Dijeta.net • Pogledaj temu - LECA -hrononutricija (fotke str.10,26,35,64,67, 95,98)
 home  blog

Dijeta.net

Pravo mesto za sve buce i one druge
Danas je 26 Maj 2013, 01:04

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1539 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 103  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Jul 2012, 14:42 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jul 2012, 23:35
Pozdrav svima. Nova sam na forumu i vec neko vrijeme se pridrzavam pravila hrononutricije, ne bas precizno ali zadnji mjesec, koliko se pridrzavam, doslo je do gubitka kilograma. Inace sam gojazna i imam povisen holesterol, pa sam se malo vise zabrinula za zdravlje nego za figuru. Moze li neko da mi kaze da li se izmedju obroka u periodu izmedju 3-4 sata mogu zvakati Orbit zvake ? :neznalica:

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2012, 15:33 
Profesionalac
Profesionalac
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2009, 11:09
Nikako...žvake su najstrožije zabranjene, pre svega jer stalno žvakanje šalje lažne signale mozgu da će dobiti hranu, pa tako se pokreće čitav niz procesa i lučenja kao priprema za varenje hrane, koje se u medjuvremenu ne dešava...pogotovo se napreže pankreas.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2012, 16:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Hvala Leco na tako brzom odgovoru. I pored svakodnevnog "zvakanja" i bez uradjenog testa na intoleranciju ja sam smrsala za malo vise od mjesec dana oko 7kg, ali ovih dana radim test i posveticu se hrononutriciji malo vise. Mnogo su mi pomogli tvoji postovi, tebe sam najvise pratila :013:

i molim te da mi objasnis oko unosa tecnosti,u mom slucaju samo vode,da li odmah posle obroka i kolika kolicina,mada kod nas u PG nema
ordinacije poput one BG-u gdje moze da se uradi MORA test ali ima neki anti-aging centar ali je mnogo skupo zato sto se svaki obrok mora kupiti
u njihovoj trgovini u nekim kesicama :roll: :roll: edit: e da, sjetih se da te pitam, sto se tice probave-dok sam konzumirala sve i svasta bilo je u
redu a sada je malo teze :oops:

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2012, 06:07 
Amater
Amater
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 13:54
Leco, čitam već par dana po malo "Zauvek seksi - zdrava i vitka posle četrdesete" (Suzanne Somers). Za sada sam čituckala na preskok, najviše početni deo (posle su recepti koje uvek u cugu preskočim) gde govori o toksinima svuda oko nas (hrana, kozmetika, sredstva za kuću...) i kako se gojimo od njih (malko preteruje ali nije loše podsetiti se na šta treba obratiti pažnju u sastojcima - čitava industrijska kozmetika otpada u startu), zatim ide deo o hormonima i kako promene (oko četrdesete) utiču na zdravlje i težinu... I to je dobar podsetnik, ima i nešto novo - uglavnom su njena iskustva sa raznim doktorima sa kojima saradjuje, intervjui (+ reklame). Sama je već petnaest godina na hormonskoj terapiji, ali ne onoj klasičnoj (gde se koriste hormoni od drugih životinjskih vrsta) nego nekoj zasnovanoj na sintetisanim "bioidentičnim" hormonima. Ja ne bih nikad išla na hormonsku terapiju, suviše je to komplikovano i nije za prčkanje makar imala najbolje endokrinologe i druge lekare u timu - no thanks - ali može biti zanimljivo kao tudje iskustvo. Ali bar neka objašnjenja nisu loša... Palo mi je na pamet da bi tebi možda u ponečem ova knjiga bila korisna, ima je sada svuda po knjižarama. A volela bih da čujem i tvoje komentare. :)

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2012, 12:24 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Apr 2008, 14:57
Leconi, jesi ti to stigla do cilja? Cestitancija, cestitancija... :skakutalo:

"...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2012, 14:53 
Profesionalac
Profesionalac
Korisnikov avatar

Las, nisam baš skroz na cilju, ali jesam ispod 70, malo sam ovih dana imala i minus koje evo sad prijavljujem, došla sam na 68.5, i to je nekako odjednom spalo, jer sam dugo stajala na 70 šta god radila, i mislim da će otići još par kila, osećam da je malo krenuo proces. Hrana je uvek i dalje ista, ali sam FA pojačala, pre svega mislim da mi je zumba pomogla udružena sa malo jednostavnijom hranom i laganijom večerom.

