DIJETE ZDRAVLJE LEPOTA  VEŽBANJE DUH/TELO TABLICE I ALATI RIZNICA
RECEPTOTEKA  

FORUM

O NAMA
MARKETING
KONTAKT
HOME
  Najčitanije:
UN dijeta
Mesečeva dijeta
Dijeta sa jabukama
Dijeta sa jajima
Pritkinova dijeta
Iskustva
Dijeta recepti
knjige Knjige
Zabava
 
Zapamti i podeli sa drugima!
   
  Izračunajte:
Nutritivne tablice
Indeks telesne mase
Bazalni metabolizam
Potrošnja kalorija
Tablica težina
 

 

 

Milesa Merdanović

Autorka: Milesa Merdanović
Instruktor i praktičar ThetaHealing® tehnike
Posetite website autora

Živite slobodno


Danas se mnogo govori o moći koju misli imaju na naš život. Afirmacije, mantre, ponavljanja. Većina ljudi uradi sve to što im se sugeriše, ali nastavi da sledi svoje predhodne obrasce ponašanja. Kako bi zaista i uspelo i imalo značaja afirmisati sebe, potrebno je da znate ŠTA ŽELITE. Ovo se može primeniti u svakom segmentu života. Odakle god da krenemo, potrebno je da preduzmemo akciju za ono što želimo. Preporučljivo je da jasno izdvojite i formulišete ono na čemu želite napraviti promenu.

Koji je razlog toga što želite?
Šta ćete postići time?
Šta ćete dobiti?
Kako ćete živeti kada to ostvarite?

Stavite na papir odgovore na ova pitanja. Neka budu kratki i jasni. Budite blagi prema sebi i krenite malim koracima. Kasnije im možete dati dubinu.

Živite slobodno

U startu se možete susresti sa svojom podsvešću koja vam kaže da je to glupost, da nećete ništa napraviti i uspeti. Zašto se to dešava?

Podsvest čini oko 85% vašeg uma i gotovo je sigurno da je u pravu. Kada na svesnom nivou donesemo odluku da napravimo promenu, ona se suočava sa već postojećim znanjem koje se nalazi u našoj podsvesti. Ako je to znanje u saglasnosti sa promenom koju želimo, vrlo lako ćemo je ostvariti. Ali ako nije, bićemo u situaciji da nam nikako ne polazi za rukom ostvarenje naših ciljeva, vrtimo se u krug bez vidljivih rezultata ili jednostavno mislimo da to nije za nas. To znači da podsvest ima iskustvo iste ili slične promene koja je, u trenutku događanja, bila neprijatna za nas. Ona nas štiti od ponavljanja, u najmanju ruku, od neprijatnosti. Podsvest radi za nas, NE protiv nas. Razumevanjem delovanja svesti i podsvesti, a uz pomoć određenih tehnika, lako možete postići promene. Sve ono što ste vi danas, na fizičkom i duhovnom nivou, već se nalazi duboko u vama, u vašem umu. Uskladišteno u podsvesti, dnk lancu, obrascu ponašanja iz detinjstva, čeka svoj trenutak da se iskaže.

Ono što možete sami učiniti u trenucima oslabljene volje je da se obratite svojoj podsvesti: “Ja ću biti zaštićen/a i siguran/na dok ovo radim, činim, pišem.” Jer vi ćete zaista to i biti. Nemojte se boriti sa svojom podsvešću. Posvetite se sebi na način koji je samo vama jasan i razumljiv. Vi ste ti koji će se družiti sa sobom u svakom trenutku. Naučite biti sebi najbolji prijatelj, pričajte sa svojim telom, umom. Pitajte se šta je to što vam je potrebno kako bi vam, za početak, naredni sati protekli u zabavi, ljubavi, dobrom raspoloženju. Šta će biti nakon toga? Da li će se zabavni sati nastaviti? Omogućite i dozvolite sebi da to iskusite. Otkrićete nove osećaje i spoznaje o sebi, svom okruženju. I tako iz sata u sat vežbate um, duh i telo. A onda to postane i vaša svakodnevnica.

Živite slobodno

Nemojmo se zavaravati. Nakon primene raznih modaliteta i tehnika za poboljšanje kvaliteta života, ne znači da nikada više nećete biti tužni, ljuti, neraspoloženi. Znači da će se vreme utrošeno na ove osećaje značajno smanjiti, kao i intenzitet ispoljavanja. A onda dolazi svest o postignuću i osećaj ponosa koji daleko nadmašuje sve ono što ste do skoro mislili o sebi.
Pristupite avanturistički, zaboravite očekivanja, uživajte u svakom trenutku, jer to ste sve vi. I misao i reč, krivica i radost, posao i izgled, ljutnja i tuga, sreća i uspeh. Osvajate svoj um deo po deo. Upoznajte, zavolite sebe i prenesite to u svoju stvarnost. Jer stvarnost nam govori da je to moguće.

U tekstu sam se koristila metodama tehnike Theta iseljivanje i tehnikom sopstvenog životnog iskustva. Moguće je da se mnogi od vas neće pronaći u ovome, ali ja sam uvek za to da napravim i uradim vežbu, posmatram i ocenim rezultate. Uradite i vi!

S ljubavlju živite slobodno,
Milesa Merdanović
Instruktor i praktičar ThetaHealing® tehnike
www.zivetislobodno.com

  

FaceBook stranica:


  Dijeta.net i na:  
Facebook grupa
Twitter
Google+
     

Pomozite zivotinjama za vreme hladnog vremena!

 

 

   

reklama

[ Vrh stranice ]
   

   

Sadržaj ovog sajta je vlasništvo www.dijeta.net-a :: Neka prava su zadržana i nalaze se pod Creative Commons 3.0 licencom. To znači da se mogu preuzimati tekstovi ali mora biti imenovan pravi izvor informacije (link prema sajtu www.dijeta.net), sadržaj se ne sme koristiti u komercijalne svrhe i ne sme se menjati na bilo koji način

Copyright: dijeta.net 2007-2016.