Odgovori 445 postova
Dijetica pa Bebica
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Dijetica pa Bebica

od dudank » pre 10 godine

Mišice, izvinjavam se što upadam s neba pa u rebra, ali pošto sam obećala da ću povremeno da se pozabavim zdravstvenom tematikom... naime, ako dobro shvatam, tebi je (između ostalog) cilj i regulisanje ciklusa. Ukoliko sam to dobro razumela, imaj u vidu da se za takve slučajeve preporučuje ishrana u kojoj proteini čine minimum 25% dnevnog unosa kalorija, dok se procenat kalorija ugljenih hidrata smanjuje na ispod 40% (na nekim klinikama se čak to propisuje kao obavezan režim od nekoliko meseci pre nego što se krene s terapijom za plodnost). UN dijeta se uopšte ne uklapa u tu preporuku... plus je kod žena sitnije građe UN dijeta mnogo manje delotvorna, dešavalo se da se neke članice tvoje i moje građe čak ugoje od nje.

Za ostalo čestitke (sećam se sopstvene radosti kad sam počela da ulazim u stvari iz ormara :) ), i ne brini što se tiče građe, telo se vrati na svoje ako si tokom razvoja i mladosti bila vitka (a jesi).
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 10 godine

od MiShīCá Mãllä » pre 10 godine

Dobar dan dobri ljudi...tj ZENEEE moje :009:
    Ajmo redom pa tako da krenem od tebe Debelicka dragaprvo zasto :( ??? Hm hm :D
    Drugo...verujem da si ti iscitala samo zadnjih par mojih postova gde si i videla da sam pisala "lan" ili recimo "kasika lana" , a ja sam Mače moje cupavo pisala 13.juna u postu ovako nesto secam se :"Uzimacu radi preventive recept od meda i lana od Debelicke,necu upisivati ali cu svako jutro pre dorucka pojesti jednu kasiku" pa je stoga ono "lan" ispred dorucka uvek,vise mene radi...a zeMske su obavestene...ko volE nek cita ne...?
    Eh da a za vodene i ostalo...kako ko misli...moje misljenje je da je sve u zivotu jedno u teoriji a drugo u praksi....znaci kao sto i sama kazes za Un dijetu ili bilo koju drugu,da ne odgovara svima (delis moje misljenje) tako i za taj vodeni...kako kome pase...meni je prvi pasao super,znam i zasto?! Muz je isao na operaciju nazivo,ziva bila nisam,ja sa klincima kod dr koji nece da ih primi jer nemamo termin,da ne idem u sitna crevca, pa u grad obavila neke obaveze,pa u biblioteku da vratim knjige,pa na karate...dan mi je bio prebukiran,pa u tom smislu ziva bila nisam i bila sam sigurna da ga necu izgurati,ali eto, a drugi dan nije to bilo ono tipa "umirem umirem majko..." Vec kazem da sam ga bas tesko podnela jel sam bila kod kuce,bila dva puta u prodavnici limun nisam kupila,zaboravila,tako da sam pila samu vodu...dan je bio bas hladan pa i nije bilo bas za "duckanje" a u sustini moje misljenje da rezimiram u vezi vodenog dana i jeste "zasto ga onda drzati kad naravno da ce mnogi osetiti glad,samo zavisi u kojoj meri,zar ne?"
    Nisam jedna od onih "nesto po svaku cenu" ali opet se treba za nesto i pomuciti...pa tek kad probam -reci ej ne mogu...ili mogu...i verujem (mozda gresim,ja se uvek ogradjujem-nisam zadrta osoba) da sam taj vodeni izdrzala manje vise kao i drugi,bilo je malo tesko u par navrata ali Boze moj...
    U drugom postu si napisala da mogu dva posta u jednom danu,samo ne za redom,... :wink: bese to ovako...pocela sam post kao sto i jeste,i ispisala iha haj,utom deca htela nesto,meni se ugasi ajpod,i kad sam kliknula ponovo da nastavim da pisem,jednostavno se sve obrisalo...a utom si me ti posetila i kad sam ja moj post zavrsila i poslala vidim tvoju posetu :009: hvala u svakom slucaju na informaciji :)
