Odgovori 445 postova
Dijetica pa Bebica
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Dijetica pa Bebica

od Debeliccka » pre 10 godine

Pozdrav i tebi! :)
    Šta sam sve beše želela da ti kažem...
    Da, ponovo da naglasim, ne opterećuj se da li će minus biti manji ili veći i brži ili sporiji....
    U pravu si svakako, ne treba da gladuješ, ne treba da jedeš preniskokalorično, jedi lepo šta te sleduje, slobodno jedi te užine, ne trpi glad niti glavobolju. Za ručak lepo uzmi svoje ,,sledovanje,, da bi bila sita, salatu obavezno jedi, salati obavezno dodaj malo ulja - to ne treba da izbegavaš....

Zaslađivači glupi, veštački... Nisam se pogrešno izrazila nego ti možda nisi upućena u ,,problematiku,, pa ti je delovalo čudno...
    Dozvoljeni su u sledećem smislu (može da se kaže u užem smislu hehe) - po pravilima UN dijete koju je neko napisao, nisu zabranjeni i realno ne utiču na mršavljenje. Oni nemaju kalorije i u tom smislu ne utiču..
    U širem smislu, jako su loši jer su nezdravi, veštački su, gori su po zdravlje i organizam nego pravi šećer, na kratke i na duže staze, prave takođe loše reakcije u organizmu i zavisnost kao i običan šećer samo što još prave i dodatne loše efekte na zdravlje čoveka (ili žene hehe).... Što je najcrnje, neupućeni ljudi koji ih konzumiraju žive u iluziji da se zdravo hrane i nisu ni svesni šta rade sebi pa tim gore i po njihovo zdravlje a i liniju i eventualnu dijetu.... Sadrži ih verovatno većina industrijskih proizvoda jer su drastično jeftiniji i drastično slađi od šećera pa su proizvođačima isplativiji... Npr Zero Coke ili tako neki proizvodi bez šećera su gori od onih regularnih varijanti tj onih verzija proizvoda koji nisu Dijet i slično, dakle još nezdraviji, jer su puni ovih veštačkih zaslađivača, itd...

Uostalom, pogledaj na internetu i pronaći ćeš svašta o tome, da ja ne pametujem dalje ovde i ne otkrivam toplu vodu...
    Evo ti samo jedan od članaka koji onako nasumično na brzinu pronađoh na internetu:
    http://www.bastabalkana.com/2010/05/asp ... -zdravlje/
    (inače, čini mi se da je i ovde na forumu neko pisao detaljno o tome ali ne mogu sada to da pronađem)...

A moj dnevnik.. ne znam da li si čitala početak, sredinu ili kraj....
    Da, skinula sam tih nekih 14 ili 16 kg (ako uzmemo da sam počela sa 74, onda sam skinula 16k... ali pošto sam realno počela sa 72 i 74 je bila trenutna kilaža jer sam tih dana na početku UN bila u jeku pms-a i sva naduvena.. Dakle, ako uzmemo da sam počela sa 72kg skinula sam 14).. Pre nekad sam bila mršava, pa sam se u jednom periodu drastično ugojila, pa sam smršala... Na Un dijeti za tih tri meseca skinula 12 a posle dijete još 4 pa je to tih 16kg ukupno).... Ali, računaj da nema pravila koliko ko skida, zavisi od mnogo toga.. da li je u pitanju manji ili veći višak, kako si se hranila pre, kako držiš tu dijetu, kakav ti je metabolizam, itd... Samo nemoj da se opterećuješ i polako....

I, za ime Boga.. ne računaj kafu kao obrok...

Još nešto, piši lepo ispred svakog jelovnika npr 17/91 Proteinski dan (ili koji ti je već dan).....
    Ajde srećno! :)
    (izvini što sam ovo sve ovako nabacala, nije mi nešto koncentracija jača strana večeras...)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 10 godine

od MiShīCá Mãllä » pre 10 godine

Hvala Debelicka puno :009:
    U svakom slucaju sam se opredelila za secer,najobicniji beli secer,ne znam zasto sam i komplikovala...ja i inace pijem kafu sa malo secera,do sad sa kasicicom,a sad cu i pola...a za toliko mislim da mi nece stetiti...tebi iskreno i stvarno od srca hvala sto posecujes i mene,i druge i pokusavas da nam ukazes na greske koje cinimo,jer meni puno znaci da znam da i ako se ogresim negde tj idem u "suprotnom smeru" me neko vrati na sine, kao ovo sada sa kafom :009: izgleda da neko sa strane to mnogo bolje vidi nego mi sami u pokusaju da uradimo nesto dobro,bude bas suprotno... Hvala jos jednom :009:
    A sad jelovnik za juce koji sam ostala duzna

