koliko bi mogle imati kcal kupovne oblande?
Videla sam da biskvit kore imaju 337/100 gr...
sanjan napisao:kupila sam zamrznuto mediteransko povrce (tako se zove ) ali koliko kcal ima to nema nigde. i pitam se da li ja dobro obracunavam k cal vrednosti
ukupna kolicina cal uneta u serpu(obracunam) pa
kada skuvam jelo izmerim ga,
a onda unete kcal pomnozim sa 100 pa podelim kolicom gotovog jela?
meni deluje logicno jer jelo kalira prilikom kuvanja ali opet da pitam
i jos jedno malo pitanjce:
volim da zaledim instant sok u kockicama to je bas osvezavajuce ali me interesuje na poledjini kesice pise npr87.kcal u 100g . da li to kcal vrednost u 100g soka gotovog ili 100 g instant praha?
i jos malo pitanja da li je gluten zapravo gustin??? i koliko kcal ima 100g praha za puding?
Venomanapisao:
melisa napisao:U tablicama je kcal vrednost za pečeno, mada ne verujem da je puno manje ni presno, jer je lisnato testo lisnato zato što se stalno premazuje uljem ili margarinom.
znaci onda bez obzira na sve, to zamrznuto koje se na suvo strpa u rernu ima isto 547?
Ella napisao:sanjan napisao:kupila sam zamrznuto mediteransko povrce (tako se zove ) ali koliko kcal ima to nema nigde. i pitam se da li ja dobro obracunavam k cal vrednosti
ukupna kolicina cal uneta u serpu(obracunam) pa
kada skuvam jelo izmerim ga,
a onda unete kcal pomnozim sa 100 pa podelim kolicom gotovog jela?
meni deluje logicno jer jelo kalira prilikom kuvanja ali opet da pitam
i jos jedno malo pitanjce:
volim da zaledim instant sok u kockicama to je bas osvezavajuce ali me interesuje na poledjini kesice pise npr87.kcal u 100g . da li to kcal vrednost u 100g soka gotovog ili 100 g instant praha?
i jos malo pitanja da li je gluten zapravo gustin??? i koliko kcal ima 100g praha za puding?
za mediteransko smrznuto povrće ne znam tačno ali bih ga ja (dok ne nađemo tačan podatak) računala približno nekom drugom smrznutom recimo za rusku salatu ima 81.02 kcal/100 gr, za đuveč 34 za bećar paprikaš 33.1, kineski miks 25.81 pa ti uporedi sastav pa računaj.
prpračun je ok
instant sok? hm...s obzirom da 100 gr cedevite sa šećerom (u prahu) ima 370 kcal onda mi ovo pre liči na gotov sok, ali ne mogu da tvrdim jer ne zma o čemu se tačno radi
puding 380 kcal/100 gr praha, ali ako imaš neki konkretan (vanila, čokolada, malina,...) kaži možda nađemo precizniju vrednost
Venomanapisao:Pita sa visnjama, ali ne u korama, vec ona 'lenja'?
Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 7 gostiju
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.