Dijeta.net • Pogledaj temu - Klackalica
 home  blog

Dijeta.net

Pravo mesto za sve buce i one druge
Danas je 19 Jun 2013, 10:38

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1327 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 89  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Okt 2011, 14:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2009, 13:27
Meni se takvi edemi po nogama (stopala, a ponekad i sve do kolena) stvaraju od promene klime, mislila sam uvek da je od sedenja u autobusu, ali pre dve godine sam posle mora probala s bronalom (Lass mi dala ideju) i otok spade odmah. :005: Jedne godine uopšte nisam mogla da hodam nekoliko dana koliki je bio otok, užas. :) Ne znam jesi li pratila da li ti antialergeni umanjuju taj problem... ja ih u principu izbegavam sem kad je baš nužda, ali dobro je kad znaš šta eventualno može da ti umanji problem.

Evo ti nekoliko manje poznatih informacija o helicobacter pylori, preporuke za ishranu direktno iz gastroenterološkog dijagnostičkog centra Severne Karoline i još nekih ozbiljnih institucija:

"Ironično, ovu bakteriju inhibira upravo snižavanje pH vrednosti u želucu, tj. stvaranje kiselije sredine, iako mnogi ljudi reaguju na simptome nadraženosti želuca tako što uzimaju sredstva za smanjenje kiseline."

"Većina pacijenata koja ne uspeva da proizvede dovoljno želudačne kiseline čak i pošto je bakterija suzbijena patiće od gorušice i nadimanja želuca."

"U ubijanju bakterije helicobacter pylori u unutrašnjim oblogama želuca efikasan je nutrijent po imenu sulforafan. (...) On takođe inhibira stvaranje želudačnih tumora. Najbolji izvor sulforafana u ishrani je brokoli. Izdanci brokolija sadrže 30 do 50 puta više sulforafana nego zrela biljka. I druge kupusarke, kao što su kelj, karfiol i kupus, takođe sadrže sulforafan, samo u manjim količinama." (I kod nas je stari narodni lek za želudačne probleme sok od svežeg kupusa.)

"Iako to još nije potvrđeno kliničkim testovima, u ogledima su još neke namirnice pokazale sposobnost da inhibiraju helicobacter pylori. Tu spadaju beli i crni luk, likorika, cimet, kokosovo ulje i ljute papričice."

"Bromelain je enzim koji sadrži sumpor i nalazi se u biljkama iz porodice Bromeliaceae, kao što je ananas. Redovno pijuckanje soka ananasa može biti efikasno u lečenju infekcije bakterijom helicobacter pylori, naročito kod ljudi koji ne mogu da podnesu lečenje gde se bakterija suzbija povećanjem kiseline u želucu."

"Konzumacija probiotika i korisnih bakterija kao što su acidofilne bakterije i bifidus nema direktnog uticaja na samu bakteriju helicobacter pylori, ali se često preporučuju radi umnožavanja korisnih mikroorganizama u probavnom traktu."

"Kada ništa drugo ne pomaže ili kada postoji netolerancija na većinu lekova koji obično pomažu, treba redovno pojesti po jednu do dve kašike kiselog kupusa kad god se pojave simptomi. Kiseli kupus (inače probiotik) ima jedinstvenu sposobnost da snizi nivo kiseline u želucu kad je previsok i da ga povisi kad je prenizak. Ukoliko neko teško podnosi kiseli kupus, umesto toga može piti rasol."

Slika

Обичам да пуша, да пия... и да ям. :)

