Odgovori 578 postova
KALORIJSKE I NUTRITIVNE VREDNOSTI POJEDINIH NAMIRNICA
  • Norma J.M
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od Norma J.M » pre 17 godine

E,sad jedna molba! :D
    Posto ja sa mog kompa(ovo je firmin komp,pa nemogu nista da skidam)....nemogu da vidim onaj vojni kuvar :x da li bi neka od vas bila ljubazna,pa da napise kalorijske vrednosti gotovih jela koji se tamo nalaze!
    Hvala vam unapred! :009:
  • lilit

od lilit » pre 17 godine

Normic, neizvodljivo je :( .
    To je pravi kuvar sa mnooooogo jela i recepata.

Najbolje da odes kod nekog da ga skines i istampas, a mozda to mozes i tu.
    Vredi se malo pomuciti, jer su kcal vrednosti date u njemu, slicne sa onim koje ja dobijem kada kuvam odredjeno jelo, varijacije su minimalne i zanemarljive.

Ako ti ne odgovara ovaj alternativni metod, onda cu ti, kada budem imala vremena, pisati grupu po grupu i slati na mail ili pp.
    :009:
  • Norma J.M
    Urednik
    Urednik

Ja bas nista ne smem da skidam sa neta,a i nemogu! :x Tako su mi podesili u firmi! :x A i ne bih da zabrljam nesto,cak i ako je izvodjivo! :shock:
    A ako te ne mrzi,ti bar ona uobicajena,svakodnevna jela ubaci ili posalji na pp ili mejl!
    Ljubim! :009:
  • lilit

od lilit » pre 17 godine

Vazi, ali ti ipak vidi da se kod nekog uvalis i da ga skines - mnogo ce ti skratiti vreme dokle god brojis, a i kvalitetno je uradjen, ne zauzima mnogo memorije, a koristilo bi i tom ciji je komp.
  • Norma J.M
    Urednik
    Urednik

OK!!Sad cu da pitam odmaK kolegu! :D :007:
  • (: YvOnNe :)
    Početnik
    Početnik

od (: YvOnNe :) » pre 17 godine

Jel moze neko da mi kaze koliko kalorija ima plazma keks?

Pretpostavljam da pise na pakovanju, a ja sam opremljena plazmom ko da ce rat da izbije, ali sve je u folijama, kutije su bacene :(
    Moja poslednja dijeta!

1º cilj: 67kg do Nove Godine
    2º cilj: 62kg do mog rodjendana (20.februar)
    3º i konacni cilj: 58kg do 1. maja
  • Sunset

od Sunset » pre 17 godine

Plazma keks ima 391 kalorija na 100 gr.
  • lilit

od lilit » pre 17 godine

Najnovije vesti 8) .

Plazma ima 437.2 kcal ; P = 11.9g ; UH = 70.4g ; saharoza = 14.5g ; ukupne masti = 12g ; mlecne masti = 5.9g

Komad plazme = 31.3 kcal
  • Sunset

od Sunset » pre 17 godine

Eto...ja bih ovo uzela kao tačan podatak. Ja sam moj podatak našla na internetu pod pojmom piškote.Moguće je da je to druga firma ili zastarela informacija. Svejedno...važno da smo se snašli :D
  • lilit

od lilit » pre 17 godine

Ja sam to zapisala sa kutije, a i izracunala za komad, pa kome kako lakse :009: .
  • mylyca
    Početnik
    Početnik

od mylyca » pre 17 godine

imam jedno pitanjce... posto sam odlucila da kombinujem un dijetu i brojanje kalorija,napravila sam jelovnik za naredna 4 dana. ali problem mi je to sto mi nijedan dan ne prelazi 1000 kalorija (krecu se od 800-1000 kalorija) iako sam normalno stavljala porcije(npr. 2 vocke,200gr mesa,parce hleba,salata...) i sad neznam da li je to o.k jer ja navodno ako hocu da smrsam, treba da unosim 1200 kalorija... i sad ne znam sta da radim da ostavim tako kako je ili da nesto povecam. :neznalica: :neznalica: :neznalica:
  • lilit

od lilit » pre 17 godine

Mylyce, Sunset je ovako napisala u jednom postu :

Sunset napisao:Dobro je, ali ja bih dodala više kupusa i još nekog povrća (narendaj šargarepu na primer u salatu )...uvele bih užinu obavezno dva puta dnevno, znači još jedno voće do ručka a popodne nešto konkretnije: na proteinskom danu to može da bude kuvano , jaje, jogurt ili sir (bez hleba!! ) naravno ne sve ovo zajedno nego jednu od tih namirnica sa salaticom ili sa šargarepom i izbacila parče hleba uveče. Naime ne smeš da unosiš premalo kalorija jer je to put ka prejedanju..isto tako ne sme da ima veliki razmak izmedju obroka...Bravo za supu!!!Baš si primerna...

Mislim da je ovo odgovor na tvoje pitanje. Sa te dve uzine ces ispuniti bonus :wink: .
    Početnik
    Početnik

hvala za plazmu, ali sad imam jos dva nova pitanja:
    da li neko zna koliko kalorija moze da ima u 100g gibanice i koliko ima solja tople cokolade?
    Moja poslednja dijeta!

• lilit

od lilit » pre 17 godine

100gr gibanice sa kajmakom i sirom ima oko 329 kcal, bez kajmaka oko 280, a topla cokolada, solja od 2.5 dl = 259 kcal.
    Početnik
    Početnik

Da li neko zna koliko kalorija ima u sirevima koji se prodaju na pijaci ("belim" sirevima) ? Negde sam naisla na podatak oko 100kCal na 100g, ali nisam sigurna da li je to tacno...
    Moja poslednja dijeta!

Odgovori 578 postova