    A za "magicnu formulu" za poslednja cetiri dana :D prosto sam takva...ako nesto krenem,kao sto sam (potpisujem) i na pocetku u dnevniku jos na prvoj mislim strani rekla,volim da nesto bude mesec - mesec ali kako valja...i prosto ta dijeta traje toliko koliko traje,ako bih (opet kazem ogradjujem se) znaci ako bih imala volje,jer to je odrzavanje i jos tri meseca naredna cak i cetiri,i ne znam sta sve moze biti,ili sta se desiti,zasto ne bih prosto odrzala kako treba?
    P.S. Naravno da magicne formule nema i ne moze neko sad da izmisli neku "formulu ili dijetu" pa navalite siroke narodne mase ajmo svi na isti kalup,da zivimo,mrsavimo,sta god,a to je opet ono sa pocetka mog posta,da je sve jedno u teoriji ili sto ti kazes "formuli", a drugo u praksi ,prosto je svako individua za sebe,pa neka svako pronadje svoju "magicnu formulu" :-P
    Dudank macko samo ti upadaj,vrata su svima sirom otvorena :)
    Cilj mi iskreno i jeste i nije regulisanje ciklusa...dakle da pojasnim da ne bude zabune...jeste naravno! Ali pre svega treba otici kod ginekologa nekog normalnoooggg,jer ja jako losa iskustva imam sa njima,prosto svako vodi svoju politiku...jedan mi je preporucio neku inekciju (bez posledica,....gojenja,dobijanja malja i ostalo) pa sam sa posle porodjaja 57 kg otisla na 70kg okruglo 13 kg za 6 meseci,utom na kontrolama sam mu govorila da se gojim,ma kakviii,e od tada kuburim sa kg,...da ne duzim,kod ovog idem od kad sam imala pobacaj (sept 2013) opet ne zadovoljna...lepo mu objasnim da zelim pilule ili nesto od cega cu jednostavno imati normalno jednom mesecno i mir,pa i bilo koji drugi problem ima leka,pa ima i obaj ne?on meni,ne ne vi ste mladi to ce sve doci na svoje i onda svaka tri meseca kad vidi da ne dobijam daje mi lek od koga dobijem i to ide u krug...znam znam malo sam oduzila ali da ne bih uopsteno pisala,tada me ne bi shvatila,ovako sam ti pojasnila ili priblizila bar iole moju situaciju, :D e s'toga kazem ne zelim,jer tacnije NE MOGU da uticem na to,ovom dijetom,ako je kod mene to od prve menstruacije maltene tako...cak i nasledno...ne verujem da ce sad ovom dijetom to biti kao rukom odneseno,mozda ce pomoci mozda nece...videcemo,vreme nosi svoje :D
    A sa ostatakom tvog posta kalorije,proteini i to upoznata sam blisko,jer imam osobu u okruzenju koja se leci od steriliteta,i upravo mi to prica,dok opet dr ginekolog iz Srbije mi je rekla da je bitno skinuti 10%mase,da bi se organizam razbudio...pa samim tim i lakse doslo do zaceca...opet ono svako vuce na svoju vodenicu,mozda vas drage moje sve buni ono "dijetica pa bebica" ali moj plan je sve polako i sa osmehom...dijeta (3meseca), odrzavanje (3meseca), pa videti kako i sta dalje...verujem kod mene kao sto ti kazes izbaciti slatkise,tj ne UBACITI ih previse,ne ubrstiti ih previse,ne jesti ih od odrzavanja pa na dalje u mnogo mnogo vecem broju,ali taj period posle dijete i odrzavanja cu nekom drugom prilikom pisati,odoh sad na spremanje pa u skolu na priredbicu....
    Vama dvema iskreno i beskrajno hvala na savetima,podrsci,pisanju...jedno pitanje jos (pitate se Boze nije li zavrsila vec? :nasilan: ) kako da ubacim slike na forumčić?
    Pusaaa vammm pa podelite
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Danasnja klopa:
    19 jun Uh 61/91
    Kasikica lana
    D: sta drugo nego banana
    U: 30gr badema,20gr brusnice,1 breskva,kafa
    R: turska dürüm tortilla sa povrcem
    ( luk,sampinjoni,tikvice,paradajz,krastavac,zelena salata,paprika)
    V: 2palacinke sa nutelom,mala cinija ili ti pola snenokli,1dc mleka,1 kocka cokolade

