Nina-Ajde da pokusamo ovako(ako sam dobro shvatila kako funkcionise tvoj radni dan):
Kada ides pre podne u skolu:-Ustajanje u 6.30h
-Dorucak...jogurt i 3 kasike muslija ili , 3 kasike ovsenih pahulja ili kesica ovsene kase koja se razmuti u 1,5 dl tople vode.
-Uzina...2 banane ili 2 jabuke ..(1 komad na 2 odmora)
-U 13h dolazak u stan (gledaj da dodjes peske mada ne znam koliko imas metara od kuce do skole) neko voce i saku kostunjavog voca ili jos bolje ako ima neka corba (1 tanjir)
-U 5h rucak koji jedu i tvoji roditelji (gledaj da ne mesas krompir,hleb,rizu,meso...a povrce moze sa svim)
-Pola sata voznje bicikla.
-2h pred spavanje 3 dl jogurta.
Kada ides popodne:-Ustajanje u 7h.
-Dorucak kao sto sam napisala.
-Uci neko vreme pa voznja bajsa pola sata pa opet ucenje,
-Rucaj isto kao sto sam vec pisala za rucak.
-Setnja do skole.
-2 uzine tj. 2 vockice.
-Vecera...ako ti je malo da popijes samo jogurt onda gledaj da pojedes povrce ili corbu.
Ako ti ovo zbog neceg ne odgovara ti javi , pa cemo da menjamo
Masha na pocetku da te pozdravim i da ti kazem da mi je drago sto si nam se pridruzila. Sajt i forum iskoristi kako mislis da je najbolje a cini mi se da ima za svakog po nesto (bar se mi trudimo da bude sve obuhvaceno ).
Neke stvari ne znam da li sam dobro shvatila pa cu te zamoliti da mi nesto razjasnis.
Ovo da si se ugojila pa krenula kod nutricioniste sam razumela i mislim da je to odlicna stvar, kao i odlazak kod psihologa. Sve manje ima zabluda da kod psihologa idu ljudi koji su ^$$#%#$$ i to mi se svidja

ali kao shto vidite sada sam opet startovala sa 98 UN dijetu
Da li to znaci da si vec bila na ovoj dijeti?
moj problem je u tome sto kada sam dosla kuci (posle 4 meseca, jer sam u gimnaziju i sada na fakultet isla u inostranstvu) svi su mi rekli (porodica, drugovi) da sad stvarno savrseno izgledam (od malena se bavim aktivno sportom i znam da je cudno sto sam uspela da imam 100kg aktivno se baveci istim, ali moram priznati da sam do svoje 16te godine ja jela nenormalne kolicine hrane(krishom)). i ja kada sam se vratila u internat sam prestala sa teretanom, pocela da jedem sve sto nisam protekle 2 i po godine i eto za nekih godinu dana nabacila 22 kilograma.
Ovo ne mogu da "pohvatam"
U gimnaziju (srednju skolu) se krece sa 15g a zavrsava se sa 19g. Sada imas 21g i na fakultetu si. Jel sam to dobro povezala? Od 15-te godine do sada si permanentno u internatu?
Da li si od 15g pa sve do sada ( a i dok zavrsis fakultet) u internatu?
Ako si sa 16g imala 100kg i krenula kod nutricioniste onda to znaci da si mrsavila dok si bila u internatu, jel?
Ne znam odkle si se vratila i gde si bila (sem naravno kod kuce za vreme skolskih odmora).
2 i po godine si na faksu i vratila kg?
Uh ala sam te izbombardovala pitanjima

....bitno mi je kada si , gde , kad i kako jela i mrsavila .
ali osecam strah da opet, nakon nekih godinu dve, bavljenja sportom + zdrave ishrane ne padnem u isti problem
Zasto bi pala u problem ako jedes zdravo i bavis se sportom? U problem mozes pasti ako to ne radis.
htela sam da pitam da li postoji neko "spremanje" za trenutak kada odlucimo da prekinemo sa dijetom? i da li bi mi pomoglo da idem na primer kod psihologa jednom mesecno?
Kod psihologa mozes ici cesto koliko god ti to prija i to radi svaki put kada pozelis bez obzira na dijetu.
"Spremanje" je onaj deko koji govori o nama zasto jedemo kada ne treba. Sta nas tome "vuce".
hvala vam unapred na odgovoru
Nema na cemu, drago mi je da pomognem kada zatreba