Odgovori 445 postova
Dijetica pa Bebica
  • smiljana78
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 10 godine

Re: Dijetica pa Bebica

od smiljana78 » pre 9 godine

Bravo Mishice, impozantni rezultati, odusevljena sam :-P
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Fenomenalan rezultat. Fenomenalan! :009:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Čestitam. Zaista je lepo videti ovakve rezultate. To nam svima daje snage da guramo dalje ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Draga Mishice,

Nisi izgubila ni malo kilograma (naprotiv) ali su ti obimi još bolji i očigledno imaš odličan rezultat! Čestitam ti i na tome što imaš veći broj izgubljenih centimetara u struku ili kukovima nego što je broj izgubljenih kilograma i to je veoma dobar znak. :) :pivo:

Međutim, prateći pomalo dnevnike u poslednjih par meseci, kad uhvatim vremena i tako... primetila sam nešto kod tebe, a to može da bude važno.
    Dok si bila na Održavanju jako često si odstupala od propisanih jelovnika. Ali, ne samo da si odstupala nego si odstupala sa unosom slatkiša skoro svaki dan u nekim periodima (ne stalno naravno).
    Na ovaj način, ne samo da si unosila više kalorija nego što je trebalo i to praznih kalorija koje su uzrokovale loše procese u tvom telu i pravile loš uticaj na tvoj apetit i ishranu uopšte (čist luksuz) nego na ovaj način nisi dala šansu svom telu da se na nekoliko dana očisti od šećera a to je jako važno (šećer je dakle bio stalno prisutan a ovo svi bez izuzetka treba da izbegavamo).
    Imala si slatkiše skoro svaki dan (pa makar dva zalogaja) u nekim fazama a onda si uredno sprovodila UH dan kao da ti ,,pripada,, (kao da si ga ,,zaslužila,, tj kao da ti pripadaju ti slatkiši na UH dan) a u stvari ti UH večera u vidu slatkiša nije pripadala jer si prethodnih dana takođe jela slatkiše – na ovaj način UH dan za tebe u tim periodima nije imao smisla jer su ti i prethodni dani bili UH dani pa se tu izgubio ceo koncept.
    Na ovaj način nisi doprinosila odvikavanju od svakodnevnih brzih UH (prostih UH ili kako su neki govorili ,,prostačkih,, UH), unosila si redovno hranu sa visokim glikemijskim indeksom a ovo ti je sve davalo šansu više da posle dijete nastaviš da imaš potrebu za redovnim UH iz slatkiša ili nekih drugih nepoželjnih UH i da ti bude teže da održavaš liniju i što je najvažnije kontrolišeš apetit i u potpunosti suvereno upravljaš svojom ishranom.
    Trebalo bi da si nakon 3 meseca UN i 3 meseca UN održavanja dostigla efekat da možeš bez tih namirnica i da je u redu da ih uzimaš samo povremeno a ti sebi nisi dala priliku da te šećere izbaciš iz svog sistema i da se ta potreba iskoreni tj zavisnost eliminiše.
    Ovo ti ne pričam da bih te kritikovala (ni slučajno) nego da ti ukažem gde ti je bila velika greška koja ti može biti otežavajući faktor za ubuduće (kod održavanja linije) tako da bi valjalo (i više nego) da obratiš pažnju na tu dimenziju priče i da svim silama i iz sve snage radiš na tome da su slatkiši samo povremena čast a ne svakodnevna pojava (pa sve i kad bi oni nekim čudom imali 0 kcal). Kad ih izbaciš iz sistema i eliminišeš zavisnost, onda više nećeš ni biti slaba na njih. Takođe, generalno govoreći, i druge nepoželjne kombinacije treba da budu samo retki izuzetak a ne redovna pojava kao npr pohovanje (protein+masnoća+UH – loša kombinacija jer bolje je pojesti celo pile i salatu nego znatno manje parče pohovane piletine sa majonezom i krompirom npr) ili bilo koje druge nepoželjne kombinacije. Na kraju krajeva zašto bismo unosili loše kombinovan obrok (dokazano štetan za organizam) i pritom utrostručavali kalorijsku vrednost obroka – pa od nekog lepog zdravog ručka pravili nezdrav, prekaloričan i to takav koji će uzrokovati brze padove šećera ubrzo posle obroka i tražiti nam slatkiše, činiti nas tromim i manje energičnim itd...
    Ne gojimo se od masnoće (u normalnim granicama) nego od masnoće uzete u kombinaciji sa UH. Ajde na stranu što se gojimo nego su loši efekti i na krvne sudove i celokupno zdravlje. Bolje je jesti slaninu i povrće ili svinjskom mašću ili maslacom začinjeno povrće nego masnoću sa testom (masna testa, sve iz pekare osim običnog hleba, kolači, krofne itd..). Uz masnoće izbegavati UH, uz puno UH smanjiti proteine, pratiti zdrave kombinacije i biće nam zahvalno telo a plus ćemo biti vitkiji.

