DIJETE ZDRAVLJE LEPOTA  VEŽBANJE DUH/TELO TABLICE I ALATI RIZNICA
RECEPTOTEKA  

FORUM

O NAMA
MARKETING
KONTAKT
HOME
  Najčitanije:
UN dijeta
Mesečeva dijeta
Dijeta sa jabukama
Dijeta sa jajima
Pritkinova dijeta
Iskustva
Dijeta recepti
knjige Knjige
Zabava
 
Zapamti i podeli sa drugima!
   
  Izračunajte:
Nutritivne tablice
Indeks telesne mase
Bazalni metabolizam
Potrošnja kalorija
Tablica težina
 

 

 

Priredio: DN Tim
redakcija Dijeta.net-a

Lepe noge i stopala

Tagovi: lepe noge, nega nogu, masaža nogu, nega stopala, vežbe za noge

Lepe noge

Lepe noge (još ako su i duge) su danas postale gotovo standard. Ali, kako da ih dobijemo? Šta ako priroda baš i nije bila darežljiva prema nama i "poklonila" nam kratke i debele noge? Pa, ne ostaje nam ništa drugo nego da naporno radimo i "izvučemo" ono najbolje iz naše anatomije. U stvari, kada se sve sabere, i nije toliko teško imati lepe noge: malo vežbe, pravilna ishrana i dobra kozmetika će potpuno ispuniti ovaj zadatak. Evo nekoliko jednostavnih saveta koji će prosto preporoditi vaše noge i pokazati ih u lepšem i zgodnijem svetlu:


Lepe noge i tesne cipele

Cipele u kojima se osećate neprijatno su najgora stvar koja se može desiti vašim nogama. Ako se vaše noge ne osećaju prijatno u cipelama, to može dovesti do stvaranja bolnih crvenih mrlja, zadebljanja kože pa i bradavica.

Zato:

 • Nosite visoke potpetice samo u specijalnim prilikama. Često korišćenje visokih potpetica može da ošteti i vaše noge a i držanje. Štaviše, visoke potpetice mogu da skrate mišiće oko zgloba u učine da vaše noge izgledaju natečene.
 • Ukoliko je potrebno, koristite ortopedske umetke.


Noge vam nisu vitke? Pa vreme je da upotrebite neke vizuelne trikove ;-)

 • Ako imate debele noge, nađite zgodnu, udobnu obuću sa nešto višim klinastim potpeticama - one će učiniti da vaše noge izgledaju tanje i ženstvenije.
 • Živele hulahopke!!! Ništa tako dobro ne čini debele noge vitkima kao crne, neprozirne hulahopke! Ako želite da "produžite" noge, odaberite crne hulahopke sa vertikalnim prugama. Zaboravite na hulahopke svetlih nijanski - u njima će vaše noge izgledati upravo onakve kakve jesu (a možda i deblje).


Kozmetička rutina za vaše nove, lepe noge

 • Masirajte stopala redovno! Za masažu koristite šta god želite: kreme za stopala, etarska ulja ili nešto treće.
 • Redovno skidajte slojeve mrtve kože sa stopala. To se bar lako radi: Desetak minuta potopite noge u mlaku vodu (da učini mrtvu kožu mekom) a zatim uklonite turpijom za pete ili kamenom. Posle ovoga naravno ide krema za negu stopala koja će ih činiti mekim i svilenkastim. Jednom rečju vaše lepe noge će zasijati!
 • Ne zaboravite da se mrtva koža nalazi i po čitavim nogama i da blagi lifting ne samo da uklanja mrtve ćelije već je odlična priprema za uklanjanje dlačica ma koju metodu da izaberete.
 • Koristite ulja sa postizanje blagog sjaja nogu. Čak i maslinovo i bademovo ulje će odlično poslužiti. Štedljivo koristite ulje tek da postignete finu, tanku emulziju koja će pomoći da vaše noge i bukvalno zablistaju!

Vitke noge i stopala


I još poneki brzi savet...

 • Pritiskanje centra stopala palcem i lagano masiranje u trajanju od 3 minuta značajno smanjuje i fizički i psihički stres.
 • Za osveženje umornih nogu koristite pamučne dokolenice natopljene u vodu kojoj je dodato 10 kapi limuna ili 10 kapi eteričnog ulja od mente. Veoma brzo ćete osetiti olakšanje i osveženje umornih stopala!
 • Ako želite lepe noge, naravno da to ne može da se ostvari bez vežbanja. Zato će vam lake vežbe na steperu ili čak i ples - pomoći da krv prostruji, mišići se zategnu a vaše noge se osete "živim". Igranje bilijara je jedna od dobrih vežbi (i ne preterano zahtevnih) za zatezanje mišića nogu i njihovo fino oblikovanje.
 • I na kraju ali ne i najmanje važno - pazite na ishranu! Pokušajte da dostignete normalnu telesnu težinu i vodite računa da je zadržite. Ne možete da očekujete da imate zgodne noge ako ste preteški. Celo telo treba da je srazmerno. Krupno telo i tanke noge (ili obrnutno) nije baš ono što želimo, zar ne?


 

FaceBook stranica:


  Dijeta.net i na:  
Facebook grupa
Twitter
Google+
     

Pomozite zivotinjama za vreme hladnog vremena!

 

 

   

reklama

[ Vrh stranice ]
   

   

Sadržaj ovog sajta je vlasništvo www.dijeta.net-a :: Neka prava su zadržana i nalaze se pod Creative Commons 3.0 licencom. To znači da se mogu preuzimati tekstovi ali mora biti imenovan pravi izvor informacije (link prema sajtu www.dijeta.net), sadržaj se ne sme koristiti u komercijalne svrhe i ne sme se menjati na bilo koji način

Copyright: dijeta.net 2007-2016.