Skrobni 18/91
    D: 2jabuke
    U: banana
    U: 2 nektarine (jos uvek nakisele,nije im vreme)
    R: omiljena mi riza sa paradajzom i poreelukom,
    salatica od paradajza i rotkvica,hleb1/2integralnog
    V: pola od rucka,salatica
    P.S. Bio jedan brljic juce,prvi!!! :020: (3jafa keksa)

Uh danas 19/91
    D: 2 narandze
    R: spagete sa paradajz sosom,belim lukom
    V: pravicu neki kolac iz un recepata 3,4kom i red cokolade
    Nekako se veceri najvise radujemmmmmm tra la la :wink:
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Uh 20/91 vitaminski
    D: 2 kruske
    R: vocna salatica,mesano
    V: sampinjoni punjeni poreelukom (negde sam procitala da je neko jeo sampinjone na vitaminski dan,mozda je greska?)

Uh 21/91 proteinski
    D: banana
    U: brusnice
    R: piletina,kupus salata,integr.hleb,supa
    V: pola rucka,salata

Meni bilo divno za vikend...za dan majki dobila od skolarca poklon drvo jabuke sa termometrom(sam napravio) a od ostalih ukucana rolereeee...trala la ..bice padanja...kako je vama bilo za vikend?
    P.S. Srecan Vam vas dan ZENSKE, dan MAJKI... :009:
    Zagrlite svoje malisane,vi koje ih imate, a ostale zagrlite majke :skakutalo:
  • Tija
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Tija » pre 10 godine

Srećan Dan majki :ljubav:
    hihihi divne si poklone dobila! Sad da ti kupe i štitnike (ako već nisu) :) a ja posebno volim te kreativne poklone koje klinci sami naprave :))) najslađi i najdraži su!
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Tija, najdivnije je sto je on danima bio ushicen jer stize Mamin praznik :009:

Danasnji meniiiii
    Skrobni 22/91
    D: 2 vece kriske dinje
    U: maline (saka)
    U: 20-ak lesnika
    R: slatki kupus sa malo krompira,hleb (bez salate)
    V: pola rucka,bez hleba

Hocuuuuuu slatko :placljivko: ...hocu mafin,hocu tortu,hocu kekssss
    (Neko mi sa ramena vice na uvo NE NE NE :nasilan: )
  • Tija
    Amater
    Amater

od Tija » pre 10 godine

Odlično, danas ti je UH :) pa ćeš moći da zadovoljiš i želje tog što hoće ovo, hoće ono, a da glasić na ramenu bude miran :)

:veseljak:
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Hej Tija, pa da "glasic" se umirio jednim mafinom i jednim manč meloom...i naravno zaboravim cokoladu,drugi put vec...i pojedem je pre pola sata :(
    Danasnji dan je bio ovakav:
    Uh 23/91
    U: 2 kriske dinje
    U: kikiriki
    R: palacinke(greska najobicnije(jaja,mleko) sa nutelom) 3kom
    V: mafin,1 mančmelou, red cokolade

P.S. Nije opravdanje za palacinke,ali ovakav dan ne bih opet da prezivim, ustala u 7h,odvela malisu u zabaviste (stariji ostao kod kuce sam jer je imao temp.danas cak 38,9), a ja morala ici i pratiti decu iz njegovog razreda do biblioteke,pa se uciteljica sazalila i poslala me kuci,a ja trk u bolnicu (muz se operisao,ne bih u detalje...bez brige sve je ok...),utom zove sin da ga jako boli glava da dodjem kuci,pa trk kuci iz bolnice.Dosla kuci utom je vec bilo vreme za rucak tako da sam bolesniku pravila palacinke po zelji i sela i jela i zaista ceo dan mislim na te glupave palacinke...jer kile ne idu dole,i samo su mi jos one trebale...brlj brlj brlj...ali glavu gore i nastavljam...cm silaze.... :veseljak:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 10 godine

Ne znam u čemu je problem ali vidim da si nešto nezadovoljna... :neznalica:
    Palačinke su sasvim u redu za UH dan za večeru... To što su sa mlekom i jajima i brašnom... ne vidim šta je tu pogrešno... i bilo koja torta ili kolač bi bila napravljena od mnogo raznih sastojaka....
    Ako misliš da ti slatkiš za UH večeru treba da bude neki ,,specijalno zdravi slatkiš,, bez šećera, mleka, jaja, brašna, čokolade... zaboravi to, to je nepotrebna zabluda...
    Na palačinkama sa nutelom, višnjom i mlevenom plazmom, često praćenim jednim sladoledom sam skinula kilograme i održala liniju sve ovo vreme, pa ti vidi! (naravno ne tako što sam ih jela svaki dan i kad god mi padne na pamet, nego na UH dan kad sam bila na UN dijeti a posle dijete jednom u 6-8-10 dana kao zaseban obrok....

