DIJETE ZDRAVLJE LEPOTA  VEŽBANJE DUH/TELO TABLICE I ALATI RIZNICA
RECEPTOTEKA  

FORUM

O NAMA
MARKETING
KONTAKT
HOME
  Najčitanije:
UN dijeta
Mesečeva dijeta
Dijeta sa jabukama
Dijeta sa jajima
Pritkinova dijeta
Iskustva
Dijeta recepti
knjige Knjige
Zabava
 
Zapamti i podeli sa drugima!
   
  Izračunajte:
Nutritivne tablice
Indeks telesne mase
Bazalni metabolizam
Potrošnja kalorija
Tablica težina
 

 

 

 

Funkcionalna hrana - NUTRILANS

Marketing


Funkcionalna hrana je ona hrana koja svojim karakteristikama, utiče pozitivno na različite aspekte ljudskog zdravlja. Ona nije klasičan lek niti farmaceutski preparat ali svojim osobinama pruža - kako preventivni tako i terapeutski efekat. Funkcionalna hrana je hrana sa uravnoteženim odnosom hranljivih materija. Prvobitno je nastala u Japanu i tokom vremena posle Amerike, stigla je i do Evrope. Danas, funkcionalna hrana predstavlja jedan od najperspektivnijih pravaca u Nutricionizmu i Dijetetici.

Nutrilans - Funkcionalna hrana

FUNKCIONALNA HRANA, OBOGAĆENA OMEGA 3 MASNIM KISELINAMA NUTRILANS je 100% prirodan dijetetski preparat, mešavina prirodnih, dijetalnih, biljnih vlakana. Funkcionalna hrana NUTRILANS u svom sastavu sadrži samo prirodne aromatične biljke (đumbir, kari i cimet), prirodna-sirova dijetalna biljna vlakna i ostale prirodne sastojke. Dakle, bez prisustva bilo kakvih veštačkih materija kao što su konzervansi, boje, arome, zaslađivači. To je hrana bez ijednog aditiva (E-broja) proizvedena bez primene ijednog hemijskog tretmana.

Firma NUTRILANS d.o.o. je svojom jedinstvenom i patentiranom recepturom plasirala na srpsko tržište prvi funkcionalni obrok obogaćen omega 3 masnim kiselinama, koji mogu da koriste zdravi, bolesni, mladi i stari a predstavlja obrok ili užinu. Uloga omega 3 kiselina je nemerljiva kod preventive svih koronarnih bolesti, kancera debelog creva, kancera prostate i kancera dojke kao i ublažavanja tegoba reumatoidnog artritisa. Izvanredni prirodni biljni izvor neophodno potrebnih, omega 3 kiselina, predstavlja NUTRILANS funkcionalna hrana koji sadrži posebno selektirano laneno seme koje ima veliku sposobnost bubrenja. Biljna vlakna su značajna zbog svoje hemijske strukture, odnosno sposobnosti da za sebe vezuju različite toksine - štetne raspadne produkte metabolizma. Biljna vlakna takođe vezuju za sebe i soli teških metala (olovo, živa, kadmijum, radionukleidi itd), sprečavaju i njihovu apsorpciju. Po preporuci svetske zdravstvene organizacije dnevni unos dijatalnih biljnih vlakana bi trebao da
bude u proseku oko 32 g dnevno sa preko 55% vlakana (voća, povrća i leguminoza), NUTRILANS funkcionalna hrana predstavlja najbogatiji i najraznovrsniji prirodni izvor biljnih vlakana na domaćem tržištu.

Nutrilans - Funkcionalna hrana

 

Redovnim konzumiranjem, NUTRILANS-a poboljšava se mikrocirkulacija tkiva, čiste se krvni sudovi. Do optimalne vrednosti se dovode:· povišeni trigliceridi, povišen holesterol, povišena telesna težina. Uz NUTRILANS obrok mršavi se na najprirodniji način bez jojo efekta. Proizvod je kalorijski siromšan, a biljna vlakna izazivaju sitost bubrenjem u želucu i svojim delovanjem usporavaju pražnjenje želuca. Konzumacijom samo dve, vrhom pune supene kašike dnevno (podeljene u dva obroka), mršavi se od 5 do 7 kg MESEČNO

Navešćemo samo neke od blagotvornih dejstava NUTRILANS obroka u sledećim slučajevima:

  • opstipacija i meteorizam -- odlično se rešavaju uz povlačenja unutarnjih i spoljnih hemoroida
  • kamenje u žuči -- u velikoj meri se topi tj. rastvaraju već nakon 9 nedelja korišćenja
  • dijabetes I i II svi dijabetičari, insulinski (dijabetes I) i neinsulinski zavisnici (dijabetes II), mogu slobodno da koriste NUTRILANS -- preparat. On ima izuzetno nizak glikemijski indeks jer ne sadrži sastojke koji dižu glikemijski indeks (suvo grožđe npr.) niti ima dodatih šećera. Svojim komponentama (cimet i dijetalna vlakna a bez ikakvih dodatih šećera) NUTRILANS uspešno sprečava pojavu hiper i hipoglikemije

NUTRILANS smeju da konzumiraju trudnice. Doktori ga preporučuju trudnicama kao funkcionalnu hranu, za opstipaciju i hemoroide koji se često javljaju naročito u drugom tromesečju trudnoće. NUTRILANS deci može da bude dodatak u ishrani, kao i pomoć u rešavanju problema opstipacije, npr. Preporučujemo konsultaciju sa pedijatrom.

Nutrilans - Funkcionalna hrana

Konzumacija: Minimum jedna (vrhom puna), supena kašika preparata NUTRILANS se meša
sa 250ml acidofilnog jogurta 1,6% mlečne masti a u periodu posta koristi se NUTRILANS od đumbira u šolji kuvanog paradajza.

A ko postoji veliki višak kilograma može da zameni i doručak i večeru, inače preporuka je zameniti doručak NUTRILANSOM.

Za sva vaša pitanja možete se u svako doba obratiti našem timu nutricionista koji će vam odgovoriti i dati koristan savet.

NUTRILANS
Ul. Koste Jovanovića 45
Beograd
Tel.: (011) 30 99 337

www.nutrilans.rs

  

FaceBook stranica:


  Dijeta.net i na:  
Facebook grupa
Twitter
Google+
     

Pomozite zivotinjama za vreme hladnog vremena!

 

 

   

reklama

[ Vrh stranice ]
   

   

Sadržaj ovog sajta je vlasništvo www.dijeta.net-a :: Neka prava su zadržana i nalaze se pod Creative Commons 3.0 licencom. To znači da se mogu preuzimati tekstovi ali mora biti imenovan pravi izvor informacije (link prema sajtu www.dijeta.net), sadržaj se ne sme koristiti u komercijalne svrhe i ne sme se menjati na bilo koji način

Copyright: dijeta.net 2007-2016.