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2011, 15:21 
Profesionalac
Profesionalac
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2011, 14:38
Hvala Dudo na korisnim informacijama. Ovo za kupus (ali ne i brokoli) sam cula i pila sam sok. Medjutim u tom periodu cak mi i to smeta, i to me nadima dodatno, kao i kiseli kupus, koji nisam mogla jesti ni proslu zimu, kada je kao nisam imala (?). I to za ananas nisam znala. Malo nelogicno, pa upravo u terapiji lijecenja daju Controloc koji je za smanjnje zeludacne kiseline. :neznalica:
Ja sam (dokazano :D ) alergicna na ovu bakteriju, osim polena, grinja, nikla... tako da mi je jako veliki problem kada je imam. Tada moje tijelo podivlja, reagujem na sve i svasta. A evo i ljetos sam popila jednu terapiju (trojnu) i sve se smirilo, medjutim, iznova se vraca, ako uopste i nestane...
Pa ja sam sa Ovim nacinom ishrane i prestala jer nisam mogla da podnesem nista sirovo, nista integralno... kad se belog lebca najedem ove zivuljke su bile zadovoljne i nisu cupkale moj zeludac. :) Ali sam dobila 10-15 kg :(
Sta je bronal? Ja antihistaminike izbjegavam u sirokom luku, uvijek ih imam za nedaj boze, ali rijetko pijem. Moje urtikarije, sa ili bez njih prolaze u roku od 24-48 sati. Kada se zdravo hranim, kao sada ili kao nekada :D imam ih mnogo, mnogo manje, tako da ih gotovo i zanemarim, pod uslovom da se cuvam fizickih pritisaka (konflikata :D ). Trenutno sam dosta osjetljiva na neki polen (?) i grinje (nanjusim ih nadaleko). Uvijek mi je tako u ovom periodu septembar-oktobar.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2011, 15:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2009, 13:27
Zato sam ti ovo i napisala, jer kod nas većinom leče simptome, a samu bakteriju napadaju isključivo helikocinom i kako se beše zove ono drugo odvratno, pri čemu ti unište pola crevne flore. Mm se mnogo patio s time i uspeo i gadan čir duodenuma da zaradi (pre braka, čisto da se zna da nije dobio čir od mene :D ), pa smo zajednički proradili materiju... i evo, čovek već godinama zdrav, desi mu se možda nekoliko puta godišnje da popije ranisan. I njemu su neka od tih pomoćnih sredstava izazivala neprijatnosti, ali na duže staze sve to pomaže lečenju. Inače se hranio po preporukama nekih zagrebačkih gastroenterologa koji su se dosta bazirali na nekim starinskim metodama, i ta ishrana se sastojala uglavnom baš od rafinisanih namirnica. Ako te zanimaju detalji čisto informativno, mogu da ti pošaljem, onoliko koliko se prisećam šta je jeo, jer sad jede sve, staklo, gvožđe... :16:

Bronal je isto antihistaminik, prestali su jedno vreme da ga proizvode, sad čujem da ga opet ima. Ne volim ga, ali zlu ne trebalo. :)

Slika

Обичам да пуша, да пия... и да ям. :)

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2011, 09:49 
Profesionalac
Profesionalac
Korisnikov avatar

Skuvala kukica caj, bas nisam odavno, pijuckam i pisem
jelovnik za danas:
d: 2 kasike zebenih mekinja sa jogurtom
d2: omlet od 1 jajeta sa dosta paprike (dinstana paprika prelivena 1 jajetom)
r: zapeceno povrce sa prosom (paradajz, paprika, luk, karfiol...) i kupus salata
v: mladi sir sa paradajzom

:hi-fi:

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2011, 10:46 
Profesionalac
Profesionalac
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2011, 16:14
E ,mila moja dolazim na ručak :09: .Jel` ima dosta :007: .Hvala vam veliko ,cicke moje dve, za informacije za helio i oticanje.Eto, zašto je i dobar ovaj forum, između ostalog :D .Ljubim Vas obe :009: .Toliko tamanim taj karfiol,kelj,brokuli sam manje jela ,jer ga kod nas nije bilo.Sada se može naći već negde na pijaci,ali slabo.Žalfija mi pomogne,a moram uzeti i neven.Kada sam imala i stravične bolove,tada mi je ova kombinacija pomogla.Za oticanje ću videti.Više sam se navikla,tako da kada budem imala 48 kg,neću ni primećivati tu otečenost,taman će pokriti mršavost,pa sam rešila dva problema ,"odjedared" :wink: .Sad mm došao do mene na posao i pita da li mi je dobro.Znači da izgledam očajno,kao hronični alkosSlika.Mila moja pituljice,budi mi dobriša danas i svako dobro ti želim :009:

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2011, 10:54 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Apr 2008, 14:57
Ti si vec udarila po zimskoj verziji zelenog caja... Ja kukicu pijem zimi jer greje a banchu leti... :)

"...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2011, 08:38 
Profesionalac
Profesionalac
Korisnikov avatar

Samo da ti poželim dobro jutro i posle se kuckamo ,odoh raditi :hi-fi: .Nadam se da si OK.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2011, 22:13 
Još malo pa profi
Još malo pa profi
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2011, 15:21
Mirka, svratih da vidim kako si i šta je danas kod tebe na meniju, a tebe nema...nadam se da si dobro...veliki pozdrav!!!