Eto pade mi na pamet da pravim šnenokle davno sam ih pravila,a opet je od jaja i mleka da pojacam malo to jer do sada nisam imala mlecni proteinski,trebala bih vec :-) inace obozavam mleko i mlecne proizvode,ali me nesto strah da ce mi biti malo to za dan...a ako je voce ok,trebalo bi i mlecni ili? 8)
    Poslednja izmena od MiShīCá Mãllä u 26 Jun 2015, 08:02, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 10 godine

Mishice breeeee :neznalica: ... pa ja sam se šalila za lan, napisala sam da se šalim... :)
    A za vodeni dan.... nisam ga spominjala da bih rekla da Un dijeta nekome odgovara a nekome ne (to je jedna od nepametnijih i nezdravijih dijeta za bilo koga), nego sam rekla svoje mišljenje a to je da je gladovanje pogrešno, a i da je mršavljenje zasnovano na gladovanju pogrešna taktika (a i nedelotvorno posebno).... Kad kažem gladovanje, mislim na bilo kakvo gladovanje, bilo to na UN dijeti ili na nekoj drugoj dijeti.. Ali dobro, tvoja dijeta predviđa te vodene dane... ali odgovorno tvrdim, da ako neko (iz bilo kojeg razloga) nije raspoložen za taj vodeni dan da je bolje da ga preskoči jer ne da neće imati koristi od tog dana nego će samo imati štetu (a još će se i mučiti)... i dala sam primer zašto je to tako (u tom postu od juče).....
    A za poslednja četiri dana održavanja sam komentarisala zato što je potpuno nebitno da li je p,s,uh, v ili obrnuto.. (uostalom, lako je pogledati tamo u pravilima) jer tvoj uspeh nakon tih 182 dana ne zavisi od poslednjih 4 nego od prethodnih 178 i tu ne postoji kako treba i kako ne treba.... U stvari tvoj uspeh prvenstveno zavisi od tebe a ne od UN dijete...mislim i na uspeh posle dijete, sa održavanjem kilaže uz, nadam se, pametnu ishranu...
    Ja jesam bila na toj UN dijeti i pokušavam ponekad da skrenem pažnju ljudima da nauče nešto iz mog iskustva da bi im bilo lakše, bolje i zdravije.... Neko ne iskoristi priliku da nauči iz tuđeg iskustva ali nauči iz svog, a poneko nažalost ne pokuša da nauči ni iz svog ni iz tuđeg pa se onda vrti u krug i samo sebi pravi štetu....
    Ali, svi neka rade kako im se dopada... moje komentare zanemari i naravno radi onako kako misliš da je najbolje za tebe. Možda ih još neko pročita pa ih još neko zanemari, a neko možda i ne zanemari...
    Ovaj forum se pretvorio u UN forum (što pre nije bio) i kao da je svaki racionalan način gledanja na stvari (na ishranu naravno) potpuno nestao sa ovog foruma.... Sve se svelo samo na pravila UN dijete... a to što su ona u mnogo čemu nerazumna i neracionalna, nema veze....

