DIJETE ZDRAVLJE LEPOTA  VEŽBANJE DUH/TELO TABLICE I ALATI RIZNICA
RECEPTOTEKA  

FORUM

O NAMA
MARKETING
KONTAKT
HOME
  Najčitanije:
UN dijeta
Mesečeva dijeta
Dijeta sa jabukama
Dijeta sa jajima
Pritkinova dijeta
Iskustva
Dijeta recepti
knjige Knjige
Zabava
 
Zapamti i podeli sa drugima!
   
  Izračunajte:
Nutritivne tablice
Indeks telesne mase
Bazalni metabolizam
Potrošnja kalorija
Tablica težina
 

 

 

Priredio: SB
stručni saradnik Dijeta.net-a

Motivacija


Iz knjige: Monah koji je prodao Ferari

U svim sverama života, ma šta radili, potrebna nam je motivacija. Kada promenite način ishrane i počnu čudne misli da vam se vrzmaju po glavi - neka sledeće rečenice povrate vašu želju da istrajete:

1. Cilj
Postavljanje ciljeva je početna tačka a to znači osloboditi stvralački instikt koji te vodi na putu ostvarenja tvoje misije. Pronađi šta zaista voliš da radiš i usmeri energiju ka tome. Svrha života jeste život sa smislom. Šta želiš od života ne emotivnom, materijalnom, fizičkom i duhovnom nivou. Postavljanje cilja obavezno napisano u "Svesci snova" sa jasnom vizijom ostvarenja je kao imati svetionik kome teziš. Ljudski um je najveći filter na svetu i kada se koristi na odgovarajući način on odbacuje ono što smatra nevažnim i pruža ti samo informacije koje tražiš u to vreme.

2. Stvaranje pozitivnog pritiska na samog sebe
Jedan od načina je jasno se obavezati. Jednom kada svetu objaviš svoj cilj, to te stalno pritiska da radiš na njegovom ostvarenju, jer niko ne želi da izgleda kao gubitnik.

3. Rok
Nikad ne određuj cilj a da nisi postavio rok za njegovo ostvarenje. Da bi cilj oživeo moraš mu dati precizan rok.

4. Magično pravilo 21
Novi oblik ponašanja treba da se sprovodi u praksi 21 dan zaredom, da bi prerastao u naviku (da bi se stvorio novi nervni put u mozgu potreban je 21 dan). Loše navike se ne mogu izbrisati ali se mogu zameniti novim.

5. Nikada nemoj da radiš nešto zato što moraš.
Jedini razlog da nešto učiniš jeste da to želiš, jer znaš da je to prava stvar za tebe. Trči svoju sopstvenu trku. Goruća strast je najmoćnija pokretačka snaga tvojih snova. Veruj sebi, organizuj život na način na koji ćeš biti srećan celog života. Stvarni izvor sreće može da se izrazi jednom rečju: OSTVARENJE

Izvor trajne sreće jeste uporan rad na ispunjenju svojih ciljeva i sigurno napredovanje u smeru ostvarenja svrhe života. Sreća za kojom tragaš dolazi kao odraz posvećenosti vrednim ciljevima i svakodnevnim aktivnostima na njihovom ostvarivanju i unapređivanju. "Ja sam umetnik življenja - moje umetničko delo je moj život". Imamo nesalomivu snagu i neograničen potencijal. Zabavljaj se dok napreduješ prema svom cilju. Dan bez smisla ili dan bez ljubavi je dan bez života. Svaki dan živi kao da je poslednji.

Napiši spisak svojih slabosti. Srećno! 

FaceBook stranica:


  Dijeta.net i na:  
Facebook grupa
Twitter
Google+
     

Pomozite zivotinjama za vreme hladnog vremena!

 

 

   

reklama

[ Vrh stranice ]
   

   

Sadržaj ovog sajta je vlasništvo www.dijeta.net-a :: Neka prava su zadržana i nalaze se pod Creative Commons 3.0 licencom. To znači da se mogu preuzimati tekstovi ali mora biti imenovan pravi izvor informacije (link prema sajtu www.dijeta.net), sadržaj se ne sme koristiti u komercijalne svrhe i ne sme se menjati na bilo koji način

Copyright: dijeta.net 2007-2016.