Dnevnik....
  • Eleonor
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Dnevnik....

od Eleonor » pre 9 godine

Da, sad sam ceprkala po dnevnicima, pa vidim da nisi. U svakom slucaju, mozemo da diskutujemo i o njoj :)
    Ja nemam naviku da pijem cajeve, a mozda bi trebalo. Kazu da zeleni cuda cini :D Pokusacu sa vise vode za pocetak... Takodje, cesto sam preskakala dorucak, pogotovu kad ustanem kasnije-zato mi nije odgovarala... Hleb je sledeci, al to moram da eliminisem na kojoj god ishrani bila :cry: Ma skroz moram da se promenim....
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

O ovome sam već pisala u mom dnevniku, na dvadeset i kojoj stranici, ali nije loše da ponovim. Ja pijem puno zeleno čaja i meni prija, ali sam od Kineza naučila kako se pije zeleni čaj :
    Zeleni čaj se ne kupuje u kesici, već pravi kineski zeleni - iseckani listići.
    Za spremanje ja imam nešto metalno što najviše liči na veliki naprstak, zatvoren sa obe strane i rupičast. Unutra se stavi 1 do 2 kašičice zelenog čaja, ja preporučujem čaj sa dodatkom jasmina, ima lepši ukus, i nalije se vrelom vodom. Ceo dan se vrela voda samo doliva na istu količinu čaja, čaj ujutru bude jak, razbudi te, a kasnije sve slabiji i slabiji ..

Ako se zeleni čaj pije u prevelikoj količini, tj. nova kesica/kašičica čaja svaki put ... može da ima negativne efekte. Ovo je tradicionalan način ispijanja čaja u Kini i na ovaj način konzumiran tvrde da ima dobre efekte na smanjivanje holesterola u krvi i manje zadržavanje masnih materija u organizmu. Ne znam da li je tako, ali meni baš odgovara ... ja na poslu popijem 5-6 šoljica čaja pripremljenog na gore naveden način i usput unesem neophodnu količinu tečnosti (kažu da je minimum 2 l na dan), ostatak unesem supicama ili jednostavno pijem vodu ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Sax
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

od Sax » pre 9 godine

Ja sam od malena imala naviku da pijem čaj ujutru, mama ili baka bi obavezno skuvale neki biljni čaj pre doručka.
    Nažalost vremenom mi se navika izgubila, pa sam je ponovo povremeno uvodila i sad se ustalila.
    Svako jutro čim ustanem uključim kuvalo da provri voda i napravim, najčešeće, neki biljni čaj (nana, kamilica, matičnjak, peršun, kopriva, kantarion...) i to u oooogromnoj šolji.
    Primetila sam da ako to preskočim nema šanse da unesem dovoljno vode u organizam u toku dana.
    Najviše sam se i ugojila kad sam pila malo vode. Umesto da pijem nešto ja sam nešto grickala :oops:
    Ovako dok popijem čaj, vodu, limunadu... ne osetim nikakvu potrebu za grickalicama, a žedna sam mnogo više nego pre.
    U toku dana napravim neki zeleni čaj (obično 2 šolje na poslu), ređe crni, a našla sam i neku finu mešavinu za laku noć, pa ako sam žedna eto nešto i za pre spavanja.
    Sve u svemu zahvaljujući čajevima unesem bar 1,5l tečnosti u organizam, kad pijem samo vodu to bude znatno manje.
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Ja na poslu pijem zeleni, ali kući voćne ili biljne ... što se voćnih tiče, u zadnje vreme navadila sam se na Loyd čajeve, nekako su mi baš fine kombinacije ukusa.

• Eleonor
    Amater
    Amater

Leonida, zanimljiva informacija... Meni se bas i ne dopada to sto sam probala, ali bi se zrtvovala :D Sve za visi cilj, heheheh. Gde kupujes tu svezu mesavinu, tj.seckane listice?