Uživaj ti u svojim novim starim stvarčicama i haljiničicama, evo i leto je tu pa možeš lepo da prošetaš svoje novo telo!
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Debelicka :)
    Danas je bas i bilo u sklopu dana...ujutru ustanem i muzic kaze hajmo mi sa prijateljima po selima da beremo tresnje,jagode po plantazi,koliko uberes dok si tamo pojedes, a ostalo naberes platis i nosis kuci :D
    Tako je i bilo,mada je pocelo sa kisicom, posle je bilo super...videli smo cak i farmu jelena,hranili ih slikali se :) Ma divota :D
    Danasnji meni vockice 62/91
    Kasikica lana
    D: banana
    U: kikiriki iz kesice (ne znam koliko ali malo usput brzinski),1/2 jabuke
    U: 1/3 mixa voca svezih jagoda,tresanja,kaki,1/2 dinje,malo lubenice,breskva,brusnica,kikirikija,badema(cisto posula)
    U: 1/3 istog mixa
    V: 1/3 istog mixa

Kako je vama prosao dan ? Bubac :009:
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

63/91
    Proteinski
    Kasika lana pre dorucka
    U: 25gr badema,20gr brusnice,10-ak tresanja (ostalo od juce)
    R:upravo peceni vruci divni 6kom.cevapa,mesana salata,hleb,supica 3dcl
    V: bice ostatak od 4 cevapa,salatica (oko 20:00h)

Danas merenje i jos -0,200 grama ...malo po malo prikupljam :-P
    Hi hu hi hu sad na 60,4 sitno brojim do kluba 5 hu hu hu :013: :013: :013:
  • Treshnja
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Treshnja » pre 10 godine

Miso miso misicu, hoces li *bananicu* Vidim i ti za dorucak mlatis bananu, a voca na pretek :D Evo, ja da ti se, kratkorocno, pridruzim u klubu 6 i da te ispratim do tvoje petice :009: Pa u to ime da nazdravimo :pivo:
    1. Cilj: 66kg
    05.10.2014. pocetak Unke 82 kg, 05.04.2015.kraj 71,7 kg
    11.05.2015. pocetak II kruga Unke 71 kg, kraj 67.8 kg
    2. Cilj: 62kg
    14.09.2015. pocetak III kruga Unke
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Hvala Treshnja, ne sekiraj se ostajem ja sa tobom jos dugo dugo kako mi se cini...sve nesto po 200gr,300gr minusa...pih...ide na dole ne kazem,ali ne zuri se mojim kilama izgleda da me bas vole...za tvoj uspeh tri puta :pivo: :pivo: :pivo: :D
    Pa ti si bre prava macka sad ha??? Mjauuuu . :013: Kako je bilo na svadbi? Jel to bese sad za vikend? "El si dirala pevaljku s'masni prsti?" :-P el si bila dobra? :009:
    Moj meniiii za juce je bio...
    Skrobni 64/91
    D: cik pogodite...banannananananananaaa
    U: 1 jabuka,30gr kikirikija,10gr badema,caj zlatiborski
    R: riza sa tikvicama,krastavcem,paradajz salata,hleb beli obican
    V: pola od rize,salatica

Kako je sve ovo divnoooo,ili ja to lepo spremim? :-P
    Pokusavam da izbacim uzinicu,pa bre navukla sam se kommala beba svakih dva sata jelo...kako se do sad nisam navikla na jednu uzinu? Pokusacu i danas tako,ako ide,ako ne "nećem da se teram"...i da napomenem onaj dan sa cevapima...nije bilo 6za rucak vec 5malih malih,,,i nije bilo kao po planu 4za veceru nego 3,bez da sam bila gladna... 8)
    Za danas racunam neke makarone sa paradajz prelivom vec sam kupila svezi pa cu praviti neki sosic...a za sutra ne obecavam vocni...tj gledacu da ispostujem,ali ne obecavam...imam termin u 13 kod cika zube,tj lepe tetka doktorice pa ako budem gladna (od nervoze) i cekanja,i strahaaaaaa ondak ce nesto biti konkretno za rucak... :neznalica:
    Javljam se :009:
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Danas kod teta zubarkeeee....brrrr...grrrr... :010: ja cu ovako,a ona cik nek nesto proba da uradi... :shock:
    Jucerasnji meni:
    ugljenohidratni 65/91
    Lan
    D: bananaaa,kafa
    U: 1 jabuka,zlatiborski caj
    U: 30 gr lesnika,15 gr grozdjica
    R: spagete sa domacim umakom od paradajza
    V: kafa sa mlekom,20gr cipiripija,1 dcl mleka,10ak plazma keksa,2 zalogaja nutelle