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 08:10 
Profesionalac
Profesionalac
Korisnikov avatar

Mirkili ,ime moje ,di si bre bonaSlika.Uplaši me jutros kada vidim da nisi bila juče u svom dnevniku.Verujem da si dobro i da je sve Slika.Milsim na tebe ,javi se dragaSlika

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 08:31 
Profesionalac
Profesionalac
Korisnikov avatar

Las, da se pripremim za ovo zahladjenje :wink:
Mirjana, tuJ sam, juce nesto ne stigoh da se javim, ali dobro sam. Malo sam radila na sebi i porodici :wink: I danas imam dosta posla na tom polju...
Marush, evo jelovnika i da juce i za danas.
Ja sam ovih nekoliko dana ukinula voce (skroz), UH vrlo malo jela, najvise se pio jogurt i jeli proteini sa povrcem. Divno sam se izduvala... Vaga jutros kaze 53 (znaci -1kg), ali zaista nisam odavno pomjerila tiker Mjesec dana 1 kg - ima li veceg puza :D ). Sad znam da ono sto sam jela prije ove zadnje "restrikcije" mogu jesti na odrzavanju.
Jelovnik za juce:
d: jogurt sa zobenim mekinjama
u: jogurt
r: 2 mala pileca batka i sataras
v: omlet sa karfiolom i celerom

Jelovnik za danas:
d: jogurt sa zobenim mekinjama
r: patlidzan sa jajima (nekako cu zapeci) i kupus salata
v: kuvana junetinom bez rezanaca i paradajz salata

Jos danas lijepo, nakupite energije za ove kisne dane koje prognoziraju :hi-fi:

Poslednji put menjao mirkaa dana 07 Okt 2011, 10:34, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 09:18 
Profesionalac
Profesionalac
Korisnikov avatar

Doću Jopet na ručak :09: .Nego šta, nego ćeš zapeći patlidžan :wink: . :009:

Edit:da dodam,ja tek sada pročitala da sele važe 53kg.Jeeeeeeeeeeeeeee..................................,pužu pužasti.Tebe ,dudu i mene će smaknuti sa foruma,zato što u proseku gubimo mesečno 250gr. :16: :17: :16: .Misliće moderatori da teramo šegu sa ozbiljnim dijetalcima.Neka si ti smakla to kilo,pa nek ide životSlika.

Poslednji put menjao mirjanab dana 07 Okt 2011, 12:31, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 11:26 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Sep 2011, 17:58
Mirkić, lepo te je opet videti ovde, nedostajala si mi u mojoj borbi sa Montijem i GI :oops:

Big :009: :009:

"Budite pažljivi kad čitate knjige o zdravlju. Možete umreti zbog štamparske greške." Mark Twain

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 11:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 20:36
:013: :veseljak: :013: Cesitam na minusu :D

Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)

[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wzYSiWR/]
Slika
[/url]

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 11:57 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Apr 2008, 14:57
Cestitancija za smaknutu kilicu... :D

"...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 14:02 
Profesionalac
Profesionalac
Korisnikov avatar

Ode kilica, ma nek ide i zivot i kg :hi-fi: Ima da ih nema, kao i gusara :wink:

...
Ostalo ih tri

Tri ljuta gusara
A protiv njih ja
Jednog sam zviznuo
Ostala su dva

Dva ljuta gusara
A pogled im ledan
Jedan se okliznuo
Još ostao jedan

Jedan ljuti gusar
Postao je medan
Prosto se istopio
Ostao nijedan

U svakom pogledu
Posla me je strava
Sad je sve u redu
Može da se spava.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1327 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 89  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]