Prema tome.....
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Bucka87
    Početnik
    Početnik

od Bucka87 » pre 10 godine

Evo i ja da te pozdravim...UN je divna dijeta, meni nije godila zbog doručka...želim ti puno uspeha i zdravo da mršaviš :)
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Debeliccka, Bucka hvala sto ste me posetile... 8) 8)
    Problem je mislim u tome stoo je to bio rucak...a ne vecerica...ili?
  • Tija
    Amater
    Amater

od Tija » pre 10 godine

Da sam ja na tvom mestu, ne bih se potresala uopšte :D jela si za ručak isto što i za večeru (samo u malo drugačijem obliku), nije smak sveta... (slatkiši jesu kaloričniji od obične testenine sa povrćem, ali nisi pojela 18, nego 3 komada)...

Ako na proteinski dan može da se pojede parče hleba (UH), meni bi logično bilo i da se na UH dan na pizzu može staviti malo pečenice (proteina). Takođe, ako za UH večeru mogu da se jedu slatkiši sa jajima i mlekom (proteini), prošla bi i pečenica (proteini) na pizzi, pritom u takvom obroku ne bi bilo šećera-dijetalnije! :D ali to je moja logika, kojom samo zbunim uglavnom ljude, tako da nemoj da me slušaš :ljubav2:

Nadam se da su svi kod tebe dobro, drž' se! :009:
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Hvala ti Tija na podrsci :009: bolja je sitaucija,smiruje se sve polako,...hvala na brizi :D :009: :009:
    Ostala sam duzna jelovnike od dva dana a bilo je bas ovako:
    Vitaminski 24/91
    D: 2 jabuke
    U: 2kriske dinje
    R: 2 banane zapecene sa orasima,grozdjicama+kafa
    U: saka lesnika mesano sa grozdjicama
    V: dinstana jabuka sa 4kom.suvih sljiva,brusnica

Proteinski (danasnji) 25/91
    D: dve narandze
    U: 8suvih sljiva
    R: dva pecena jaja za promenu sa poreelukom,malo tikvica,paradajza
    Hleb integralni 1/2, salata zelena i supica za kraj
    V: pola od rucka znaci jedno jajce sa malo sto je ostalo paradajza i zelena salata

I za kraj Überraschunggggg.....
    Jutros mi se vaga osmehnula sa 63,7 kilogramčića...tra la la...
  • Treshnja
    Amater
    Amater

od Treshnja » pre 10 godine

Bravo bravo! Divni rezultati za nepunih mesec dana, svaka cast :hi-fi:
    1. Cilj: 66kg
    05.10.2014. pocetak Unke 82 kg, 05.04.2015.kraj 71,7 kg
    11.05.2015. pocetak II kruga Unke 71 kg, kraj 67.8 kg
    2. Cilj: 62kg
    14.09.2015. pocetak III kruga Unke
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Hvala TRESNJICE! :009:
    Meny je bio ovakav:
    Skrobni 26/91
    U: 30-ak lesnika i kafa
    R: riza dinstana sa lukom,tikvicama,paradajzom,bez hleba,kupus salata
    V: pola rucka,sa kupus salatom,

Uh (16.05.) 27/91
    U: jabuka
    R: makarone sa brokolijem i malo sampinjona
    V: vec napravljena KRTICA TORTA + rebro cokolade

Jos malo pa Vodenkooooo :pivo:
  • Alisa_GG
    Amater
    Amater

od Alisa_GG » pre 10 godine

Volim un dijetu i praticu te kad nemam ideja volim da virnem u tudje jelovnike da vidim sta bi mogla.. Inace tvoj minus je skroz lep i cestitam na tome. Ne gubi kilograme istom brzinom covek sa 100kg i sa 60kg. Da li imas neku fizicku aktivnost ili samo dijeta? Ja licno ne stizem nikako al dobro ima vremena.. :neznalica:
Odgovori 445 postova