Nesto mi dani odose,jos manje od mesec dana...hi hu hi hu :-P
    Kako vama ide? :D
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Sipak i zubarki :D odem kaze ako radim rengen ne smem biti trudna....juuu...meni padne mrak na oci,i odmah se setim kako sam sa prvim detetom tako imala nesnosne bolove sestice gornje odjednom,i kada sam otisla kod dr,kaze maco vi ste mozda trudni,hoce zubi ponekad da bole tako kad zena ostane trudna pa se upale desni...moze biti znak ali ne mora...a tada i jesmo pokusavali,tj "radili na bebi"... Kazem ja njoj da trudna ne bih trebala biti,jer ne bih sebi dozvolila dijetu i da pokusavam da ostanem trudna,ali ja imam tu srecu u zivotu inace da se BAS meni desi nesto tako...rekoh muzu juce,objasni posle ljudima da dok smo pokusavali godinu i 11 meseci nije islo,a sad kad sam na dijeti i cuvamo se sad ostala...bilo bi ma da da...da ne duzim...sacekala tamo sat ipo u ordinaciji i kad sam usla kaze da moram biti sigurna,jesam li ili nisam...kupim odmah juce test,uradim danas odmah dva i hopppp....
    Nista....super,sta bi i bilo,jel? Ali opet sam iskreno i ja sumnjala jer od aprila 17-og nemam a eto jutros se merila,i 300gr plusa....da nisam radila test utripovala bi se...eto...
    A tih 300gr plusa jedino prepisujem onom "treba da dobijem"... I tako u krug :010:
    A koje ce to godine biti? :nasilan:
    Jucerasnji meni
    Vockice 66/91
    Lan
    U: jabuka,kafa
    U: 2 kajsije,pola jabuke,kafa
    R: u rerni samo sa malo soli,sampinjoni,paradajz,tikvice,paprika,persun,zapeceno,tj od svog soka kuvano u rerniii i bilo mmmmmm prste da polizes cak sam i supicu onu pojela,uh da je bilo jos "leba pride...",i zlatiborski caj
    V: zlatiborski,cak jedna cela suva sljiva (nisam bila gladna),cuj JA nisam bila gladnaaa...

P.S. I sa ovim menijem ja imam 300gr viska...pa cik da mi je znati sta da stavim u usta...a da bude manjka...??? Nekad me malko nervira sve...ali hajd...dodju valjda i takvi dani...dodju i prodju... :headbang: :headbang:
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Uraaaaa...jupi je jupi jeee....juce dobilaaaa....konacnoooo....od sad da se zovem "baš baš" jer se BAS uvek meni dese BAS neke stvari...juce bacene pare za dva testa,a uvece isti dan dobijem...zasto bas nisam mogla dan ranije?
    Opet kod zubarke pa resen zub al imam osecaj da mi je malo ostalo unutra parce...eto bas bas meni...i tako ja skupim juce "srce pod misku" i krenem kod nje,rekoh nesto nije ok,kaze nema sanse,e reko:"Bas kad bi me bas bolje upoznali,bas bi znali da bas kod mene se bas dese neke stvari, BAS BAS!
    Kaze kad se smiri rana bice to ok,ona moze da potpise da nema nista unutra,zasto onda bas ja cujem kvrc kvrc ?
    Mozda sam ja kvrcnuta? Nije iskljuceno :D
    Jucerasnja klopa:
    25.jun (67/91 proteinski zubobolni :-) )
    Lan juce zavrsen :)
    D: banana,kafa
    U: zbog zuba nista
    R: ali zato posle,...ruckic- 3 srednja parceta piletine,dinstani luk,sampinjoni,tikvica,bez hleba,krastavci,supa
    V: pola od svega,bez supe bez hleba

Vec drugi dan mi se nije veceralo...luda kuca....ali da, prijavljujem svecano svecane lepo divno najdivnije upakovane Mocartice,dve male male,i jednu bananicu cokoladicu...protrcale tu oko mene oko 16:40 juce....juuuu al su bezobrazne...morala sam da im stanem na rep...e tu im je bio brzo kraj :wink:
    Zene gde ste???? :mahalo:
  • LolaLolita
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od LolaLolita » pre 10 godine