Ne nameravam da smanjujem hranu dalje, čak mislim da pomalo ubacim opet voća, a da sa pojačanom FA to anuliram. Verujem da ću do kraja leta biti na cilju.

Vega, vidjala sam mislim tu knjigu...možda je i nabavim. Primećujem mnoge promene na sebi posle četrdesete, nisam u toliko toga ni blizu onome što sam bila. Šmrc.

Sokolice, drago mi je da ti je moje iskustvo pomoglo. Predlažem ti da putem neta nabaviš knjigu moje dr. , onda će ti biti mnogo lakše da pratiš dijetu. Ne znam kakve su to kesice hrane u tvom anti ageing centru, pretpostavljam neki proteinski šejkovi poput onih koje Tigrica koristi. U hrono nema takvih stvari, sve se bazira da kombinovanju pravih stvari u pravo vreme. Eventualno je moguća neka suplementacija. Sto se vode tice, oni ne insistiraju na nekom specijalnom nalivanju...pije se normalno. Posle obroka ne treba preterivati, cisto zbog varenja.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2012, 16:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Leco molim te reci mi o kojoj se knjizi radi i koje suplemente da koristim? :? hvala unaprijed :)

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2012, 22:34 
Profesionalac
Profesionalac
Korisnikov avatar

Pa, sto se suplemenata tice, to je individualno i koliko vidim, boki i ja nismo uzimale isto i to ne bi trebalo da se uzima na svoju ruku, mozda. ja sam uzimala Oligogal hrom, a daju se i Lkarnitin i sagorevaci masti...
Knjiga je "Alhemija mladosti" dr. Ane Gifing.

E da, ja u subotu odoh na more... :)

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2012, 00:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 20:36
Leco super, odmori se ,zasluzila si. I naravno ocekujem slicice :)

Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)

[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wzYSiWR/]
Slika
[/url]

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2012, 10:11 
Profesionalac
Profesionalac
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 19:08
Srećan ti put i lepo se iskupaj!

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2012, 10:15 
Profesionalac
Profesionalac
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2009, 23:23
Leco, cestitam na minusu. Lepo se provedi na moru i nauzivaj se, plivanje je super stvar, a tek odmor i uzivancijaaaa 8)

A year from now you will wish you had started today!

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2012, 13:20 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

hvala Leco,uzivajte na moru-pretpostavljam nasem :D

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2012, 21:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2009, 13:27
Leco, je l' to sutra? Lepo se provedi, dođi nam pocrnela i zategnuta! :mahac:

Slika

Обичам да пуша, да пия... и да ям. :)

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2012, 06:43 
Amater
Amater
Korisnikov avatar

Opet ideš na odmor!? :o Pa kao da si juče bila na skijanju, a sad već ideš na more! :D
Uživaj, opusti se i sve brige ostavi ovde - neće pobeći :wink:

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2012, 14:25 
Amater
Amater
Korisnikov avatar

Leco, pretpostavljam da još uživaš na odmoru ali evo dok je vruće: bila sam konačno kod tvoje doktorke (ok, ne baš kod nje, mladi lekar i punija!? nutricionistkinja) i sledećih mesec dana pridržavaću se njihovih preporuka - dakle i bez voća! :D Ne verujem da ću imati cravings za voće ali me uplašilo što preporučuju i neki preparat protiv zatvora - stim nisam nikad imala problem, ne bih ni od sada (hm, bez voća ali ne i bez povrća). Preporučio mi je još po nešto, pretpostavljam svima isto kažu. Da li si ti uzimala te kao prirodne preparate? Ispisala sam čitav čaršav u dnevniku, ako budeš imala vremena tvoji komentari su dragoceni kao i uvek. A očekujemo i tvoj izveštaj sa letovanja! :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1539 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 103  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]