Eto tako, sve u duhu dobre želje da sa više plana pristupiš budućim nastojanjima da se pravilno hraniš i tako održiš tu lepu liniju a budeš pritom srećna, sita i zadovoljna! :)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

od MiShīCá Mãllä » pre 9 godine

Veca vestica konacno stigla, ja jos u krevetu, i glava me pomalo boli i stomacic ali nije strasno...jelovnici su bili
    jedan od.../30
    D: banana,kafa
    U: jabuka iz nutribuleta,kafa aparat
    R: gulas,ostao jedan tanjir,tursija,hleb 1/2parceta integralnog,domaceg,boli glava kako mi je uspeo 8)
    V: 2 zalogaja kobasice,2zalogaja sunkice domace,2zalogja hleba

*bez volje danas i za kuvanje i za jelo, sta ce biti jel?

jedan od...juce/30
    D: parce hleba i salame
    U: pola kakija,pola nara
    U: sok iz nutribuleta od dve narandze
    R: supa i sargarepa iz domace junece supice,praseca dzigerica sa belim lukom i malo pirea,salata mesana tursija
    V: isto sto i za veceru,samo manje,

I dalje bez volje za jelom, sto ne verujem,mozda i jeste uticao danasnji dolazak vece i srecna sam zbog toga...
    Za vikend nisam nista planirala, za nepoverovati :neznalica:
    Ali danas moram izjuriti poklon za nekog malisana iz Nemanjinog razreda,poceli se skupljati, i druziti i van skole, sto me raduje :skakutalo: , a utom i sestri trebam kupiti nesto, i njoj je rodjendan...
    Muzic do daljnjeg kod kuce, za to vreme ima paar termina kod moje zubarke, da iskoristi vreme i pregleda zubice, a bili smo i mi tj klinci na kontrolici,opet, ne znam jesam vam pisala da smo bili i 14-og septembra mislim, i Nemanja sa svojih 8god nije imao ni jedan kvar, nego samo na jednoj petici mu "kao" radila malu jednu tackicu...cisto da se opusti i da ga oslobodi, a Ilija niti jedan zubic kvaran ili bilo sta...s'pitanjem, ko im pere zube :higijenicar: i od kad peru (moram da se pohvalim :hi-fi: ) kazem od svog prvog zuba, sami uz moje prisustvo i objasnjavanje...kaze da smo joj porodicno ulepsali dan jer retko vidi da neko dovodi decu a da deca uz to nemaju problem :skakutalo:
    Tra la la
    Za vikend vam se mozda javim,ako ugrabim vremena :headbang:
    Hvala na posetama, i lepim recima :009:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Dobar posao ti radiš s klincima, pa se valjda podrazumjeva da brineš i o higijeni :D . hrana ok, mada te salame i čuda... Znaš i sama koliko su zdrave (šmrc i ukusne :bas_tuzan: ). Inače fino se hraniš. Odmori malo, vikend je, biće prvi izležavajući nakon x vremena. I ja sam upala u mir s hranom. Nema želja, nema ničega, vjerovatno je meca uradila svoje, a treba pogledati i u mjesec. :009:
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Narcisa :009: hvala na poseti :009:
    U kratke crte, glava boli treci dan, stomak takodje, davno mi nije bilo ovako bolno :(
    Sta je tu je, proci ce....jucerasnji menyyy je bio kratak i slab, ali idemo dalje....imali smo neplanirane goste, a rucak je taman bio gotov...
    jedan od.../30
    D: banana, kafa...glavobolja :(
    U: sok od jabuke, grejpa, narandze
    R: u kasne sate zbog gostiju-riza sa piletinom, lukom, tikvicama, cvekla za salatu,kafa
    V: vocni caj, 4-5 integralnih keksica