Evo ima nas novih (starih ) clanova na UNkici :)
    Ja sam danas počela, a vidim tebi bas fino ide :D :013: 8)
    a na ove brljeve cemo zazmiriti :010:

Pratimo se 8)
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Pratimo Lolo pratimo nego sta :009:
    Ukratko,vikend i puno puno obaveza ali bez brljekanja,bar ne puno,,....
    Juce od ujutru do uvece sve ok,sem u gradu rucak morao biti,pa je bilo u okviru Unke,spagete ali sos garant nije kao moj kod kuce ali Boze moj...veca je jos uvek tu,od juce jutro do danas me bolela glava,znaci 24 h i vise bez prestanka i to bas bas,ali sta je tu je,proslo...danas vocni...jutros je bilo bananananananna,pa tek oko 14h jabuka,...
    Zene zasto vas nema?..
    Sitno brojim do 91 hura hura ra ra :-P
    Poslednja izmena od MiShīCá Mãllä u 30 Jun 2015, 22:32, izmenjeno 1 put ukupno.
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Eto da brzinski upisem dnevnike:
    67/91
    Lan zavrsila
    D: banana,kafa
    U: /
    R: piletina,krastavac salata,dinstani luk,tikvice,sampinjoni,bez hleba,supa
    V: pola na silu

Skrobni 68/91
    R: riza sa dinstanom tikvicom,lukom,sampinjonima
    V: pola od rucka

Uh69/91
    Bili u gradu ceo dan sa sve glavoboljom
    U: keksic na brzaka,jer mi se skoro slosilo :neznalica:
    R: spagete u Mömaxu
    V: 2 parceta torte u McDonald-u

Vitaminski jucerasnji 70/91
    U: jabuka
    R:/
    V: 7-8tresanja

I jesu to premale kolicine jela pogotovo juce ali veca vestica je jos tu i verujem da ima veze,bas pre nje sam mogla pojesti "masan dzak" a sad...pih...nista...ali zatoooo evo ruke zure da otkucaju MOJU SRECUUUU NAJVECUUUU :veseljak: sa ponosom vam saopstavam da sam usla u KLUB 5 :skakutalo: juhu ju hu hu hu ta ta ta ti ra....jutros vagica drugarica kaze tacno 60.0,pa ja nisam verovala i opet stanem a ona se osmehnu sa 59.9 :hi-fi: i stoji tako i gleda me i gleda me i smesi se....od zadnjeg puta upisujem -0,800gr...ta ta ta ti ra...odoh da menjam tiker OOOOMMMAAAAAA! :-P :013: :skakutalo: Ljubim vas
  • LolaLolita
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od LolaLolita » pre 10 godine

Čestitamoooooooooooo!!!!!! :013: :veseljak: :pivo: :hi-fi:

E da, drugarice, ovaj naziv dnevnika, dijetica, pa bebica, je stvaran ili?
    Hoću reci, ja muku mucim s kg cijeli zivot :crybaby: i tako, odlučili se moj muz i ja na bebce, i nije islo, neko vrijeme... Kontam, zbog kg, i dr mi kaze isto, i gle čuda, ja se satirala da smrsam, sve zbog bebaca, kad ono ja ostadoh trudna, kad sam imala najvise kg u svom zivotu :D

Sve uredno proteklo, trudnoca skolska, porod prirodan, ni malo pucala, ni malo sivana, beba ok, ma za pozeljeti, a rekli su mi da necu moci iznijeti trudnocu i svasta nesto, pih, daleko bilo - da se ne sjecam! :evil:

Sad ja tebi pricam, bla, bla, a nemam pojma da li je naziv dnevnika sala, ili ima veze sa svim ovim. kako god, dijeta je ipak dobar korak, za sve, pa i za to :) ALI PRAVILA U ZIVOTU NEMA! 8)
Odgovori 445 postova