DIJETE ZDRAVLJE LEPOTA  VEŽBANJE DUH/TELO TABLICE I ALATI RIZNICA
RECEPTOTEKA  

FORUM

O NAMA
MARKETING
KONTAKT
HOME
  Najčitanije:
UN dijeta
Mesečeva dijeta
Dijeta sa jabukama
Dijeta sa jajima
Pritkinova dijeta
Iskustva
Dijeta recepti
knjige Knjige
Zabava
 
Zapamti i podeli sa drugima!
   
  Izračunajte:
Nutritivne tablice
Indeks telesne mase
Bazalni metabolizam
Potrošnja kalorija
Tablica težina
 

 

 

Milesa Merdanović

Autorka: Milesa Merdanović
Instruktor i praktičar ThetaHealing® tehnike
Posetite website autora

Theta isceljivanje i višak kilogramaUkoliko ste nezadovoljni svojim izgledom ili želite da promenite svoju telesnu težinu, Theta isceljivanje vam može pomoći u tome. Uz učenje i vežbu, svako može pronaći svoju savršenu težinu. Ovaj način je pogodan za osobe koje nemaju većih zdravstvenih problema, koje nisu lenje, ali su možda previše zauzete da bi svakodnevno vežbale.

Theta Healing

Theta Healing® tehnika ili Theta isceljivanje je model energetskog isceljivanja koji rezultira promenama na energetskom, duhovnom, emocionalnom i fizičkom nivou. Širok spektar emocionalnih problema se rešava brzo i lako. Kako se rešavaju određene emocije i stanja, tako nestaju uznemiravajuće situacije iz života, ublažavaju se ili nestaju bolna stanja, osobe se osećaju mentalno i fizički zdravije.

Ova tehnika predstavlja alat koji nam omogućava da sagledamo životne situacije iz drugačijeg ugla, otvorimo sebe za nove spoznaje izlazeći iz ustaljenog obrasca ponašanja, delovanja, rešavanja problema. Kroz razumevanje svesnog i podsvesnog uma, u mogućnosti smo delovati na verovanja i osećaje koji su smešteni u podsvesti, a koji uzrokuju blokade u ostvarivanju onoga što želimo.To činimo kroz povezivanje sa energijom stvaranja u theta moždanim talasima.

Ponekad telesna težina koju želite imati nije ista sa težinom koju imate zbog građe tela, genetike, problema sa štitnom žlezdom,psiholoških poremećaja. Ponekad, osobe sa viškom kilograma misle kako trebaju biti takve, jer su svi u njihovoj porodici gojazni ili imaju višak kilograma. Dešava se da prekomerna težina daje osećaj sigurnosti i zaštite osobi. Isto tako, kroz istoriju se prekomerna težina smatrala kao simbol bogatstva, moći i blagostanja.

U velikom broju slučajeva, uzrok prekomerne telesne težine su navike. Ukoliko želite da se oslobodite loših navika i zamenite ih odgovarajućim, Theta Healing tehnika je veoma efikasna.Ljudi su često iznenađeni koliko je teško osloboditi se neželjenog kompulzivnog ponašanja. Neki nisu svesni toga. Reći će sebi da je sve stvar volje, da kada jednom odluče da tako bude, tako će biti. Međutim, kada spoznaju da su se stare navike neprimetno vratile u njihov život, javlja se šok i mnogi odustaju u tom trenutku.

Kada se shvati i razume da se sa navikama i ostalim obrascima ponašanja radi na podsvesnom nivou, tada dolazi do mogućnosti promena. Koristeći Theta tehniku, pristupamo podsvesnom umu gde na lak i jednostavan način menjamo upravo te ograničavajuće navike. Nakon toga, osobe su u stanju da formiraju novi način ponašanja koji će na prikladniji i efikasniji način zadovoljiti sve njihove potrebe.

Milesa Merdanovic

Cilj korišćenja tehnike je da ponovo obrazuje podsvest, da se kreiraju želje i impulsi koji će doprineti stvaranju ispravnog izbora za ono što jedete. Trajna promena u telesnoj težini dolazi samo sa promenom načina života.

Razbiti navike i obrasce ponašanja loše ili nepravilne ishrane, prejedanja i uspostaviti kontrolu nad glađu i težinom. Koristeći se tehnikom theta isceljivanja, ulazimo u dubine podsvesnog uma, pristupajući skrivenim obrascima loše ishrane i prejedanja. Oslobađanjem uma, omogućavamo sebi lakši pristup i prihvatanje motivacije i dodatne odlučnosti u pravcu svojih ciljeva. Pomoći sebi da izbegnemo zamke hrane koje mogu uzrokovati dobijanje na težini.

 1. Odreći se brze hrane
 2. Uskladiti realnu potrebu za hranom i želju za hranom
 3. Jesti polako
 4. Unositi sveže povrće i povrće kuvano na pari
 5. Uživati u pripremi hrane
 6. Pridržavati se određene porcije
 7. Unositi dovoljne količine vode i tečnosti tokom dana
 8. Osvestiti razliku između gladi i navike uzimanja hrane
 9. Uvesti fizičku aktivnost koja prija i donosi zadovoljstvo, umesto opterećenja
 10. Obratiti pažnju na svoje pozitivne osobenosti i vrline i kroz njih razvijati nove navike
 11. Okružiti se ljudima koji rado pružaju podršku i koji su uz vas

Da li se treba boriti sa prekomernom težinom?

Odgovor je NE. Vaša telesna težina je VAŠA i kada bi se borili sa njom, borite se sa sobom. A da li želite biti sami sebi neprijatelj? Kada spoznate sebe iz svih uglova, bićete u stanju da jasnije dođete do rešenja, brzo i lako do željene težine.

Uspostaviti vezu sa sobom, komunicirati i biti u skladu koliko je to moguće, upoznati, razumeti i prihvatiti sebe su definitivno izazovi za svakoga. Ali to je put ka zadovoljstvu sobom, ispunjenošću iživotu.

Koji god da je razlog prekomerne težine, potrebno je delovati sa više strana istovremeno i u kontinuitetu. Cilj imate, odaberite put koji je najviše u skladu sa vašom prirodom.

S ljubavlju,
Milesa Merdanović
Sertifikovani instruktor Theta isceljivanja 

FaceBook stranica:


  Dijeta.net i na:  
Facebook grupa
Twitter
Google+
     

Pomozite zivotinjama za vreme hladnog vremena!

 

 

   

reklama

[ Vrh stranice ]
   

   

Sadržaj ovog sajta je vlasništvo www.dijeta.net-a :: Neka prava su zadržana i nalaze se pod Creative Commons 3.0 licencom. To znači da se mogu preuzimati tekstovi ali mora biti imenovan pravi izvor informacije (link prema sajtu www.dijeta.net), sadržaj se ne sme koristiti u komercijalne svrhe i ne sme se menjati na bilo koji način

Copyright: dijeta.net 2007-2016.