Šta sam sve beše želela da ti kažem...
Da, ponovo da naglasim, ne opterećuj se da li će minus biti manji ili veći i brži ili sporiji....
U pravu si svakako, ne treba da gladuješ, ne treba da jedeš preniskokalorično, jedi lepo šta te sleduje, slobodno jedi te užine, ne trpi glad niti glavobolju. Za ručak lepo uzmi svoje ,,sledovanje,, da bi bila sita, salatu obavezno jedi, salati obavezno dodaj malo ulja - to ne treba da izbegavaš....
Zaslađivači glupi, veštački... Nisam se pogrešno izrazila nego ti možda nisi upućena u ,,problematiku,, pa ti je delovalo čudno...
Dozvoljeni su u sledećem smislu (može da se kaže u užem smislu hehe) - po pravilima UN dijete koju je neko napisao, nisu zabranjeni i realno ne utiču na mršavljenje. Oni nemaju kalorije i u tom smislu ne utiču..
U širem smislu, jako su loši jer su nezdravi, veštački su, gori su po zdravlje i organizam nego pravi šećer, na kratke i na duže staze, prave takođe loše reakcije u organizmu i zavisnost kao i običan šećer samo što još prave i dodatne loše efekte na zdravlje čoveka (ili žene hehe).... Što je najcrnje, neupućeni ljudi koji ih konzumiraju žive u iluziji da se zdravo hrane i nisu ni svesni šta rade sebi pa tim gore i po njihovo zdravlje a i liniju i eventualnu dijetu.... Sadrži ih verovatno većina industrijskih proizvoda jer su drastično jeftiniji i drastično slađi od šećera pa su proizvođačima isplativiji... Npr Zero Coke ili tako neki proizvodi bez šećera su gori od onih regularnih varijanti tj onih verzija proizvoda koji nisu Dijet i slično, dakle još nezdraviji, jer su puni ovih veštačkih zaslađivača, itd...
Uostalom, pogledaj na internetu i pronaći ćeš svašta o tome, da ja ne pametujem dalje ovde i ne otkrivam toplu vodu...
Evo ti samo jedan od članaka koji onako nasumično na brzinu pronađoh na internetu:
http://www.bastabalkana.com/2010/05/asp ... -zdravlje/
(inače, čini mi se da je i ovde na forumu neko pisao detaljno o tome ali ne mogu sada to da pronađem)...
A moj dnevnik.. ne znam da li si čitala početak, sredinu ili kraj....
Da, skinula sam tih nekih 14 ili 16 kg (ako uzmemo da sam počela sa 74, onda sam skinula 16k... ali pošto sam realno počela sa 72 i 74 je bila trenutna kilaža jer sam tih dana na početku UN bila u jeku pms-a i sva naduvena.. Dakle, ako uzmemo da sam počela sa 72kg skinula sam 14).. Pre nekad sam bila mršava, pa sam se u jednom periodu drastično ugojila, pa sam smršala... Na Un dijeti za tih tri meseca skinula 12 a posle dijete još 4 pa je to tih 16kg ukupno).... Ali, računaj da nema pravila koliko ko skida, zavisi od mnogo toga.. da li je u pitanju manji ili veći višak, kako si se hranila pre, kako držiš tu dijetu, kakav ti je metabolizam, itd... Samo nemoj da se opterećuješ i polako....
I, za ime Boga.. ne računaj kafu kao obrok...
Još nešto, piši lepo ispred svakog jelovnika npr 17/91 Proteinski dan (ili koji ti je već dan).....
Ajde srećno!

(izvini što sam ovo sve ovako nabacala, nije mi nešto koncentracija jača strana večeras...)