Vikend prosao u izlezavanju, za divno cudo, u glavoboljama jakim, i u prolazu glavobolja,citanju knjige...
    Danas bili kod svekrve na rucku...
    D: kafa, ...glavobolja :x
    U: pomelo
    R: krompir pire, meso, supa, paradajz,bez hleba
    V: bice parce kolaca od cokolade (dopisano...nije bilo kolaca vec 6-7kestenja, muzic ih ispekao dok sam kupala decu,i nisu neki bili...)...a jos uvek sam gladna...
    Odoh jos malo biti sa decom, pa ih spremati za skolicu i krevetic polako :D
    Pozdrav svima :009:
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Sinoc je bilo jos i casa vinca sa kolom,pola pola-bambus...a jutros glavobolja....nevezana za ovo, vec zbog vece vestice, kad ode, stajem na kantar da vidim, gde smo sta smo...
    danas.../30
    D: kafa, lek, glavobolja
    D2: banana
    U: jabuka,kikiriki,bademi,braz.orah
    R: parce vecee pice
    V: parce pice, mozda bude malo vina :)

Ispade da vodim neku unku, i neki dan je bilo sto od rucka to za veceru, ali nije, nego je ostalo pice,a ne hteeoh da stoji i susi se,a deca su svoj deo pojela :headbang:
    Danas Nemanja bio izuzetno pohvaljen na karateu, ako Bog da polagace za narandzasti pojas, i to cak sad u Dezembru...tra la la...a Ilija prestao da ide, kaze dugo mora da ceka i vezba da bi se malo igrao...ha ha...u prevodu "ceka dete pauzu"... tamo i nazad bili sa trotinetom, crkoh :010:
    Ljubac :009:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Neka se dijete igra, imaće vremena za teretanu kada bude budžio mišiće da bi fascinirao neku djevojćicu. Za Nemanju navijamo. Nemaš pojma koliko ti zavidim na tom vinu. Dobila sam od kume flašu Merloa nekog fensi i sada čekam rođendan da je popijem. Inače danima mi se pije... ne da budem pijana nego zbog hedonizma, a onda samo pomislim kako ću time da zabrljam. Čekam čekam. Ta tvoja glavobolja se baš odužila ja sam je dva dana fasovala, ali su tablete odradile svoj posao. :009:
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Glavobolja bila cini mi se cetiri dana...i cak jedan pre toga sa pauzom, ali su mi se mnogo proredile u odnosu na proslu godinu, i uopste prethodne...ali sam i sama sebi pomogla, cim sam prestala pusiti i happyyy sam zbog toga, jer sam sigurna da je povezano :D
    A za vince, nesto mi naislo, i juce i danas...bas mi se pije :009:
    Cekam i ja onda rodjendan, inace kad je? Javni pa cu i taj dan da otvorim jednu flasu za tebe :009:
  • smiljana78
    Početnik
    Početnik

od smiljana78 » pre 9 godine

Mishice, jel palo vaganje neko skoro?
    Svidja mi se sto ne preterujes s ruckanjem:) Dobar znak.
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Ovih dana, ovih dana...samo da me prodje veca vestica :009:
    Hvala na poseti :009:
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od ivaiva » pre 9 godine