Sax, kod nas se caj pije samo kad nekog boli grlo :oops: A to da grickamo umesto da pijuckamo je definitivno istina. Mislim da ne popijem ni litru vode ponekad..... Al sam zato ljubitelj kafe, tako da stavim lonce cim ne znam sta cu sa sobom :D Promenicu ja to...polako samo :)

Nego, ljudi dragi, ja jutros ne mogadoh da izdrzim, pa sam resila da stanem na vagu, i...osmeh na lice, otislo nesto vode :013: Zeza i moja, pokazuje razlicite rezultate na razlicitim mestima, pa sam je stavila tamo gde sam se zadnji put merila i....kaze 118 kg-a :skakutalo:
    Znam daje normalno da se u pocetku izgubi veci broj kilograma tj.vode, ali ne moze a da ne prija rezultat :)
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

Fenomenalan minus!!! Čestitam!!! :013: :skakutalo:
    I ja tako naskačem na vagu čim ne žurim ujutru, ne uspem ni nedelju dana da sastavim :020:
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

Bravo!!! Sjajan minus, sjajan! :mahalo:
  • oliveras
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od oliveras » pre 9 godine

Cestitam minus, bravo :veseljak:
    Slika
    12.07.2013-04.2015 pocetak 97.7 kg. kraj 80 kg.
    UN 29.11.2015-27.02.2016 pocetak 86.6 kg. kraj 79.5 kg.
    07.05.2016 pocetak 78.5 kg.
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Bravo za minus !!!

Taj zeleni čaj koji nije u kesicama možeš naći u bolje snabdevenim trgovinskim lancima, ja sam kupovala u Madjarskoj, mislim u Tesco - marketima ... ali možeš naći i svežiju varijantu kod Kineza (kod nas ima samo u Beogradu, u bloku na Novom Beogradu gde su sve kineske prodavnice) ... ja tamo nabavljam i začine ... u principu tamo kupuju drugi Kinezi pa je promet najveći, a samim tim je i roba svežija (a i njima ne možeš uvaliti lošiji kvalitet kao nama, znaju ljudi razliku).

• Eleonor
    Amater
    Amater

Hvala zeneeee :009:
    Ovo je merenje 9.dan od pocetka :D Pokusacu da ne proverarvam narednih 9 :)

Danas na meniju bilo:
    D:banana
    U:malo kikirikija
    R:pita sa pecurkama, ajvar, salata
    V:o`cake keks (mozda sam malko preterala sa kolicinom :oops: )

Odo sad u snove-sutra cu da vas obidjem :009:

P.S. Leonida, ta mesta su najmanje 442km udaljena od mene. Ja sam na krajnjem jugu :D Ali nacicu i ovde nesto.
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Ama i ja u BG odem jedno 2 puta godišnje ... pa onda iskoristim da napravim zalihe ... (da se ne uvrede Beograđani, nekako je tamo gužva, svi su nervozni ... ja sam navikla na ovaj usporeni lalinski mentalitet ...).

• narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

Ne boj se nisi pretjerala;). A pogledaj da nema slucajno tog caja u nekoj zdravoj hrani. :mahalo:
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

Verovatno može negde da se nađe, ranije je tih čajeva u listićima bilo na svakom ćošku, često su imali mnogo lepa pakovanja (metalne kutije, staklene teglice...), još koristim neke od tih teglice za začine.
    Dok ne nađeš možeš da isprobaš i neke od ovih u kesicama, samo ne treba preterivati, ja popijem do 2 šolje dnevno, verujem da može i tri, ali... ne znam...jaki su...
    Obično pijem čist zeleni, ali nekad ubacim i zen zeleni (sa mangom je čini mi se). Mada jeste najbolji u listićima (pogotovo je jasmin lep) jer u njega ne dodaju veštačke arome (bar ne bi trebalo da dodaju :? )

@Leonida, nema vređanja, jeste u Beogradu gužva, žurba, poslednjih godina sve više i nervoza... najlepše je kad je sezona praznika, sve se uspori, nema gužve na ulicama i nervoznih vozača koji trube kao da im gori pod nogama (da ne kažem točkovima).
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • Eleonor
    Amater
    Amater

Leonida, pre bih rekla da sam otisla par puta u 20 godina :D Ali to nije ni bitno....
    Bas cu da pogledam u Po prodavnicama z.hrane (pod uslovom da izadjem iz kuce), a do tad ce da posluzi i kesica... Sigurno necu da preteram, jos treba da ga zavolim :020:

Elem, nesto se preracunavam, danas bi bio 10.dan di, mislim da je dobro da pocnem da belezim :D

Dan 10
    D:banana
    R:corbica od mesanog povrca, salata od spanaca, cvekla
    V:pecen krompir (na zalost, omanula sam sa kolicinom-deca pojela corbicu, ljubi ih majka :) )
  • Milena_CG
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 9 godine

od Milena_CG » pre 9 godine

Da te pozdravim i podrzim... vidim super ti je krenulo samo neprijed ;)
Odgovori 432 postova