Odgovori 2 postova Stranica 1 od 1
Klopke "nemasne" hrane
  • Iki
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 24
    Pridružio se: pre 16 godine

    Klopke "nemasne" hrane

    od Iki » pre 16 godine

    Kada vidite kako na pakovanju neke namirnice velikim slovima pise "ne sadrzi masnocu",vas mozak to cesto registruje kao "ne sadrzi kalorije". Na nesrecu,te nemasne poslastice mogu da budu kaloricne koliko i njihovi "masni" pandani.Recimo,kad proizvodjac odstrani masnocu iz cokoladnog keksa,cesto je zamenjuje velikom kolicinom secera,cime nadoknadjuje vecinu,ako ne i sve kalorije koje su otisle s masnocom.

    Dodatni secer je ono sto keks sa smanjenim sadrzajem masnoce cini tako ukusnim.Buduci da grickalice sa smanjenim sadrzajem masnoce podsticu tendenciju da budu konzumirane do mile volje,s njima se unosi veoma mnogo kalorija.Neki cak misle da ce oslabiti ako budu jeli takve proizvode (sto je bio moj slucaj) Poblem je u tome sto konzumiranjem veceg broja kalorija nego sto organizam moze da ih sagori dobijate u tezini bez obzira na to da li te kalorije poticu od masnih ili nemasnih namirnica.

    Najbolji nacin da se obavestite o nemasnim grickalicama jeste da procitate ono sto je na pakovanju oznaceno sitnim slovima.Obratite paznju na dijetetske podatke,narocito na velicinu porcije i kalorijski sadrzaj svake.Nemasno je nemasno,ali ako se malo pozabavite istrazivanjem,naoruzacete se informacijama i znati koliko zapravo zelite da pojedete.Imajte samo na umu da se,kada je rec o nemasnim djakonijama,i sa dobrim stvarima moze preterati,a narocito ako spadate u sladokusce .
  • Anatema
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 90
    Pridružio se: pre 14 godine

    Re: Klopke "nemasne" hrane

    od Anatema » pre 14 godine

    Da, ja sam na početku redukcije ishrane bila u zabludi po ovom pitanju.
    Kasnije, kada sam naučila da razlikujem i brojim kalorije, shvatim da je "običan" proizvod i u svojoj "dijetalnoj" varijanti - približne kalorijske vrednosti. :?
    Tako da je najbolje pogledati tablicu kalorija i ne obmanjivati se. :hi-fi:
    Slika
    "Sudbina nije stvar slučajnosti, već je stvar izbora; to nije nešto što treba čekati, već nešto što treba postići."
Odgovori 2 postova Stranica 1 od 1

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 8 gostiju