Svaka cast na disciplinovanosti!Ostaces ti zgodnica za stalno! :)
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Kad sad ne poludeh....hm hm...na kratko usla, pa oduzila...ispisala fino fino sve i svasta i samo za kraj jos recept, i odjednom me izbacilo...
    A uglavnom kopiram cesto, bas iz tog razloga, a eto ovog puta nisam... :010:
    Hajmo onda nekako redom,...
    Smiljo :009:
    Ivka :009:
    Hvala vam na posetama, a za kile cemo da vidimo, jerbo je juce bilo jeća i pića, ali sam se i pored toga merila, i jutros vagica vice 57.0kg okruglo, sto je super uz jucerasnje pojacano jelo...koje je bilo ovako:
    jedan od.../30
    D: banana, kafa
    U: jabuka,kikiriki,bademi, kafa aparat
    R: pohovane snicle,dva srednja parceta,kipus salata,supa
    U: parce kolaca(recept cu dopisati)
    V: vino, malo kikirikija, 3zalogaja kolaca

Ja zadovoljna, jer drzim oko 57kg, manje vise, i fino ruckam i fino drzim kile, jedino me sramota, sve sebi govorim, jedan dan ce biti vocko, kad ono nikako...od 18-og mislim da nisam ni jedan drzala :nasilan: "Vikajte na mene"...
    Izvolte recepAt za kolace sa bananom, lak, jednostavan, ja ga pravim sa decom, nadgledam ih dok ga prave, njima je to kao igra, i kolacic je bez pecenja :hi-fi:

NEPECENI BRZI KOLAC SA BANANOM
    250gr petit beer keksa, (poddeljeno u dva dela,umesto dve kore)
    Banane oko 4-5kom
    2vanil pudinga
    2kesice slaga
    150gr cokolade
    150gr margarina
    7,5dcl mleka
    ~60gr secera
    U malo mleka namociti keks (pola od onih 250gr), te ga poredjati na dno tacne.
    U 7,5dcl mleka skuvati dva pudinga od vanile, pa u ohladjeni fil dodati 100gr penasto umucenog margarina (ostatak ostaje za cokoladu, koja po receptu ide, ali ja je ne stavljam,jer mi je nepotrebna...ko kako voli,probajte inovako i onako :wink: ), dakle cokoladu i ostatak od 50gr margarina otopiti na pari.
    Na onaj prvi sloj namocenog keksa premazati pola fila od puding krema, na to tanko naseckati bananu i posloziti ploske, onako na kruzice, politi sa vrlo malo limunovog soka (da bi banana duze bila sveza, tj. da bi kolac duze mogao da stoji,mada kod nas taj kolac za cas ode, ne stigne da stoji dugo :-P ), zatim pokapati sa pola one cokolade, i tako opet iznova na to ide keks, premazan sa malo mleka, pa fil, pa banane, pa cokolada i na kraju tanko slaga...
    Dakle ide:
    Keks (preliven mlekom)
    Fil (puding i margarin)
    Banana (na kolutice i sa malo limunovog soka)
    Cokolada (pokapana)
    Keks
    Fil
    Banana
    Cokolada
    Slag
    Kraj :pivo:
    Odoh kupiti glicerin , pravim tortu za sestrin rodjus sa fondan masom...(u obliku stomaka trudnickog,da je iznenadim) steta sto vise ne funkcionise dodaj.rs, da uslikam i stavim jos koju slikicu od raznih djakonija sto pravim, a vise se necu nigde registrovati za slikice, to sigurno :placljivko:
    Pozdrav :D
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Fin recept, vjerovatno će biti i proban, obožavam krmu od vanile. Krivo mi je što nećemo vidjeti stomačić... Voćni dan ne treba da držiš, moj skromni stav. Treba samo malo paziti u svakodnevnoj hrani. :009:
Odgovori 445 postova